tiedot  -  kuvagalleria  -  kisakalenteri  -  jälkeläiset

 

virallinen nimi: S.U Sisua Peliin
lempinimi: Sisu
rotu:
suomenhevonen
sukupuoli:
ori
säkä:
155cm
väri:
rautias
syntynyt:
2.11.2003
I:
S.S Alaston Aurinko
E:
VM Vaikea Tapaus
koulutustaso:
Koulu: Helppo A, Esteet: 100cm
kasvattaja:
Siittola Suhina
ex-omistaja:
Katriina
omistaja:
Arándano
 


Perusluonteeltaan Sisu on monissa aisoissa itse hyvin päättäväinen. Nimikin pojalle tuli siitä kun sisua on vaikka kuinka. Nuori suomenjuntti, ei pelkää mitään eikä hätkähdä mistään. Kaikki on okei. Mikään ei haittaa tätä herraa. Tietenkin vähän orimainen ja ehkä hitusen kuumahko. Mutta vauhtia piisaa.

Hoitaessa poika on ihan okei. Karsinassa ei tietenkään ole kiva seisoa paikallaan, mutta esim pihalla harjaus on pojalle nautinto. Muutenkin Sisu on aika helppo käsitellä, kun sille kerran näyttää missä kaappi seisoo niin siinä se sitten pysyykin.

Ratsastaessa Sisu on terhakka ja eteenpäin pyrkivä ori, joka etenee varmoin ja tasaisin liikkein eteenpäin. Se suorastaan tanssi eteen. Poika on helppo ratsastaa. Sisu nimittäin kuuntelee hirmu hyvin selässä olvee ratsastajaa. Poika ei ole silti helppoa saada näyttämään hyvältä, koska on sen varran jääräpää kuitenkin. Koulussa Sisu osaa helppo C:en liikket, mutta ei paljoa enempää. Mutta nämä koulun liikkeet pojalta sujuukin kuin vettä vaan. Se kuuntelee osaavaa ratsastajaa todella hyvin jat ekee kaiken voitavansa. Poika tekee taitavia siirtymisiä laukasta käyntiin. Esteillä tämä poika Se hyppää esteiden yli pehmeästi ja varmasti. Kieltämistä poika ei harrasta vaan lähtee aina innolla yrittämään jokaista estettä, mutta jos este korkeus on liian paljon pojalle, tulee puomit ryminällä alas. Irtohypytys on Sisusta todella kivaa. Oikea nautinto. Poika nelistää kovaa tahti yli isojenkin esteiden. Maastossa ja maastoesteillä energinen herra esittelee hienoja taitojaan pellolla nelistäen ja muutaman pukin sinne tänne heittäen. Laukka on kuin keinuhevosella joten pellolla nelistäessä pysyy itsekkin kyydissä kunhan on varautunut siihen että kohta saattaa seurata pukki. Maastoesteillä tämä hulvaton poika painattaa kovaa vauhtia yli esteiden ja vedessä laukatessa pitää vielä vähän kiihduttää vauhtia. Kaikkilla esteillä poika ainakin yrittää parhaansa.

Tarhassa Sisu on ehkä paras tarhata yksin, kun ori on niin tammojen kanssa ei tietenkään tarhata, joka tietysti Sisusta on harmillinen tapaus. Toisen orin kanssa tarhaaminen ei myöskään luonnostaan oikeen toimi. Jokin oikeen rauhallinen ruuna voi ehkä soipia tälle herralle tarha kaveriksi. Sisun on saatava olla johtaja ja jos se ei hetki käy johtoon mennään sitten taistelun kautta. Joka ei ole oikeen kivaa. Joten mieluusti yksin tarhaan.

Ajaessa Sisu on vähän kuumahko kärryjen edessä. Kilpailu muiden hevosten kanssa on todella kova siitä että kuka menee lujiten. Ravaaminenkin siksi toimii ja kovaa mennään ilman ongelmiakana. Mutta sellainen vaara on että jos Sisu jää ravissa jostain tappiolle, se rikkoo laukalle että saa kiinni.

Kisatessa herra on hyvin innoissaan. Paikka täynnä ihania tamma-neitoja. Sisu hirnahtelee ja kiljuu välillä, mutta radalla se kyllä keskittyy pyydettävään asiaan.
Kuljetuskoppi on aikas pelottava homma, silloin pitää pomppia pystyyn ja riehua. Sitten kun mennään sisään mennään kovaa ja ulos tullaan ryminällä.


Arvosteluja

Sisu on tyypillinen suomenhevonen. Pää on ilmeikäs ja valpas. Rakenne kuvat ovat vähän levottomia. Joissakin kuvissa Sisu seisoo nätisti ja ilmeikkäästi. Lyhyesti, kaunis ja tyypillinen suomenhevonen.
-Elina vaan.. xD


 
 I:S.S Alaston Aurinko  ii:Varjopoika  iii:-
 iie:-
 ie:Uni-Tyttönen  iei:Kammotus
 iee:Tuisku-Tyttö
 E:VM Vaikea Tapaus  ei:Puuha Pete  eii:Petteri Punakuono
 eie:Tähti Tyttö
 ee:Vedenhengen Ukkostava Neitonen  eei:FNS Monitoiminen
 eee:Ukkosmyrskyn Hentonen

otsikon, kuvien ja ulkoasun ©: Timbiltá, muun materiaalin ©: Jonna