NIMI   Mesimarjan Vallaton "Valtsu"
  SYNTYNYT   20.6.2003 (21 vuotta) - eläkkeellä!
  SUKUPUOLI   Ori
  ROTU   Suomenhevonen
  SÄKÄKORKEUS   150 cm
  OMISTAJA   Ruskalehto / tuffh
  KASVATTAJA   Elina / Virtuaalitalli Mesimarja
  KOULUTUSTASO   Ko VaB, Re 110cm
LUONNEKUVAUS

Valtsu on varsin suloinen ilmestys, luonteeltaankin oikea pikku enkeli. Vaikka ori onkin, sitä voi käsitellä kuka vain, pienempi lapsikin jos ei tammoja ole lähellä. Valtsu ei tosiaan sen kummemmin muusta välitä, seuraa kiltisti perässä kun käsketään ilman kummempaa hösäämistä. Toki välillä vehreä ruoho saa pientä nykimistä maata kohti aikaan, mutta sehän on aivan pikkujuttu. Hoitaessa herra käyttäytyy siis mallikkaasti, seisoo paikoillaan ja roikottaa alahuultaan. Valtsu myös rakastaa kun pyöritellään oikein kunnolla kumisuan kanssa, varsinkin kaulan alta. Se useasti ummistaa silmiään ja näyttää oikein tosissaan rentoutuvan. Yhden asian suhteen Valtsu on kuitenkin tarkka, häntään ei kovin ottein kosketa. Sen kanssa puuhaillessa käytänkin yleensä selvitysainetta, jonka avulla solmut aukeavat käsinkin hyvin.

Koulua ratsastaessa Valtsu on vähän turhankin rauhallinen välillä. Se kävelee laiskasti, ravaa laiskasti ja kas kummaa, laukkaa laiskasti. Hienosti polle kyllä oikeaan askellajiin yleensä siirtyy, mutta yleensä meno on sellaista vähän hitaamman puoleista, ainakin aluksi saisi koko ajan olla muistuttelemassa. Loppua kohden paranee ja paranee, kulkee yleensä oikein nätissä peräänannossakin, mutta kuten jo totesin, alkuverryttely on aina tehtävä huolella. Valtsun askeleet ovat mukavat; ravissa voisi istua vaikka kuinka kauan ja laukka on sellaista melko keinuvaa, isoa. Mutta toisaalta, kyllä pojasta vauhtiakin löytyy, varsinkin laukassa kun kierroksia saadaan ensin hiukan aikaan.

Esteillä Valtsu on aivan kuin toinen hevonen, leiskauttaa esteen kuin esteen yli semmoisella innolla että..! Estetunnilla se on siis huomattavasti pirteämpi. Mutta kuten herrasmiehet konsanaan, se ei ikinä yritä lähteä käsistä tai ryöstää ja hyvin pidätteetkin menevät siis yleensä perille. Valtsun kanssa kierrettiin estepuolella jopa 110 cm luokkia ja parhaimillaan herra olikin kova kilpakumppani kuumimmallekin täysveriselle !

Maastossa poika tykkää myös mennä, siellä on kiva ottaa rennosti, rentoutuu itsekin täysin. Toki vauhtia tarvittaessa löytyy (ja kovaa tällä hevosella laukkasuorilla pääseekin!), mutta kuuntelevainen kuitenkin on, perusluonteensa mukaisesti. Sen kummemmin ei siis säiky, mitä nyt joskus voi ensin katsella jos jokin asia on ihan muuttanut paikkaansa. Maastoesteet ovat kova sana myöskin, siellä kyllä meinaa mennä vauhti vähän ylikin, eli aavistuksen kovemmat kuolaimet tekevät yleensä terää, jotta pidätteet menevät hiukan edes läpi.

Muuten käsiteltäessä (taluttaessa, lastatessa tms.) Valtsu on perusystävällinen herrasmies, kiltisti tekee mitä käsketään. Tutun henkilön kanssa poika on oikein seurallinenkin, kyhnyttää itseään mielellään hoitajaa vasten. Ja mikä onkaan piristävämpää, kuin märkänä, kylmänä syyspäivänä portille ravaa höristen suloinen suomenhevosori, jonka tietää vielä itse omistavansa! :)

SUKUTAULU

MESIMARJAN VALLATON
s. 20.6.2003
Taikatuulen Uskoton
Sepitys
E.N Katariina
Metsätähden Vanilla
Jytkeen Pikkumies
Neilikka

KISAMENESTYS

Voittoja koulukilpailuista 4 kpl, muita sijoituksia 11 kpl.
Voittoja estekilpailuista 3 kpl, muita sijoituksia 16 kpl.
Sijoituksia kenttäkilpailuista 9 kpl.
Sijoituksia valjakkoajosta 2 kpl.

ORIIN KAIKKI KILPAILUT LÖYTYVÄT OMALTA KISASIVULTA !

PARHAIMMAT NÄYTTELYSAAVUTUKSET

10.05.04 - NJ (Suomenhevoset), Hubertus Riders, BIS2, MVA-sert, tuom. Helena H.
15.08.03 - NJ (Suomenhevosoriit), Flash Stables, BIS3, MVA-sert, tuom. Anna A.
27.11.03 - NJ (Suomenhevosoriit), Suomenhevossiittola N.E, irtoSERT, tuom: Karoliina
15.5.2004 - NJ (Suomenhevosoriit), Zira Talli, irtoSERT, tuom: Sanna

Suomenhevosoriiden ktk-tilaisuudessa Valtsu saavutti KTK-? palkinnon, ?? pisteellä. Lisäksi oriille on myönnetty VIR MVA Ch -arvonimet 24.9.2004 !

KUVAGALLERIA

                         

JÄLKIKASVU

o. Yaven Kasino (e. QM Kiipijä)
o. Horisontin Klassikko (e. Haltiahengen Onnetar)
t. Ruskan Perhotar (e. Taikakuun Neliapila)
t. Tyrskyn Likka (e. Mesimarjan Neilikka)
o. Ruskan Elvari (e. Taikatuulen Loistokas)
t. Tuohimäen Valotahti (e. Mäntysuon Varjotanssi)
t. R.I Pektus (e. Hiisin-Helistin)
t. Valtiatar TK (e. Taikakuun Kinuskikarkki)
o. Tähtirikon Räveltäjä (e. Keijun Uhma)
t. Koivukallion Noita (e. ERK Sitrus)
o. STR Kullanarvoinen Komitus (e. R.I. Vesimelooni)
t. Aittalan Raisaliisa (e. Purppuran Kuutar) ~ missä?
o. Lysan Painajainen (e. R.I Veden Prinsessa)
o. Hubertuksen Pikku-Hukka (e. ERK Vallaton Viivi)
t. Hubertuksen Vallaton (e. Haltiahengen Palttiarallaa)
t. Kevätpäivän Vallaton Tiikeri (e. FNS Hiipivä Tiikeri) ~ missä?


Suunniteltu resoluutiolle 1152 x 864, värit 32 bpp, selaimena Internet Explorer, IE
Mesimarjan Vallaton on täysin mielikuvituksen tuotetta, kuvissa (© Emmi & Johanna H. - kiitos ! ) esiintyy o. Raja-Hurrikaani !
Muu materiaali © tuffh