Virallinen nimi:
Väri:
Rotu:
Sukupuoli:
Säkä:
Syntynyt:
DVN Windtalker, "Wallu"
Rautias, vtj psk, pt
Trak
Ori
170 cm
*5.1.2005
Koulutaso:
Painotus:
Arvonimet:
Omistaja:
Ex-omistaja:
Kasvattaja:
Ko Va B, Re 140 cm, Me 140 cm
Kenttä
-
Kemington Warmbloods
Dinivity
Dinivity

* ensimmäiset 2 vk= 4.v. sitten 2kk= 1a
         KILPAILUKALENTERI
         KUVAGALLERIA 1, 2, 3, 4

L u o n n e

Hoitaessa Wallu on aika kärsimtön. Harjatessa varsinkin herra viskoo päätänsä kärsimättömästi ja huiskuu jatkuvasti hännällään. Kaviot on helppo putsata, varsinkin etujalat. Takajalkojen kanssa saattaa joskus olla ongelmia, koska ori tykkää aina välillä potkia seiniä: tarvitsee vain vähän korottaa ääntään ja Wallu lopettaa. Herra o n hirveän energinen, joten se saattaa taluttaessa innostua ja alkaa hyppimään kuin varsa. Loimikin on joskus haasteellista laittaa: Wallu pyörii karsinassaan ja kun se on sidottu kiinni se pitkii seiniä. Satula saa orin luimimaan, mutta ei se sitten muuta teekkään. Kuolaimet menevät aina automaattisesti suuhun ilman mitään kinaa.

Ratsastessa ori on joskus erittäin itsepäinen, mutta joskus se on kuin eri hevonen: yhteistyöhaluinen ja kuuntelevainen. Kotona maneesissa tai kentällä Wallu on rento ja ihan helppo ratsastaa, uudella ja tuntemattomalla tallilla Wallu on hyvin vireä ja joskus kuumenee helposti. Uudet hevoset saavat Wallun aina innostumaan, varsinkin tammojen edessä. Maastossa ori saattaa pelästyä jotain ääniä muuten se on kiva. Wallu on täysin liikennevarma.
Esteillä Wallu on rehellinen ja luotettava ratsu. Se on aina energinen ja aina valmis hyppäämään. Joskus Wallu on aika huolimaton takajalkojensa kanssa kun se hyppää ja pudottaa puomeja aika helposti (näin tapahtuu vain isoissa luokissa). Wallu hyppää erittäin kauniista ja on saanut siitä paljon kehuja. Wallu on helppo ratsastaa esteillä kun ei tarvitse oikeastaan tehdä muuta kuin näyttää tietä. Loput ori tekee itse. Wallua ei erinäköisistä esteet pelota. Se hyppää minkä tahansa värisen ja näköisen esteen, oli se sitten leveä okseri tai korkea pysty. Wallu ei pelkää vettä joten kaikki maailman vesiesteet menevät myös yli. Ori on hyvin kuuntelevainen noin yleensäkkin ratsastaessa, esteillä se on vain vielä vähän kuuntelevaisempi (koskee myös maastoesteitä). Sen kanssa on kuitenki hyvä tehdä erinlaisia harjoituksia ennen esteitä ja esteiden välissä.
Maastoesteillä Wallu menee oikein hienosti. Se hyppää minkä tahansa esteen ja on uskomattoman nopea. Wallu saa joskus maastoesteet näyttämään lasten leikiltä. Kisoissa tulee usein huomattua kuinka se nauttii laukata lujaa maastossa ja hypätä erilaisia esteitä. Vaikka Wallu innostuu aina kun se pääsee radalle, se ei kuitenkaan yritä ryöstäytyä tai juosta pakoon pää pystyssä, vaan se kuuntelee ratsastajaansa tarkkaan ja tekee mitä siltä pyydetään. Aina kun sille antaa pidempää ohjaa laukassa, se tietää että se saa nyt juosta kovempaa ja sitähän Wallu ei epäröi hetkeäkään! :D Wallulla on tosi hyvä tasapaino eikä se ole kuin pari kertaa kompuroinut maastoesteillä. Hyvän ja rauhallisen ratsastajan kanssa ori on parhaimmasta päästä oleva kenttäratsu.
Koulu taittuu Wallulta helposti. Hevosella on pehmeät ja matkaa voittavat askeleet joiden mukana on helppo istua. Ori on aika herkkä suusta joten se tottelee pienemmistäkin avuista. Wallun kulkee aina nätisti perääannossa ja sen korkean näyttämishalunsa ansiosta ori näyttää mahtavalta kisoissa ja kotonakin jos yleisöä sattuu olemaan paikalla. Vaikka ori kuulostaa 'unelmien hevoselta ratsastaessa' sille pitää kuitenkin keksiä paljon tekemistä, sillä Wallu tylsistyy uskomattoman nopeasti ja päättää tehdä jotain mikä on sen mielestä kivaa (tarkoitaa kaiken maailman rodeoratsastusta :D). Raippa on ihan hyvä olla mukana, vaikka sitä harvoin tarvitsee käyttää.. Wallu rakastaa tehdä laukanvaihtoja joten kisoissa niiden onnistumisesta ei ole mitään pulaa. :) Tämä hevonen on erittäin hyvä kisakumppani koulukisoissa sen askeleiden ja näyttämishalunsa takia.

