Virtuaalihevonen - a virtual horse - a SIM Game -horse

Nimi VIR MVA Ch. Lodovico JRK
Alias* Vico
Rotu KWPN (hollantilainen pv.)
Sukup. / synt. Ori / 14.9.2004 (VHKR)
Korkeus 166cm
Kasvattaja Hertta J.
Omistaja PH, ph[at]oorava.net
Koulutustaso Ko VaA, re 110cm (ratana), me 100cm
Painotus kouluratsastus
Infoa Vico on jalostuskäytössä vielä ainakin tammikuuhun 2006 asti. 
Kuvagalleria löytyy tämän sivun lopusta. 
Palkittu: YLA1/146p, kantakirjattu II -palkinnolle, VIR MVA Ch -arvonimi

Lodovico JRK on reipas ja erittäin "maskuliininen" oriherra, joka tekee mielellään oman mielensä mukaan, mutta kuitenkin kuuntelee kiltisti, jos joku muu jotain muuta selittää. Nuoren herran temperamenttia on hankala välillä käsitellä, toivottavasti vanhetessa hiukan laantuu. Energiset ja liitävät liikkeet, joita kuitenkin Vico hallitsee erinomaisesti. Menee hyvin kouluratoja, ainakin nyt. Massiivinen ja isokokoinen Vico on perusluonteeltaan kuitenkin kiltti, ihmisille, mutta toisten orien kanssa saatetaan sitten ottaa hiukan yhteen, mikäli joku toinen vähänkään näyttää siltä, että turpiin tulee. Ei säiky mitään. Tammojen perään katselee mielellään, ja hiukan esittelee itseään, ja voimiaan, mikäli joku tamma vain suostuu katselemaan. Urkkii aina karsinastaan kiinnostuneena ympärilleen, ja ihmisille, sekä hevosille hörisee kuuluvasti. Jos joku vielä viitsii jättää makupalan kippoon, Vico rakastaa sinua :P

Laitumella syö. Lyhyesti. Pitkästi kerrottuna Vicon laidunhommat olisivatkin niin tylsiä, ettei kukaan viitsisi lukea. Tulee toimeen, mikäli on hävinnyt voimamittelössä, tai voittanut. Tuntemattomien ja vielä ei kovasti tavattujen orien/ruunien kanssa tulee niukemmin toimeen, mutta yleensä päästetään laitumelle tuttujen hevosten kanssa. Tarhataan aina yksin. Toinen hevonen ja Vico eivät mahdu samaan tarhaan. Mieluiten kauas muista hevosista, mutta melkein sama, minne se laitetaan.

Hoidettaessa seisoo nätisti, välillä liiankin paikallaan. Joskus täytyy pyytää väistymään, ja siinä vaiheessa pitääkin jo herralle näyttää raippaa, jotta saadaan jotain aikaiseksi. Lihakset vaativat kunnon hoitoa, ja ori nauttiikin suuresti, kun joku sitä viitsii puunata. Korkeuden takia selän päältä vaikeahko harjata, mutta sekin onnistuu, jos vain on tarpeeksi pitkä. Häntä ja harja aivan silkkiset, ja tuskin koskaan ovat takussa. Mutainen Vico saattaa yleensä olla, ainakin tarhailun jälkeen, kun se on kunnolla piehtaroinut. Riimut ovat aina aivan kovettuneessa mudassa, ja niitä kannattaakin hiukan putsata ennen käyttöä. Kaviot nousevat hienosti, häntä saattaa takajalkojen kanssa olla useasti edessä. Pinteleitä laitettaessa saattaa välillä nostaa jalkaa, eikä halua laskea sitä alas. Lastattaessa menee niskuroiden sisään, ja peruuttaa vastahakoisesti. Kumina häiritsee selvästi Vicoa.

Ratsastettaessa menee jykevästi eteenpäin, mutta hallitsee hienosti liikkeensä. Tämä tiejyrä pysähtyy höyhenenkevyesti, ilman mitään ongelmia. Käynnistäkin nostaa laukan helposti. Askeleet pitkiä, ja joskus vaiheita istua. Tämän herran kanssa ei kannata mitään 1cm pituista raippaa käyttää, vaan valitsee yhden siitä pisimmästä päästä. Kannuksia ei tarvitse käyttää. Taipuu hyvin, laukanvaihdot sujuvat hienosti, mutteivät ongelmitta. Pitkästä laukka-askeleesta on hiukan harmia kun pitää laukka nopeasti vaihtaa. Esteiden etäisyydetkin ovat usein vääriä, ja Vicon pitää pienentää laukka-askeltaan roimasti, mutta se sentään onnistuu. Matkaavoittavat askeleet vievät ratsastajan nopeasti eteenpäin, kentällä tai maastossa. Ratsastetaan yleensä kankikuolaimilla, tai sitten kolmipalakuolaimilla, sillä tavallisia nivelkuolaimia ei kannata tällä melkein kumisuulla käyttää. Tarvitsee ratsastajaksi yhden siitä voimakkaammasta päästä. Ihan heiveröisellä ratsastajalle ei pitkälle liikuta. Tarvitsee vaativahkon ratsastajan. Osaa paljon asioita, ja oppii mielellään uutta. Esteitä mentäessä, mitä matalampi, sitä helpompi hypätä, tai oikeastaan kävellä esteen yli, ja pitää sitä pienenä kavalettina tai maapuomina. Kaarteet tekee nopeasti, ja aikaa menee vain vähän. Kenttäkisoissa tarvitaan kestävyyttä, jota tältä hienolta, mutta hiukan massiiviselta hevoselta löytyy. Maastossa innostuu aina, ja kurissa pitäminen onkin hankalaa.

ulkoasu © Jessica T.
pictures © Belcam the real horse is Hector