VIR MVA Ch. Cornflower's Snow-Dinosaur
Virtuaalihevonen | A Sim Game Horse


KTK-III (69p.), YLA2/132p.
VRER:n suosittelema jalostusori - 2.33,9 - 2860v€


Nimi: Cornflower´s Snow-Dinosaur "Dino"
Rotu: Shetlanninponi
Syntynyt: 19.4.2002
Rek.num.: SHEO-010
Sukupuoli: Ori
Väri: Ruunikonpäistärikko
Säkä: 97cm
Panostettu: Esteet ja ravi
Ko.: He B
Re.enn.: 70cm
Vs. (raveista): 2860v€
Isä: Smock´s Dinosaur
Emä: S.W. Diggling Snow White (KTK-II)
Kasv. & om. Marjo U. // RuiskukkaKuvagalleria | Sukutaulu | Kilpailukalenteri | Jälkeläiset | Arvosteluja | Hoitopäiväkirja


Luonne:
Dino on useimmiten tosi kiltti oriksi. Se on varmaan perinyt emänsä hyvän luonteen, eikä niskottele juuri koskaan. Tarhasta antaa hakea kiltisti, paitsi ehkä silloin kun keväällä pääsee ekoja kertoja laitsalle... Talutuskin sujuu ongelmitta, ellei pieniä ryntäilyjä ruohikkoon oteta mukaan. Dinon täytyy aina päästä kaikkia kavereita (siis hevosia) moikkaamaan. Jos pihassa seisoo joku toinen hevonen ja Dinoa ollaan viemässä sisään, se ei onnistu ennen kuin Dino on käynyt nuuskaisemassa toisen hevosen turpaa. Harjauksessa seisoo useimmiten paikoillaan, paitsi jos on liikaa energiaa saattaa joskus pyöriä ympäriinsä.

Ratsastus:
Koulua Dinolla on treenattu hieman enemmän kuin esteitä. Koulutus on tavoitteena viedä helppoon B:hen asti ainakin näin aluksi. Ehkä vuosien päästä korkeammalle. Esteitä ei paljoa ole hypätty, vain noin 60cm. Irtona tosin 80cm, joten kyllä Dinokin hypätä osaa. Ratsuna Dino on todella varovainen eikä oikeastaan ikinä heittele pukkihyppyjä. No ehkä maastossa kun on liikaa innostusta, saattaa muutama tullakin.. Pienet lapsetkin voivat hyvin ratsastaa Dinolla, koska se menee todella kiltisti, kun vaistoaa pikkulapsen olevan selässään. Dino tuntee saavansa kunnian kun saa kuskata pieniä ja osaamattomia selässään.

Ajo:
Kärryjen edessä Dino juoksee ja lujaa. Joskus kun baanalle lähdetään saa sitä olla ihan hikipäässä pidättelemässä. Nyttemmin on alettu raveissa ihan tosissaan käydä.. Se nimittäin on osoittautunut Dinon jutuksi. Voitontahtoa ei ainakaan puutu. Välillä sitä on liikaakin ja kun vauhti ei aina riitä, päättä Dino ruveta laukkaamaan.. Siinä ne sijoitukset välillä putoilevat, mutta kun tästä tavasta päästäisiin ohitse, ties minkä ravikunkun Dinostakin saa. ;) Valjakkoajoa on myös treenattu, ja siinä kisattukin. Maratonista Dino useimmiten hoitelee voiton kotiin, tarkkuudellakin menee todella hyvin. Koulussa ne mokailut sitten sattuvatkin, kun paikallaan seisominen on hurjan tylsää ja muutenkin kenttaa ympäri talsiminen -tuntuu Dino ajattelevan.

Pistetilastoja:
Kaksikymmentäyksi (21) pistettä ravijaoksen, eli VRER:n alaisessa rankingissa.
Kahdeksan (8) pistettä valjakkoajojaoksen eli VVJ:n rankingissa.
Kaksi (2) pistettä esteratsastusjaoksen eli ERJ:n rankingissa.
Kaksi (2) pistettä kouluratsastusjaoksen eli KRJ:n alaisessa rankingissa.
Champion arvonimi myönnetty 6.1.2003Muuta:
Dino on ehdottomasti rakkain virtuaalihevonen jonka olen koskaan omistanut tai tulen omistamaan. =) Muistaakseni se on ensimmäinen kasvattamani shetlanninponi ja muutenkin ihan ensimmäisiä kasvattejani. Omistan myös Dinon emän joten olen seurannut Dinon varttumista ensiaskeleelta lähtien. Ja komea poika siitä onkin kasvanut. :D Koulutin Dinon kokonaan omin käsin, nähtävästi hyvin tuloksin. Dino on pieni poni suurella sydämellä ja se vallottaa kaikkien katseet ensisilmäyksellä. Ikinä en tule tästä ponista luopumaan! Eläkepäivänsä se saa varmasti viettää rauhassa ja onnellisena.. =)-------------------------------

Kuva ja tekstit © Marjo U.
Tausta © -PeGu-
1