* rotu: trakehner
* sukupuoli: ori
* syntymäaika: 13.9.2003
* säkäkorkeus: 164cm
* väri ja merkit: mustanruunikko, pt mej vsk vtj psk otj ksk kj vko
* omistaja: Kerppa / Siitostalli Zeni
* kasvattaja: Angelniemi Gård
* koulutus: Ko Vaativa B, Re 120cm


klikkaa kuvat saadaksesi ne värillisiksi sekä suuremmiksi


Dani on varsinainen huippuhevonen luonteeltaan ja suorituskyvyltään. Tai noh, eihän kukaan ole täydellinen ja Danillakin on siis asioita, joista se ei liiemmin pidä - mutta niistä myöhemmin. Dani on melkoisen perusrauhallinen persoona oriiksi, ja se osaa käyttäytyä hyvin, mutta osaa kyllä huonojakin tapoja. Välillä komennukset eivät mene heti perille, mutta muutaman kerran jankattua ottaa ori opikseen. Dania on useimmiten myös helppo manipuloida herkkujen kanssa, ilman, että jätkä edes huomaa tulleensa huijatuksi.

Taluttaessa Dani on kiltti, sille ei tarvitse kuin ketjun turvan alitse tukea ja turvaa tuomaan, jos Dani sattuisikin jostain ihmeellisestä syystä saada päähänsä jekkuja. Dani siis kävelee ihan nätisti vierellä, tosin pää korkealla kokoajan ympäristöä tarkkaillen.. sillointällöin tammatarhojen ohitse mentäessä poika intoutuu vetämään kaulan kaarelle ja hännän pystyyn ja höpöttelemään lemmenlurituksiansa. Yleensä Danille kuitenkin sen höpöttäessä riittää varoittava murahdus, niin se tietää, että nyt ei olla menossa tammoja moikkailemaan.

Tarhassa ollessa Dani on suhteellisen leppoisa, varsinkin, jos on ihan tallin pihapiirissä olevissa tarhoissa, silloin se harvemmin jaksaa tehdä muuta kuin seurata pihamaan tapahtumia. Ja jos jotakin hevosta kuljetetaan ihan tarhan vierestä, tulee ori aidalle hörisemään ja katsomaan, kuka siinä menee. Isompiin ja monipuolisempiin ruohotarhoihin päästessään Dani yleensä tekee ensialkuun muutaman kunnon pyrähdyksen ja saattaa vedellä pukkejakin, ja rauhoittuu sitten tutkimaan kaikki hajut, mitä tarhasta irti saa. Toki Dani myös keskittyy syömään ruohotarhoissa, mutta pääasiallisesti se vaeltelee haistelemassa hajuja ja välillä irrotellen vapaudentunteessaan. Kuitenkin Dani antaa aina tarhasta erinomaisen hyvin kiinni, ja tulee kyllä portille vastaan, kun näkee, että sitä ollaan tulossa hakemaan.

Hoitaessa Dani on hyvä ottaa vesikarsinaan tai käytävälle kaksinpuolin kiinni, sillä karsinassa ollessa se saattaa olla kärttyisä, kun sen rauhaa häiritään. Mutta kaksinpuolin kiinni ollessa ei mistään ole mitään sanomista, ja Dani seisoo ihan tyytyväisenä ympäröivää aluetta tutkien ja kurkkien niin pitkälle kuin vain voi nähdä. En ole vielä ikinä nähnyt sitä ihmettä, että Dani kyllästyisi puunaamiseen ja putsaamiseen, vaan se kyllä tietää, että jos haluaa olla komea, täytyy vähän aikaakin uhrata. Pestessä se seisoo yleensä melko alakuloisena ja jopa nyreänä, kun se ei yhtään vedestä pidä.. ja vielä yksi juttu on, joka täytyy muistaa kaverin kanssa pelatessa: loimet täytyy sitoa kaikin mahdollisin keinoin, että ne ovat Danin päällä vielä seuraavan kerran oria moikatessa - se on meinaat mestari pääsemään eroon noista inhottavista kapistuksista!

