Nimi  Kaamosmaan Uskoton
Kutsumanimi  Kassu
Syntynyt  24.03.2003
Rekisterinumero  SHRo-321
Sukupuoli  ori
Rotu  suomenhevonen
Väri  punarautias
Säkäkorkeus  160cm
Koulutus  Re 80cm, Me 80cm, Ko HeA
Painotus  kouluratsastuksessa
Kasvattaja  Kaamosmaa
Omistaja  Vihermetsä

      kisakalenteri    jälkeläiset
YLA2 (111p), LKV4, KuMa, 3xJS
Luonne
Kassu on ihan tavallinen ori. Joka kevät se saa kohtauksia, kun se näkee tamman ja alkaa juosta ympyrää paikallaan, mikä täysin luonnollista oreille. Kassu hyppii ja pomppii myös ratsastaessa ja yrittää astua jokaisen vastaan tulevan tamman, mutta jos tamma näyttää Kassulle taivaan merkit, Kassu alkaa vinkumaan kuin tammat ja kipittää orien selän taakse piiloon. Kassu esittää aina ensin maailman omistajaa, mutta kun joku korottaa äänensä, Kassu onkin sylivauva.

Jos tammoja ei ole lähettyvillä, Kassu on kiltti. Se kulkee kiltisti perässä ja seuraa kaikkia ihmisiä. Kassu tulisi jopa syliin asti jos sen vain ottaisi. Kassu yrittää mennä ihmisten perässä vaikka katolle asti. Kassun lempipuuhaa onkin seurata ihmisiä kaikkialle minne ne ikinä menevätkin ja tarkkailla ihmisten puuhasteluja.

Kassu alistuu helposti muille hevosille. Se ei yritä pomoilla tai olla johtajana, vaan tyytyy asemaansa laumassa. Siksi kaikki hevoset ovatkin usein hyviä kavereita Kassun kanssa. Kassu hakee aina turvaa vahvemmista hevosista ja rapsuttelee usein sitä ylempiarvoisia hevosia. Kassulta tosin saa ihmisetkin aina vähän liiankin rajua rakkautta, kun se puskee koko kehollaan ihmisen olkapäätä tai niskaa kun se yrittää rapsutella.

Tarhassa Kassu viihtyy parhaiten muiden orien kanssa, kaukana tammoista. Kassun voi myös laittaa tarhaan yksin, eikä se ole siitä moksiskaan. Tallissakaan Kassu ei piittaa niin hirveästi seurasta, mutta jos karsinan ovi jää vähänkin raolleen, voi olla varma, että Kassu tulee sieltä pois keinolla millä hyvänsä. Tarhojen aidoista tulee helposti tulitikkuja tai rautalankaa jos Kassulla ei ole mitään tekemistä. Se on niin massiivinen, että se tulee läpi vaikka mistä jos sitä vain sattuu huvittamaan. Harvemmin Kassu tosin tulee aidoista läpi, koska yleensä sillä riittää tekemistä ihmisiä seuraillessa tai muiden orien perässä kulkemisessa.

Käytävällä Kassu on kaikista paras hoitaa, koska siinä se on kiltisti, eikä pääse pyörimään. Karsinassakin Kassu on kiltisti jos sen sitoo kiinni. Muuten se yrittää jatkuvasti rynniä ovesta ulos ja jos Kassun eteen menee estämään sen aikeet, se juoksee suoraan päälle.

Taluttaessa Kassu tulee joskus ihan kiltisti, mutta joskus taas se yrittää rynniä ohi. Etenkin keväisin, kun vihreä ruoho alkaa pilkistämään esiin, Kassu juoksee aina vihreälle. Kassun saa pidettyä aisoissa keväisin vain laittamalla kettinki riimunnaru suuhun ja kerran turvan ympärille ja huitaista jollain jos se yrittää jotain tehdä. Sitten Kassu uskoo seuraavaan kevääseen asti.

Kassulla on paha tapa aina testata kaikki uudet ihmiset. Usein kaikki, jotka taluttavat Kassua ensimmäistä kertaa, löytävät itsensä ties mistä ojista ja pusikoista. Seuraavalla kerralla Kassu voi tulla jo kiltisti tai sitten ei. Myös ratsastaessa Kassu testaa, eikä nosta laukkoja helposti tai muuten vain esittää kouluttamatonta hevosta, joka ei osaa edes kävellä eteenpäin. Maastossa Kassu kääntyy usein uusien ratsastajien kanssa kotiinpäin tai peruuttelee ojaan, mutta kun sille kerran näyttää kuka määrää missä kaappi seisoo, se kävelee kiltisti ja voi itsekin nauttia maastoreissusta.

Ratsastaessa Kassu ei pahemmin pelkää mitään. Kassun pitää saada aina kuitenkin katsella kaikkia outoja asioita ettei niistä vain hyökkää mörkö sen kimppuun. Kassu rakastaa yli kaiken pitkiä ja rauhallisia maastolenkkejä. Jokaisella maastolenkillä Kassun pitää saada irrotella kerran kunnolla, mutta muuten se menee mieluiten käyntiä. Kentällä Kassu on välillä pirteä ja välillä sitä ei huvita mikään. Kassua pitää aina välillä liinata tai irtojuoksuttaa, että sen mieli pysyy virkeänä. Kassu kyllästyy todella nopeasti jos jotain asiaa jankataan liian kauan. Jos Kassu kyllästyy johonkin, se ei tee sitä asiaa pitkään aikaan.


Suku
 i. MS Joonatan  ii. VIR MVA Ch Rimurin Lento  iii. Rimur II
 iie. Lennon Typyli
 ie. Tuumatar  iei. -
 iee. -
 e. Taikatuulen Säihke    ei. VIR MVA Ch E.N Tornado  eii. Pörri
 eie. Tuulen-Vire
 ee. Muru-Pusu  eei. -
 eee. -


Ikääntyminen
24.03.2002 - syntyi
24.05.2002 - 3-vuotias
24.07.2002 - 4-vuotias
24.09.2002 - 5-vuotias
24.11.2003 - 6-vuotias
24.01.2004 - 7-vuotias
24.03.2004 - 8-vuotias
24.05.2004 - 9-vuotias
24.07.2004 - 10-vuotias
24.09.2004 - 11-vuotias
24.11.2004 - 12-vuotias
24.01.2005 - 13-vuotias
24.03.2005 - 14-vuotias
24.05.2005 - 15-vuotias
24.07.2005 - 16-vuotias
24.09.2005 - 17-vuotias
24.11.2005 - 18-vuotias