IIHF VM här     VM - Truppen IIHF

 

IIHF VM 2003

VM - Final Sverige - Finland  3 - 5

Tyvärr så lyckades inte våra grabbar försvara VM guldet från ifjol, men de föll med flaggan i topp. 5 - 3 till Finland i en tät match. Finland tog ledningen med 3 - 0, Sverige reducerade till 3-2 innan periodpaus i 2:a. Hade det inte varit så långt avbrott i mellan 2:a och 3:e så hade det varit kvitterat sa Skoog. Skitsamma de gjorde en bra match, och målet var att ta sig till semi, och det blev final igen med mersmak. Sverige är med i Världstoppen i Inlinehockey, och resultatet kunde lika gärna blivit tvärtom. Bra jobbat! Målvaktsproblemet löste sig, och Axtelius verkar ha gjort en stabil insats, än att han inte spelat så mycket under seriespelet. Inte mycket att gnälla över, stort grattis till silvret, alla ära och heder över våra tappra VM hjältar! Tack allihopa, Skoog, du har skött ditt jobb på ett strålande sätt tillsammans med Fille och co. Nu tar vi nya tag för att ta tillbaka den ädlaste medaljen till nästa år i Lejonens eget näste!
Svenska målen gjordes av Björn Östlund 2  och Robert Nordlander 1.

Sammanfattningsvis kan väl nämnas att informationen från detta VM har skiljt sig avsevärt från förra årets. I år administrerades sidan av ett Finskt och ett Tyskt team. Finska teamet skötte mycket bra, deras jobb var att lägga ut bilder, medan det tyska teamet som skulle stå för on-line rapportering lyst med sin frånvaro. Förra året sköttes denna detalj av ett Svenskt team och bättre rapportering än vad vi hade då går knappast att få. En förhoppning är att detta team får hålla i dessa trådar igen till nästa år, så att vi som väljer att stanna hemma kan följa matcherna på ett lätt och bra sätt hemifrån.
 

 

Semifinal: Sverige - USA 7- 4

Sverige i final igen efter en tuff fight mot USA, som de förlorade mot i grundspelet. Efter samtal med förbundskapten Skoog så var rätt medicin i denna match att inte falla in i USA destruktiva stil, och drabbas av för många utvisningar, då detta var målet för USA. I förra matchen gjorde USA alla mål i situationer med en man mer på banan.
Repris nu på förra årets VM final, Sverige - Finland, enda skillnaden är att i år är det Sverige som är regerande Världsmästare. Båda lagen har denna final som sin önskefinal, och skillnaden på de spelare som deltog i träningslandskamperna är inte stor. Några nya i Finland och några nya i Sverige.
Finnarna vann sin match ganska komfortabelt mot Tjeckien med 13 - 3, stora siffror igen alltså, men enligt de rapporter som vi fått var det några olycksaliga minuter i 2:a perioden där de gjorde 5 mål i snabb följd som bäddade för detta resultat. Fram tills dess var det en jämn match.
Tyvärr så har inte rapporteringen online fungerat detta år, vilket även gjort att det mesta av statistiken inte går att få fram.  Mycket dåligt då Inlinehockey inte är så välbevakat av media. Största orsaken är ett avtal som ej träder i kraft förrän 1 augusti mellan IIHF och leverantören som ska sköta deras site ej ännu kommit igång. Tidningar och TV är dock informerade här hemma om finalplatsen och förhoppningsvis kan vi få se lite av matchen ikväll i sportsändningarna i helgen.

Klockan 19.00 idag lördag dags igen för final mellan Sverige - Finland, med stora Svenska förhoppningar om att försvara vårt VM -guld från ifjol. Go for it Sweden!

Periodresultat: 1:a Swe - USA 1-2, 2:a 3-3 ( 2-1), 3:e 5-3( 2--0) , 4:e 7-4 (3-1).
Målen gjordes av följande spelare: Johan Olsson 2, Johan Larsson 2, Mattias Luukonen 1, Daniel Wessner 1.

