Tietoyhteiskuntapuolue


perustamiskirja | tiedote | puolueohjelma | liity postituslistalle


TIETOYHTEISKUNTAPUOLUEEN TAVOITTEENA PAIKKA PUOLUEREKISTERIIN

Lauantaina 4.2.2006 tehtiin Helsingissä historiaa, kun tietoyhteiskunnan ja yksilön oikeuksien tämänhetkisestä tilasta huolissaan olevat kokoontuivat perustamaan Tietoyhteiskuntapuolue -nimisen yhdistyksen, jonka tavoitteena on paikka puoluerekisterissä. Perustamiskokoukseen saapui noin 30 innokasta osallistujaa ja postituslistalla on jo 80 kiinnostuneen yhteystiedot, vaikka asiasta on pidetty tähän asti matalaa profiilia.

Yhdistyksen perustamiseen saatiin lisäpontta, kun Ruotsissa perustettiin "piraattipuolue". Nyt Suomessa perustetun Tietoyhteiskuntapuolueen tarkoitus ei ole kuitenkaan sama kuin Ruotsin uudella puolueella, vaan Tietoyhteiskuntapuolueen kivijalan muodostavat neljä perusperiaatetta, jotka ovat koulutus, avoimuus, tietoyhteiskunta ja sen edistäminen sekä sananvapaus ja yksilön oikeudet.

- Suomessa ei nykyisen päättäjäsukupolven keskuudessa selvästikään vallitse riittävä ymmärrys nykyaikaisesta teknologiasta ja sen vaatimasta lainsäädännöstä. Paras esimerkki tästä on viime syksynä alkanut tekijäinoikeuskohu, joka herätti monet meistä ajattelemaan ja tässä on nyt tulos. Tämä on meidän yhteinen tahdonilmauksemme vaikuttaa politiikkaan, sanoo Tietoyhteiskuntapuolueen puheenjohtajaksi valittu Pekka Wallendahl.

Yhdistyksen tavoitteena on päästä mahdollisimman nopeasti yhdistysrekisteriin ja sitten aloittaa välittömästi kannattajakorttien kerääminen, jotta yhdistys saadaan puoluerekisteriin.

Yhdistyksen perustamiskokouksessa käytiin läpi linjauksia ja allekirjoitettiin perustamiskirjat.

- Olemme katselleet jo liian pitkään sivusta, miten asioita viedään väärään suuntaan. Tämä on meidän keinomme pyrkiä vaikuttamaan suoraan asioihin, lausui kokouksen järjestelijä Henri Aalto puheenvuorossaan.

Yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen valittiin Henri Aalto, Heikki Härkönen, Tommi Korhonen, Visa Parviainen, Petri Rahikkala, Vesa Roto, Vili Sikiö ja Olli Urpela.

Lehdistökuvat osoitteessa: www.tietoyhteiskuntapuolue.org/lehdisto

Lisää tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tulevista tapahtumista antavat yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Wallendahl sekä viestintäsihteeri Olli Urpela.

Pekka Wallendahl
050 460 5390
pekka.wallendahl@tietoyhteiskuntapuolue.org


Olli Urpela
040 569 6504
olli.urpela@tietoyhteiskuntapuolue.org
Tätä tiedotetta saa vapaasti levittää, julkaista ja lainata.