Kisoissa Wallu on aina iloisen tuntuinen ja tykkää ystävystyä muiden hevosten kanssa. Lämmitellessä Wallu on energinen ja tykkää mennä aina vähän kovempaa mitä pyydetään. Wallu ei paljoa piittaa mitä sen ympärillä tapahtuu, kunhan se ei näe salamavaloja sillä silloin se tosiaan haluaa pakoon. Joskus Wallun on aivan pakko pysähtyä ja katsoa kun muut hevoset ovat radalla. Se vain seisoo korvat hörössä ja pää korkealla katsoen tarkkaan mitä aidan toisella puolella tapahtuu. Walluhan osaa käyttäytyä ihan asiallisesti kisoissa, mutta jos vatsaan tulee joku aivan ihana ja kaunis leidi, niin onhan orin pakko [i]vähän[/i] hirnua sen perään ja joskus pitää yrittää salaa päästä tamman mukaan, mutta aina ohjat tai riimunnaru on estämässä orin aikeita.
Suorituksessa ori yrittää aina parhaansa, mutta joskus yleisöstätulevat salamavalot saavat herran ymmälleen ja siihen loppui se kisa reissu. Varsinkin kenttäkisoissa hevonen yrittää tosissaan parhaansa. Kun rata on tehty ja yleisö taputtaa Wallu aina ottaa pari sivuaskelta tai jos ollaan estekisoissa se laukkaa vähän kovempaa. Ori on aina ollut vähän arka yleisöä kohtaan

Muuten, tai tallilla esim. karsinassa Wallulla täytyy aina olla jokin kohta mistä se voi työntää päänsä ulos käytävälle katsomaan mitä siellä tapahtuu. Tämä koskee siis kaikkia karsinoita. Jos se ei voi työntää päätänsä mistään tai pää ei vain mahdu, Wallu alkaa potkimaan seiniä ja hirnumaan kunnes joku tulee avaaman karsinan oven. Voi vaikka jättää oven auki ja laittaa esteeksi ruuminnarun, sillä Wallu ei koskaan karkaa karsinastaan. Ei koskaan. Se vain haluaa nähdä kunnolla käytävälle. Ja aina kun tulee hevonen talliin Wallu työntää nopeasti päänsä karsinaan ettei sitä vahingosakaan purra. :)
Ulkona tarhassa hevonen tykkää olla jonkun kanssa, siis ei samassa tarhassa, mutta sen oman tarhan vieressä pitäisi olla aina joku hevonen joka jaksaisi leikkiä Wallun kanssa. Kesäisin ori nauttii auringosta ja tykkää maata ja tietenkin syödä. Talvisin se taas rakastaa laukata lumessa ja joskus vähän piehtaroida, varsinkin ensilumen aikaan. Eäinlääkärin tai kengittäjän kanssa ei ole koskaan ilmaantunut mitään ongelmia.


S u k u t a u l u

DVN Windtalker
i. RR Superior Diego of Star Theme ii. VIR MVA Ch Star Theme's Blaze of Glory (missä?)
ie. Superior Rovannah
e. Nixie Valborga ei. VIR MVA Ch. Waterfall's Nesthor ktk-II
ee. Geraldina Roch

J ä l k e l ä i s e t

t. Kemington's Novize, s. 8.3.2005, e. Nütrias EQ