Kvartsfinal: Sverige - Tyskland 9 - 6

Äntligen en vinst igen, och Mattias Luukkonen visade vägen med 3 mål. Sverige i ledning hela matchen, och Sverige kontrollerade händelserna på banan. Axtelius vaktade kassen hela matchen, då värmen inte var så hög denna dag, regn i Nürnberg. Revansch idag mot USA, och lagledningen hyser stora förhoppningar till vinst. Jänkarna vill gärna spela lite småfult, men de har en stor respekt för Sverige, då dessa i förra matchen gav igen med samma mynt. USA:s målvakt blev inte speciellt glad när Wessner tog hans handduk på buren och torkade av sin egen svett i ansiktet. Full kalabalik utbröt, med påföljd att att namne också snöt sig i handduken. Alltså ett respektlöst Svenskt lag som äntrar banan, klockan 17.30 mot USA.
Sol och värme idag igen i Nürnberg, men bättre förhållanden i stora hallen än den som Sverige tidigare spelat i. Räkna med vinst, och final igen för laget.
Nämnas skall också att Finland slog Österrike med 26 - 2.  Orsaken till detta är att 1.a målvakt i Österrike blev skadad i matchen mot Sverige, och att 2:a målvakten inte alls håller samma klass. Därför bör inte resultatet från denna match vara så skräckinjagande i en eventuell final. Sverige spelade 2 jämna matcher mot Finland för en månad sedan och utgången av denna final bör vara helt jämn.

 

Sverige - Tjeckien 6 - 7

Oturen grinar Svenska laget i ansiktet. Knapp förlust igen med 1 mål. Denna gång efter ha haft ledning med 6 - 4 när 3 minuter återstår av matchen. FK Skoog har ingen förklaring på hur det kunde ske, men grabbarna slutade att åka skridskor säger han.
Sverige möter nu Tyskland i kvartsfinal i morron och kanske flytten till huvudarenorna i Nürnberg kan vara den tändvätska som laget behöver för att få positiva resultat. En dags vila idag för att hitta tillbaka till förra årets Guldform.

Sverige - USA 2 - 3

Riktigt bra trots förlust, dålig domare avgjorde matchen. Oflyt att inte Sverige vann denna match då de hade klar dominans ( skott 45-28). Lagledningen hyser bra förhoppningar inför kvällen match mot Tjeckien. Matchen var en bra genomkörare, och eftersom det ändå bara handlar om placeringsmatch inför kvarten så kom förlusten på rätt ställe. Annars finns att rapportera att det är väldigt varmt både ute och inne i hallen, och skillnaden mellan Bratislava 98 och här är inte stor( temperatur i hallen då ca 45 gr). Bra målvaktsspel från båda målvakterna som delar på matcherna på grund av värmen. Axtelius utnämnd till bästa spelare i matchen mot Österrike, och Björn östlund fick priset i denna match. Laget får även en bra förstärkning imorron då Bros ansluter till laget. Förhoppningsvis kommer även resten av matcherna att kunna följas online f.o.m. ikväll då det varit problem med servern i Nürnberg.

Sverige Österrike 3 - 0
Sverige vann sin första match med 3-0 i VM, och allt rapporteras fungerat bra utom kanske avlutningarna. Skotten i matchen var hela 48-9 för Sverige. Österrike spelade ett igelkottsfösvar och förlusten verkade för dem vara rena vinsten, till de glädjescener som utspelade sig efter matchens slut. Ikväll kommer dock den riktiga värdemätaren mot USA, då man kommer att få kvittot på hur bra laget är detta år. Bra stämning och allt positivt i laget, ser bra ut inför kvällen.
 

 

Dags igen för IIHF:s VM och bara att hålla tummarna för att Sverige kommer att försvara sitt VM guld från förra året.

Senaste nytt är att målvaktsproblemet är löst och Jan Axtelius tar den vakanta platsen. Henrik Lundqvist kunde tyvärr inte delta p.g.a try outs för New York Rangers. Axtelius har varit med förr, så det är ingen dålig ersättare som kommer tillsammans med veteranen Tommy Jacobson från Capitals och Charlestown Force.
Dejan Matejic ser dock ut att missa sin plats, då strul med hemfärd från Norge ej löstes på ett tillfredställande sätt.

Vi kommer likt förra året att länka ut matcherna on-line så att de går att följa direkt från denna sida. Vi kommer även att ge er info om vad som sker runtomkring och hålla en kontakt med killarna på plats i Nürnberg. Första matchen för Sverige spelas på söndag 20.00 mot Österrike. Inte helt lätt, men skall gå vägen. En vinst med en 3 - 4 mål bör vara ett bra tips. På måndag samma tid är det dags för USA, inte så många namnkunniga spelare, men säkert ett bra team som kommer att ställa till större problem för laget.
Övrigt lag i Sveriges grupp är Tjeckien och dessa möter de på tisdag 20.00. Tuff start, där Svenska laget måste vara ibland de 2 bästa för att ta sig vidare.
Lets get ready to rumble, and lets hope the best team is Sweden!