Kokonimi: HepoKullan Ikuisuus
Kutsumanimi: Iku
Syntynyt: 25.6.2004 [2kk=1v., 6v.]
Sukupuoli: ori
Rotu: suomenhevonen
Väri: liinakko
Säkäkorkeus: n.162cm
Omistaja: Arien (asustaa HepoKullassa)
Entinen omistaja: Oona/HepoKulta
Hoitaja: Zanna // Hoitokirja

Käyttö: esteet&koulu;, siitos
Koulutustaso: Ko:VaB, Re:100cm, Me:70cm

Yleisesti: Iku on kuuliainen, mutta vähän säikky. Se hyppää hyvin, jos tahtoo, ja jos Iku ei tahdo, se pitäälaittaa tahtomaan. Periksi ei saa antaa. Iku on toisinaan laiska, toisinaan vähän liiankin reipas. Se tottelee hyvin, paitsi ihan pikku lapsia. Ikulle ei saa näyttää pelkoansa.
Hoitaessa: Iku on rauhallinen, mutta säikkyy nopeita liikkeitä. Sitä ei tarvitse laittaa harjauksen ajaksi kiinni, mutta se on suositeltavaa, koska Iku pyörii karsinassaan, jos on levoton. Se rakastaa kumisukaa yli kaiken. Siten se on oppinut, että mitä mutaisempi ja savisempi se on ulkoa tullessaan, sitä enemmän sitä harjataan kumisualla. Kun harjoista kumisuka tulee vuoroon, se seisoo rauhallisena alahuultaan lerputtaen. Mutta kovista harjoista Iku ei tykkää yhtään, se alkaa pyörimään ja tönimään sekä seisomaan seinää vasten. Mutta kun sille näyttää kuka on pomo, Iku joutuu nöyrtymään ja seisoo loppujen lopuksi ihan kiltisti. Iku tykkää paalittelusta, ja siksi se onkin aika usein ihan purujen peitossa, oli Iku sitten päivän tai viisi minuuttia karsinassaan. Purut kannattaa kuitenkin lakaista pois pehmeällä harjalla, miksi suotta ärsyttää hevosta jos ei kerran kovaa harjaa tarvittaisi. Mutta toisaalta voi Ikua miellyttääkin ja puhdistaa purut pois kumisuallakin. Kaviot Iku on opetettu nostamaan hienosti ja se kannatteleekin niitä itse tosi hyvin. Jos se kuitenkin laskee kavion ilman lupaa, niin se pitää nostaa heti ylös, vaikka se olisikin jo puhdas. Ikua, tai ketään hevosta, ei saa opettaa siihen, että ne saavat itse päättää milloin ostavat ja laskevat kavionsa. Päänharjaus sujuu aika vaikeasti, Iku riuhtoo päätään kattoon. Parasta olisi laittaa riimu päähän, ja pitää siitä kiinni sen aikaa kun päätä harjaa. Kun silmiä ja sieraimia puhdistaa, Iku saattaa vähän säikähtä, sillä se ei ole tottunut niiden puhdistamiseen. Jalkojen kylmettämisessä Iku pysyy lähes paikallaan. Aluksi se vähän vaihtaa painoaan puolelta toiselle tylsistyessään. Mutta loppujen lopuksi se on paikallaan tosi hyvin, huomattuaan miten rentouttavalta se tuntuu. Pintelit Ikulle saa jalkoihin helposti, se pysyy paikallaan eikä nostele jalkojaan. Tuntuu kuin se oikein odottaisi niiden laittoa.
Ratsastuksessa: Iku tottelee tosi hyvin ratsastaessa. Kuten aiemmin jo mainittiin, joskus Iku on laiska, joskus reipas. Ja kun Iku on laiska, sitä kannattaa vain käskeä. Mutta ÄLÄ ANNA SILLE RAIPPAA, et yhtään. Siitä Iku vasta suuttuu! Silloin se alkaa temppuilemaan, pukkeja toisen perään. Iku tekee silloin kaiken mahdollisen ratsastajan tiputtamiseksi. Eli kun Iku on laiskalla päällä, sille pitää antaa vain pohkeita tarpeeksi ja lisäksi ääniapuja. Yleensä Ikun laiskuus on vain tunnin alkua, ei koko tuntia. Ja jotta sen saisi menemään loppu tunnin kunnolla, se pitää jo alkutunnista herätää. Jos Iku alkaa jo heti alkutunnista liikkumaan reippaasti, niin sitä voi vähän pidätellä. Liian energian siltä saa pois laukkaamalla ja käskemällä