Päivitetty 29/09/04

GM's Tanya

1 x sijoitus esteratsastuksessa
1 x sijoitus kouluratsastuksessa

Tanja on upea, joskin herkkänahkainen musta tamma, joka lumoaa ihmisiä toisensa jälkeen.

Virallinen nimi: GM's Tanya

©Brookhouse stud
Kutsumanimi:
Tanja
Sukupuoli:
Tamma
Rotu:
Hannover (hann.)
Syntymäaika:
10.11.2003, Suomi
Säkä:
162cm
Kasvattaja:
YT Geramind
Isä:
Isänisä:
Emä:
Emänisä: WW Freeman
Omistaja:
Petra Maidel / Impera Sporthorses
Koulutustaso:
Ko VA B, re:120cm, me: 110cm
 

Hoitaja : Riikka / hoitopäiväkirja

 

 

 

 


Jälkeläiset&astutukset / Kilpailukalenteri

 

Luonteeltaan Tanja on erittäin temperamentikas ja kipakka tamma. Taluttaessa viuhtoo hirmuista vauhtia eteenpäin, uhittelee muille hevosille ja saattaa välillä vähän tanssahdellakkin, etenkin jos on kiimassa. Tamma on kuitenkin kiukkuisen luonteensa alla hyvin käyttäytyvä, vähän kapinallinen neiti, joka tuo toivottua väriä ja särmää kilpatallissa.

Hoidettaessa seisoo kiltisti käytävällä, tosin pitkästyy helposti ja voi yrittää kauhoa etujalalla ja muuta pientä. Tanja on hyvin herkkänahkainen, neiti voi välillä luimia jos harjaa liian lujaa arasta paikasta.

Ratsastettaessa testaa alkuun ratsastajaansa, mutta sille kun kerran kertoo että ei onnistu, niin ei ole mitään ongelmia. Liikkeissään tamma on reipas, mutta pysyy käsissä, vauhdikkaat ja lennokkaat liikkeet. Tanjan hyppytyyli on hyvin sulava ja kissamainen. Tamma kääntyy nopeasti ja osaa pukitella hirmu notkeita ja korkeita pukkeja kun sille päälle sattuu. Esteillä sitten mennään eikä meinata, Tanjaa ei hennoilla otteilla pidetä sen innostuessa. Koulua menee myös hyvin, kantaa itsensä ja on herkkä avuille. Kärsivällisyys on kuitenkin usein kompastuskivenä koulukilpailusissa ja se voi myös kiukutella ja harrastaa äkkikäännöksiä silloin tällöin. Vielä paljon sarkaa koulupuolella. Maastossa tuntuu kuin Tanjalla olisi vieterit jalkapohjissa, erittäin innokas ja valpas nuori neiti, joka luultavasti tarvitsee vain treeniä, treeniä ja kokemusta jotta sen saa paremmin hallintaan ja vähän rauhoittumaan. Halutessaan Tanja on kuitenkin hyvin yhteistyöhaluinen.

Kilpailuissa Tanjaan iskostuu lievä kiukkuisuus. Saattaa polkea jalkaa odottelun jatkuessa ja jatkuessa, mutta itse suorituksen alkaessa on itse viilipytty, ja suoriutuukin useimmiten kiitettävästi. Tottelee kilpailutilanteessa pienintäkin käden liikettä ja liikkuu eleganttiin tapaansa, oli kyse sitten mistä lajista tahansa.

Tarhassa Tanja kiusaa muita hevosia niiden eksyessä liian lähelle, sillä neiti on hieman erakkoluontoinen ja viihtyy näin paremmin yksinään. Hyvin ohut ja silkkinen karva, joten on oltava hyvin varovainen ettei Tanja vilustu. Etenkin talvella/sateella on syytä olla loimi tarhassa.

Eläinlääkärillä Tanja käyttäytyy erittäin siivosti, ja antaa tutkia mistä vain. Neiti tuntuu vain pelkäävän piikkejä, joten heti kun sellainen kaivetaan esiin, niin myös Tanja hermostuu hivenen. Kengittäjän vieraillessa Tanja käyttäytyy vallan kiltisti, ja kengittäjämme usein kehuukin Tanjaa helpoimmaksi kengitettäväkseen.

*Luonne hieman kesken vielä (: *
 

GM's Tanya Ch Des Lumen' Descoro [KTK-II] le Noir-Masque Blackmask
le Queenie
EW Swanheart Evolution Weistal
Diitox Slainder
Fire's Princess WW Freeman WW Harmon
Fortuna
Girl Titityy ??
??

Tamman isä, Des Lumen' Descoro, on II-palkinnolla kantakirjattu & champion-arvonimen saavuttanut hannover-ori, joka on näyttelykehien ohella kiertänyt huimasti este-ja koulukilpailuissa, pääasiassa esteillä. Ja esteethän orilta sujuvatkin, sijoituksia on roima määrä. Ratana ori hyppää esteitä jopa 150cm

Emä, Fire's Princess, nukkui ikiuneen 2.3.2004, ja Tanja jäi viimeiseksi varsaksi. Tämä kaunis tamma menestyi esteillä niin ikään, koulussaratsastuksessakaan tamma ei kuulunut pohjasakkaan, vaan kulki kultaista keskitietä. Tamma hyppäsi ratana uskomattomat 140cm.

Suvun perusteella Tanja on siis vahvasti estepainotteinen, ja se huomattiin ensimmäisistä yhteisistä estekilpailuistakin, joissa tamma saavutti heti 4.sijan. Mutta katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo:)

 


Jälkeläiset & astutukset

Astutus
pvm.
Isä
Laskettuaika
syntymäaika.
Varsa
Om.
240704
080804
Raven
040704
130904
Impera Warmbloods
         

 

Kilpailukalenteri

Pvm.
Paikka
Laji
Luokka
Tulos
200704
Esteratsastus
80cm
4/22
150804
Kouluratsastus
He B
-/-
031004
Kouluratsastus
Vaativa B
-/-
011004
Kenttäratsastus
Ko HeA + Re 90cm + Me 90cm
6/28
030904
Esteratsastus
100cm
7/21
140904
Esteratsastus
100cm
?/?
290904
Esteratsastus
100-110cm
7/14
051004
Esteratsastus
100-120 cm
-/-
210904
Esteratsastus
100-110cm
20/21

 

 
Kuvagalleria

 

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne luonnollisessa koossa. Kuvat aukeavat uuteen ikkunaan.

©Brookhouse stud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tekstit © Petra Maidel
Kuvat ©Brookhouse stud
Ulkoasu© Petra Maidel