Yleisesti ottaen ratsastaessa Dani on kuuliainen, mutta se saisi olla ehkä hieman reippaampi, sillä useina päivinä sitä joutuu patistamaan - varsinkin alkuverryttelyssä ja työskentelyn alkuvaiheessa - eteenpäin ihan roimastikkin, että saa edes sellaisen tunteen, että poika liikkuisi. Dani on kuitenkin ihan kivan herkkä suustaan, ei kuitenkaan mikään hysteerikko, ja pohkeitakin se tottelee melko kevyistä avuista.. painon vaikutus Daniin taasen on erittäin vähäistä, ja sitä "epäkohtaa" yritetään aina vähän treenailla.

Koska Danilta löytyy suvusta niin huimaa estelahjakkuutta kuin koululahjakkuuttakin, on Dani perinyt erittäin hyvät geenit, ja se osaa melkein minkä vain, mihin sen kanssa ryhdytään. Koulua mentäessä Dani keskittyy kivasti tehtäväänsä, ei pahemmin vilkuile ympäristöä ja menee nätissä suht korkeassa muodossa. Suurtakaan kokoamista vaativat liikkeet eivät tuota ongelmaa, ja vaikka Dani muuten on koulutettu tuohon Vaativan B:n tasoon, osaa se erittäin hienosti tehdä laukkapiruetin molempiin suuntiin! Danilla on myös kouluratsastukseen erinomaisesti sopivat askellajit, sillä ne ovat kauniin näyttävät lennokkuudessaan ja matkaavoittavuudessaan, ja myös erinomaisen mukavat istua :)

Esteillä Danilta löytyy pomppua, mutta ei ihan niin hirmuisesti, että mihinkään suuriin luokkaan yltäisi, vaan sellaiset keskivaikeat kymppi ja kaksikymppinen ovat juuri sopivia luokkia Danille. Danilla on suhteellisen mukava hyppytyyli, vaikkakin se voisi hypätä hieman enemmän ylös - kun pojan hyppykaari tuppaa olemaan pitkä ja matala. Hypyt tarvitsevat jonkin ajan totuttelun, ennenkuin siellä voi täysipainoisesti myötäillä mukana. Esteradalla ollessaan Dani ei ole se kaikkein nopein yksilö, mutta tarkka se kyll on jaloistaan, ja harvoin esteillä menee huonosti pudotuksien takia.

Maastoillessa mennään sellaista keskivertovauhtia, ja Danin kanssa onkin erittäin mukavaa maastoilla, kun se ei ole mikään mieletön höyrypää, joka suurinpiirtein laukkaa koko maastolenkin ajan. Dani jaksaa aina kärsivällisesti odotella käskyjä hidastaa ja nopeuttaa tahtia ja vaihtaa askellajia. Se on myös varovainen aina ensin vauhtinsa suhteen, ja odottaa lupaa lähteä lujempaa, siinä kun muut menevät jo kaukana edellä täyttä kiitoa - aivan mahtava hevonen! Dani on suhteellisen rohkeakin, mutta aina sillointällöin tulee toki pahoja ojia (ojat ovat siis ihan kamalia) tai pieniä tummia hevosia syöviä jäniksiä vastaan..


31.11.'03 t. WF Smaragdétt, e. Waterfall's Grande Breed
13.01.'04 t. Raspberry Shorbét SZ, e. Waterfall's Grandie
07.02.'04 o. Firefighter SZ, e. Ambrose
22.02.'04 o. Phantom Ion, e. Petronija


KERJ:n ranking-pisteitä: 5
6.12.2003 KERJ Ambarendor, He A-110-100, 1/25
10.12. Koivukallio, Vaa B, 7/20
21.12. KERJ Agave Sport Horses, He A-120-110, 6/25
09.02.2004 KRJ Kisatalli Regal, Va B, 8/30
10.02. KRJ Räntäkallion ponitalli, Vaa B, 12/50
26.02. KRJ Hattara, Vaa B, 7/30
07.03. NJ Final Warmbloods, muut pv-oriit, 13/14, JS


i. RR Superior Diego of Star Theme ii. Star Theme's Blaze of Glory iii. -
iie. -
ie. Superior Rovannah iei. -
iee. -
e. Dreamin Like a Snow WY ei. Phanton Phaleia eii. Fanton Phaleia
eie. Elixir Phaleia
ee. P's Chelsea eei. Paradox
eee. P's Conflict

kuvien © Reg Corkum, Shannon Brinkman