sit�ä aina vain eteenpäin, silloinkin kun se on jo lopettamassa. Iku ei normaalisti lähde mitään kiitolaukkaa tuosta vain. Mutta jos niin kuitenkin tapahtuu, niin se on luultavasti säikähtänyt jotain. Ikun askellajit ovat tasaiset, laukka on ihanan pehmeä. Ravissa sitä saa vähän hoputtaa, sillä joskus se alkaa laahaamaan jalkojaan. Ravissa pitää myös muistaa pitää pää ylhäällä, ettei Iku kaadu. Kun nostaa laukan, ohjastuntuma pitää olla tiukka ja pohkeita ei tarvitse kuin siirtää. Jos Iku on lähdössä laukkaamaan jo ennen kuin sitä käsket, niin ota laukka heti pois, ja nosta se uudelleen, itse. Esteitä Iku hyppää ilomielin, joskus vauhti saattaa olla liiankin kova. Esteillä Iku on vauhdissa, mutta sitä pitää osata pidätellä ennen estettä ja antaa pohkeita ja vähän ohjaa ennen hyppyä. Ota vauhti kiinni esteen jälkeen. Iku ei kiellä muuten, ellei sitä ohjaa huonolla tiellä esteelle. Vaikka Iku onkin hyvä jyrkiss�ä käännöksissä, ei siltä kuitenkaan pidä vaatia liikoja. Koulu on Ikun mielestä tylsää, kuitenkin se osaa sitä tosi hyvin. Ja vaikkei se siitä tykkääkään, se tekee kuitenkin aina parhaansa. Maneesissa Iku on vähän vaikea, säikkyy etenkin nurkassa olevia valkoisia säkkejä, mutta ei huomioitse niitä hypätessään. Kun on oikein raju tuuli, on melkein parasta jättää menemättä koko maneesiin. Ikusta on kivaa olla maastossa, se on rauhallinen ja kuuntelee korvat höröllä metsästä tulevia äniä. Maastossa Iku ei pelkää mitään, ja etenkin kaverien ollessa mukana se kulkee tosi hienosti. Iku lähtee vauhdilla maastoon, mutta tulee vielä lujempaa takaisin talliin. Maastoesteet ovat kuitenkin maaston kohokohta. Iku osaa jo tien niille, ja kun tie haarautuu on, todellakin tehtävä töitä saadakseen Iku haluamaasi suuntaan, ellette ole menossa hyppimään maastoesteitä. Myös maastoesteillä on tehtävä sama kuin radalla, ota kiinni ennen estettä, ja pohkeita ja vähän ohjaa esteellä. Yleisesti Iku on ihana ratsastaa, ja hyvä hyppäämään.
Kisoissa: Iku ei välitä ihmishälinästä, vaan rentoutuu nähdessään kavereita. Jotkut kaverit eivät kuitenkaan tykkää siitä, jos toinen ihan vieras hevonen tulee yhtäkkiä tekemään tuttavuutta. Iku tekee parhaansa myös kisakentillä, ja rakastaa esiintyä tuomareille. Vain harvoin, siis tosi harvoin, Iku hermostuu ja säntää tiehensä. Niin ei ole käynyt kuin kerran.
Kuljetuksessa: Traileriin Iku nousee aika huonosti, siihen tarvitaan todellakin työtä. Kaikista parhaiten Iku astuu traileriin jos siellä on toinenkin hevonen tai poni. Mutta jos ei ole, niin Ikua kannattaa houkutella heinällä tai makupaloilla. Sitä ei kuitenkaan saa pakottaa sinne, vaan pitää yrittää suostutella. Liinojen avulla saa ihan hyvin. Iku on saanut pienen haavan jalkoihinsa varsana, kun se säikähti ohi ajavaa traktoria ja hyppäsi sivuun. Jalka osui trailerin takaoven kiinnityslukkoon. Auts.
Tarhassa/laitumella: Iku tykkää toisista hevosista, mutta toiset hevoset eivät tykkää siitä niin paljon. Siksi Ikua pidetäänkin ulkona usein yksin. Iku menee mielellään ulos, muttei tule niin mielellään sisälle. Riemuissaan Iku laukkaa ja heittää pukkeja tarhaan/laitumelle päästessään. Pois sisälle Ikua haettaessa ei saa näyttää riimua/-narua. On parempi ottaa leipää tai kauraa mukaan, jotta Ikua saisi houkuteltua luokseen.

