etusivu  tuntihevoset ~Viljo hoitajat  ratsastus  esittely tallikirja  maili © ele - aplari^ © ele - aplari^ © ele - aplari^

HK I o V i v o

"Viljo"
risteytysponi - ruuna
rautias, tähtipää
148,5cm
s. 29.03.2003

i. Devil's From Hell xx
e. Rock's Highway Wera

hoitaja: Leenu
hoitopäivis

hoito-ohjeet

re: 80-90cm ko: HeA - VaB


Hoitaessa Viljo on todella kiltti, sille ei koskaan tulisi mieleenkään purra, potkia tai tehdä mitään muutakaan 'pahaa'. Viljo vain seisoskelee nätisti paikallaan nauttien harjaamisesta. Viljo ei kutia mistään, ja kiltteytensä ansiosta se onkin lasten suosikkiponi. Viljo nostaa kaviot nätisti ja jaksaa pitää niitä ylhäällä vaikka miten kauan. Viljo on todella kärsivällinen, eikä hermostu mistään. Se ei säikähtäisi vaikka mitä tapahtuisi. Viljolle ei ikinä karkaile, eikä uhittele toisille hevosille.
Varusteita laittaessa Viljo on oikein nätisti, ihan kun mitään ei tapahtuisikaan. Tosin, jos satulan laittaa kovakouraisesti selkään, se saattaa reagoida hännän huiskuttamisella. Satulavyön kiristämisestäkään ei aiheudu sen suurempaa show'ta. Suitsien laittokin sujuu helposti ja nopeasti, Viljo aukaisee suunsa helposti.

Esteillä Viljo on rauhallinen, eikä helposti innostu. Kuitenkin se liikkuu eteenpäin ihan kiitettävästi. Viljo tarvitsee hyvät tiet, tai muuten saattaa tulla kieltoja. Viljo kumminkin hyppää hyvin ja sutjakasti. Oudotkin esteet sujuvat hyvin.
Sileällä Viljo on hyvin reipas, ja saattaa innostua laukassa ja laukannostoissa niin, että heittää muutaman pikku pukin. Viljolla on mukavan tasaiset askellajit, joissa on helppo istua. Viljo tottelee apuja hyvin, kunhan ne ovat tarpeeksi selvät sille.
Maastoilleessa Viljo on yleensä rauhallinen, mutta saattaa joskus hieman intoilla. Se kulkee nätisti jonon perässäkin, eikä temppuile. Viljo ei säiky juuri mitään, vaan on rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa.


pvm
Missä?
Laji, Luokka
Sijoitus