virtuaalitalli - a sim-game stable
  • englantilainen täysveriori
  • s. 15.01.2004 VHKR
  • etryxo-???
  • 165cm, mrn mtj rv

GALLERIA

LUONNE

Rokki palasi minulle, kun entinen omistaja ei ollut sivuja päivitellyt ties kuinka pitkään aikaan, ja kyllä ori käyttäytyikin tullessaan kuin puolihuolimattomasti hoidettu ja käsitelty ori vain voi ikinä käyttäytyä! Se oli aivan raivostuttava: hyppi taluttaessa pystyyn ja yritti vain juosta menemään, karsinassa potki seiniä aina ruokia jakaessa tai kun toinen hevonen ohitti karsinan, tarhassa vain juoksi edestaas aidanvierustaa.. ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle! Nyt on ori ollut pari kuukautta oikein tehotreenissä käytöksensä kanssa, ja on se tuottanut tulostakin - parantamisen varaa kuitenkin on, mutta on kuitenkin onneksi tullut selväksi, ettei Rokki oikeasti ole niin paha kuin mitä aluksi näytti.

Hoitaessa Rokki kannattaa aina ottaa käytävälle tai pesukarsinaan, että sen saa kahdelta puolelta kiinni, tai muuten voi hoitajalla varpaat olla melko äkkiä mustana.. Rokki meinaat heittelee törkeästi persettä puolelta toiselle, eikä aina oikein meinaa huomata sitä, että joku tönii vastaan. Rokki on myös kovin kärsimätön ja rupeaa kovin äkkiä heittelemään päätään ja oikein kauhoo ilmaa etusillaan tylsistyessään. Se myös pitää hirmuista meteliä hirnuessaan kaikelle liikkuvalle. Kavioita putsatessa täytyy olla varuillaan, ettei jätkä yhtäkkiä kiskaise jalkaa irti, koska sillä on paha tapa tehdä sitä - kengittäjä on kerran jos toisenkin saanut löylyttää Rokin oikein kunnolla, kun tämä on harrastanut jaloillaan huitomista.

Taluttaessa Rokki on ehkä parantanut käytöstään eniten, yhä vieläkin se ravailee vähän väliä narun päässä, oreja vastaan tullessa se heittää etustaan ikävästi ja tammojen kohdalla kaartaa kaulansa tai jos et ole heti kovistelemassa sitä, hyppää se pystyyn. Rokkia taluttaessa ehdottomasti orikuolain ja liina, sekä pitkä raippa mukana, että saa vähän annettua kyytiä, jos ei meinaa poika käyttäytyä! Kisapaikoilla talutus aina suitsista, sielläkin liinan ja raipan kanssa, ettei käy mitään - myös punainen nauha häntään, ettei ihmiset tule liian läheltä hevostensa kanssa ja innosta poikaa riekkumaan.

Ratsastaessa Rokki oli aluksi takaisin tullessaan melko hävytön, yritti vain kovasti puskea kuolainta vasten, hyppi pystyyn ja yritti päästä jokaisen hevosen luo kovistelemaan tai liehittelemään. Rokki on kyllä parantanut tapojaan aika lailla, mutta yhä vieläkin se huutelee kovasti muille hevosille ratsastaja selässäänkin, ja saattaa yrittää pahaa-aavistamattomia ruunia ja oreja kohden hyökkiäkin. Ratsastajan täytyy vain pysyä kovana ja pitää ohjat tiukasti käsissä. Muuten Rokki on kyllä ratsatsuksellisesti melko mukavasti koulutettu, se on herkkä ohjalle ja pohkeelle, nostaa laukan hienosti jo melkein pelkän painon avulla ja sillä on kolme erittäin hyvää askellajia. Varsinkin laukassa se on erittäin näyttävä.

Koulua mennessä ei Rokki haluaisi oikein keskittyä - tai keskittyy kyllä, kunhan kentällä ei ole mitään häiriötekijöitä, ja koska Rokki on show-luonteinen hevonen, on sen kanssa erittäin miellyttävää mennä kouluohjelmia. Rokkia on helppo koota, ja siltä löytyy myös herkästi lisäystä, tosin se voi tulla hieman kiireiseksi, ellei ratsastaja ole valppaana. Esteillä ori on pelkäämätön, huimapäinenkin, ja sen voi melkeinpä antaa tehdä työt, näytät vain esteen, niin Rokki kyllä menee ylitse. Mutta poika ottaa myös kovasti nokkiinsa, jos et ole täysin mukana menossa ja jäät hypyssä liikkeen taakse, se voi johtaa kieltoon seuraavalla esteellä, tai pariin äkäiseen pukkiin esteen jälkeen.

JÄLKIKASVU
- ei vielä

KILPAILUMENESTYS
25.10.2004 Team ION, 140cm, 3/7
15.11. Confugiumim talvi-estecup, 140-150cm, 10/28
25.11. Confugiumim talvi-estecup, 140-150cm, 2/28
05.12. Confugiumim talvi-estecup, 140-150cm, 19/25
31.01.2005 Westfalen-yhdistys, 140cm, 19/32

SUKUSELVITYS
isä:
Rock Me xx
ii. Rock and Roll xx iii. Silverhill's Rocker xx
iie. Gail of Mayflow xx
ie. Little Witch xx iei. Below the Surface xx
iee. Caysa xx
emä:
Laakson Pärla xx
ei. Running Time xx eii. Explode Entry xx
eie. Charlotte xx
ee. Laakson Beauty xx eei. Battlestar
eee. Beauty Mystery xx

suunniteltu resoluutiolla 1024*768 (Mozilla), ulkoasu & tekstit © Kerppa, kuvien © Trakehner.ru
</html