Ikulla on melko hyvännäköinen suku. Katso lisää!

Isä: Ch. Ritarin Toivo ii: É.C. Peikkopoika iii: CRS Villi-Viikari
iie: NE Ajastin †
ie: Ikiajan Tuhotar iei: Lavinian Hiekkakakku
iee: Virvatulen Hymytyttö
Emä: Varpushaukan Kaukokatse ei: Tuuliharjan Sirius M. eii: Lumpeenkukan Sanomaton Viisaus
eie: Helinän Huiske
ee: CY Legendaarinen Helmiäinen eei: Myllymäen Legendaarinen Veikko
eee: Tytön-Helmi


Synt. pvm. Sukupuoli Varsan nimi Emä Omistaja
0.0.0000 ori/tamma/ruuna nimi nimi nimi
0.0.0000 ori/tamma/ruuna nimi nimi nimi


Pvm // Jaos/luokka // Talli/Pitäjä // Kisaaja // Sijoitus

11.11.2004 ? // KRJ? / VaB // ? // Wynona Ranch // ?
11.11.2004 ? // KRJ? / VaA // ? // Wynona Ranch // ?
19.2.2005 // ERJ/90-100cm // Seura PRA // Arien // 4/20
10.3.2005 // Este/90-100cm // Bergvallens // Arien // 1/15
15.3.2005 // Koulu/HeA // Bergvallens // Arien // 13/13
15.3.2005 // Koulu/VaB // Bergvallens // Arien // 8/9
1.4.2005 // Este/90-100cm // Seura PRA // Arien // 9/11
1.4.2005 // Este/120-130cm // Belief // Arien // 11/50
1.4.2005 // Este/90-100cm // Seura PRA // Arien // 1/6
3.4.2005 // Este/90cm // Kochauwyn // Arien // 13/20
3.4.2005 // Este/100cm // Kochauwyn // Arien // 19/20
8.4.2005 // Kenttä/Ko: HeA // Re: 90 cm // Me: 80 cm // Seura PRA // Arien // 4/7
14.4.2005 // Koulu/HeA // Seura PRA // Arien // 2/12
14.4.2005 // Koulu/VaB // Seura PRA // Arien // 4/7
18.4.2005 // Kouluvalmennus/HeB // Arien // -
20.4.2005 // Estevalmennus/80-100cm // Arien // -
23.4.2005 // KRJ/HeB // Seura PRA // Arien // 9/23
23.4.2005 // KRJ/VaB // Seura PRA // Arien // 12/14
27.4.2005 // Este/100cm // Shettismaa // Arien // 5/11
27.4.2005 // Koulu/VaA // Shettismaa // Arien // 3/5
27.4.2005 // Vappurieha/este/90-100cm // Seura PRA // Arien // 2/7
05.05.2005 // Koulu/HeA // Askel Onneen // Arien // 1/5
05.05.2005 // Koulu/VaB // Askel Onneen // Arien // 5/6
12.5.2005 // ERJ/90-100cm // Satakieli // Arien // 21/50
12.5.2005 // ERJ/110-120cm // Satakieli // Arien // 49/50
"Todella komia ori. Pää kaunispiirteinen, ehkä turhan raskas mutta hyvinmuotoutunut silti. Silmät ovat ihanan suuret ja ilmeikkäät, kertovat pojan luonteesta paljon. Sivuprofiili hieno. Turpa sopivan kokoinen muuhun päähän verrattuna, samoin korvat. Poskiluu pyöreä, hyvännäköinen. Harja on aivan ihana, paksu ja pitkä. Miekin haluan tuollaisen. x) Kaula komeasti kaartuva, orimainen ja tarpeeksi vankka. Pään ja kaulan liittymäkohta sopusuhtainen. Ryntäät ehkä vähän heikon oloiset, mutta lavat lihaksikkaat ja pyöreät. Säkä erottuu sopivasti, se on tarpeeksi korkea. Runko on tukeva, sopii suokille hyvin. Takaosa vähän liian matala, mutta lihaksia kyllä löytyy. Jalat hyvän muotoiset ja varsinkin ylempää todella lihaksikkaat. Kaviot vahvan näköiset. Häntä vähän liian ohut, samoin vuohistupsut. Yleisesti ottaen todella komea suomenhevosori, ansaitsee arvosanaksi 9+."
Arvosteli: Idefix » Kiitos!

"Todella komea ori, jolla kaunis lihaksikas kaula. Mahtavat jouhet ja kaunis pää. Lihaksikas etuosa, etusissa heikohko luusto. Hieman vennoilta näyttävät vuohiset. Hyvä selkä, hieman lihakseton takaosa, hyvä rungon syvyys."
Arvosteli: *-Hepotus-* » Kiitos!

"Rakenne: vankan oloinen, mutta sopusuhtainen ja komia ori. Hyvä sukupuolileima. Paksu kaula, hyvin kulmautunut lapa, vahva selkä ja syvä runko. Lautaset ja jalat voimakkaat. Hyvät nivelet ja karva + jouhet. Liikkuu hyvin. Varmasti menestyjäori. <:"
Arvosteli: Martsu » Kiitos!
Layout: Elisa
Suunnittelu: Arien
Teksit: Arien
Otsikko: Arien
liotsikot: Arien
Viivat: Arien
Kuvat: amf^ » kiitos!

1