Hunajakuun Pikkumyy

KAIKKI kuvat © Raisa Ojaniemi

"Myy"
rotu: shetlanninponi
Sukupuoli: Tamma
syntynyt: 30.6.2001,Honeymoon´s
väri ja merkit: musta
säkä: 102cm
Kasvattaja: Siittola Honeymoon´s
Omistaja:
Raisa O.
KO: HE B RE: 70cm
luonne: leikkisä pikku söpöliini. Tempperamenttinen ja voimakas tahtoinen, tulee hyvin toimeen laumassa, utelias ja kovin energinen pakkaus varsinkin ulkosalla. Seurallinen ja huomiota rakastava. Hyvä ajoponi. Kivat liikkeet, kaunis laukka, hyppää mainiosti.
Hoitaja: Enni

i. Liinun Attica  Mr. Valentine
 Miss Millie
e. Golden Daisy  Windie
 Tracy

Hoitopäiväkirja:

              7.10.2002
  Eka hoitopäivä sitten. Tulin tallille suoraan koulusta ja vaihdoin vaatteet vessassa. Sen jälkeen lähdin hakemaan Myytä sisälle. Myy katseli mua hiukan kummissaan kun tulin sen vierelle. Taskut se haisteli huolella, ja tönäisi vielä turvallaankin. Hyvä etten selälleni lentänyt. Nauroin sille ja virittelin riimunnarun kiinni. Talutin Myyn karsinaan ja hain sen harjat. Pihalla oli satanut
jonkun verran, ja Myy oli tietysti mennyt piehtaroimaan kuralätäkköön. Onneksi rapa oli kuivunut, ja se oli helppo harjata ensin piikkisualla palasiksi, ja sen jälkeen kovalla harjalla pois. Aikaa tosin kului jonkun aikaa. Harjattuani hain Myyn silat, ja työnsin kärryt käytävän perälle. Sitten toin Myyn käytävälle ja kiinnitin sen ketjuihin. Valjastin suhteellisen nopeasti, mikä itselleni uusilla valjailla ei tietenkään ollut kovin helppoa, kun en tiennyt etukäteen mihin reikään mikäkin remmi tulisi. Erityisesti rintaremmin kanssa olin kahden vaiheilla, sillä viides reikä nosti remmin turhan ylös, ja neljännessä reiässä se oli aavistuksen
liian alhaalla. Päätin kuitenkin jättää remmin neljänteen reikään, ettei se painaisi Myyn kurkunpäätä. Kun olin saanut Myyn valmiiksi, talutin sen pihalle ja nousin kärryihin. Ohjasin Myyn kentälle, sillä en arvannut lähteä maastoon kun en tuntenut Myytä vielä ollenkaan. Menimme kentällä käyntiä, ravia, voltteja, peruutuksia ja pujottelua. En ajanut kuin puolisen tuntia, kenttätyö on kuitenkin kärryjen kanssa sen verran raskasta. Myy oli hikoillut hieman. Toin sen sisälle ja riisuin valjaat. Vein Myyn karsinaan ja toin sille hetkeksi viltin päälle. Työsin kärryt paikoilleen, kävin pesemässä kuolaimet ja vein silat varustehuoneeseen. Myyn varusteet olivat suhteellisen puhtaat, lukuunottamatta muutamia rapapisteitä mahavyössä. Pyyhin pisteet pyyhkeellä. En ollut varma, kuuluiko tehtäviini karsinan siivoaminen (ainakaan Raisa ei siitä ollut maininnut), mutta mietin että ei kai siitä mitään haittaakaan olisi. Hain kottikärryt ja toin ne Myyn karsinalle. Karsina oli kyllä siivottu aamulla, mutta Myy oli jo ehtinyt toimittaa sinne tarpeitaan. Noukin ne pois ja kärräsin lantalaan. Vein kottarit paikalleen ja tulin kokeilemaan Myyn ryntäitä viltin alta. Ne olivat jo lähes kuivat, hieman nihkeät vielä. Kurkkasin ulos ikkunasta, ja huomasin että siellä satoi vettä. Päätin että Myy oli tarpeeksi kuiva, kastumaan se menisi kuitenkin. Otin viltin pois ja talutin Myyn pihalle. Kastuin samalla mukavasti. Kun sain Myyn tarhaan, ja irrotin riimunnarun, Myy ampaisi samantien tarhan kuraisimpaan kohtaan ja piehtaroi oikein hartaasti. Eipä ainakaan ärsyttänyt..:) Vein riimunnarun sisälle ja sitten lähdinkin kotiin.
-Ensku-
              14.9.2002
  Kun hoidin pikku-Myytä, menin ensi töikseni ratsastamaan. Pikku-Myy totteli iloisesti ohjeitani, ja kulki korvat hörössä. Putsasin varusteet, ja söin vähän välipalaa:).
- Tuuli K.
              23.8.2002
  Hoidin tänään Pikku-Myytä. Olin vähän väsynyt, joten en jaksanut ajaa, enkä lähteä ratsastamaan. Taluttelin Pikku-Myytä maastossa ja annoin sen hiukan napostella puitten lehtiä. Viivyimme lenkillä tunnin, ja sen jälkeen jätin Pikku-Myyn karsinaansa, ja pyyhin varusteet. Eivätpä olleet kovin likaisia... Sitten menin harjaamaan Pikku-Myyn. Harjaaminen sujui hyvin, ja Piku-Myy käyttäytyi, kuten tavallista, todella hienosti. Olin todella väsynyt, ja lähdin kotiin nukkumaan... :)))
              31.7.2002
  Hoidin tänään pikku-myytä. Ajoin sillä puoli tuntia. Sain vähän jarrutellakin sitä, se vähän innostui menemään. Putsasin varusteet, ne olivatkin jo aika ravassa. Tovi siinä meni, ennen, kuin selvisin urakasta. Harjasin myös Pikku-Myyn. Se tykkäsi harjauksesta. Aika likainenkin se oli, ja jouduin hankaamaan varsinkin pienestä merkistä, josta lähti älyttömästi karvaa. Pikku-Myy keinutteli harjauksen tahdissa ja nautti. Pikku-Myy oli hoidettu, ja niinpä lähdin kotiin.