Kisakalenteri

Virallinen nimi
Lempinimi
Rotu
Sukupuoli
Syntymäaika
Säkäkorkeus
Virvatulen Hurmaava
Hurma
Suomenhevonen
Tamma
4.1.2003
159cm
Väri
Kasvattaja
Omistaja
Painotus
Ko
Re
Liinakko
Virvatulen Kartano
Tiia S., Siittola Lysa
Siitos
He B
90cm


Harjatessa Hurma seisoo aina nätisti paikoillaan. Se pitää erityisesti siitä, että korvien takaa rapsutetaan. Aivan ihastuttava tamma, kerrassaan. Kaviot se nostaa kehuttavasti, paitsi joskus takakavioissa saattaa olla ongelmia. Niin, siis ainoastaan silloin, kun tammuli on jekkuilupäällään ;) Neiti ei arista itseään laisinkaan esimerkiksi päästään tai mahan alta, siksi Hurma onkin erittäin helppo harjattava ja hoidettava.

Taluttaessa Hurma on reipas, ja joskus saattaa jopa rynnistää hieman liikaa eteenpäin. Riimusta ja riimunnarusta en tätä tammaa suosittele pelkästään taluttelemaan, sillä se on sellainen kiskoja, että vahvinkin taluttaja roikkuu pian Hurman perässä hevosen taluttamana ;) Puskat eivät Hurmaa vedä puoleensa, sillä se on kiinnostunut vain hajuista ja ympäristöstä. Mielenkiinnolla se tutkii aina kaikki uudet asiat ja paikat.

Tarhassa Hurma ei kertakaikkiaan viihdy yksin. Se tarvitsee aina tarhakaverin, jonka kanssa voisi leikkiä. Hurma pysyy aina varsamaisena eläkeikäänkin asti :) Jos tämä hevonen joutuu aivan ypöyksin tarhaan, alkaa sellainen kiljunta ja hirnunta, ettei sitä kestäisi ilman korvatulppia. Se onkin sitten yksi huono puoli Hurmassa.

Traileriin meno käy Hurmalta kuin keltä tahansa muultakin hevoselta. Se kävelee rauhallisesti ja kiltisti sisään koppiin ja ulos, eikä se säiky pimeää sisällä trailerissa. Nalle pysyy rauhallisena aina koko matkan ajan, kesti se sitten vartista viiteen tuntiin. Siksipä tämän tamman kanssa voikin lähteä kilpailemaan vähän pidemmällekkin :)

Ratsastaessa tamma on oikea unelma, jota pehmeäaskellisempaa saa etsiä. Ja pitkään. Sen käynti on tasaista ja erittäin vapaata, ravi lyhyttä, hidasta ja pehmeää, sekä laukka ihanan keinuvaa, jossa pysyisi kuka tahansa kyydissä.

Kouluratsastus Hurmalta sujuu tuosta vaan. Vaikka sen taidot eivät riitäkkään ihan helppo a:n tasolle, siltä löytyy silti halua tähän "ammattiin". Oikea aloittelijan unelmakouluratsu!

Esteitä Hurma hyppää tasaisesti ja pehmeästi. Nopeuttakin kyllä tältä oriilta löytyy, kunhan sitä vain vaaditaan. Hurma osaa tehdä töitä itsensä eteen, oli mikä laji tahansa kyseessä.

Maastolenkit ovat erittäin viihtyisiä ja unohtumattomia Hurman kanssa. Se on niin kiltti, että sokeankin voisi päästää sen kanssa maastoon ratsastamaan. Hurma ei säiky traktoreita tai rekkoja sen enempää, kuin lentäviä lintujakaan. Niin rauhallinen ja maastovarma se on. Siis aivan sataprosenttisen pomminvarma. Ihana tamma, joka on kaunista katseltavaa, ja jonka pauloihin voi joutua kuka tahansa hevoshullu.


Jälkeläiset

sh-t. Vaniljan Pumpulipilvi, synt. 22.3.2003, i. Kuujärven Etiäinen
sh-t. Vaniljan Hopeinen Kuu, synt. 15.11.2003, i. Kuujärven Etiäinen
sh-o. Velmu L, synt. 15.6.2004, i. RHS Poikamies
sh-o. Kelmi L, synt. 15.8.2004, i. Hiisin-Hetkaus


Otto-Poika (missä?)  
 
TT Meno-Tyttö (kuollut) Taikatuulen Lennokas
Helinän Huiske (kuollut)teksti © Tiia S., kuvat © tillitär, muu materiaali © Tiia S.