Rhoscfflach Seren Mair©Sara Karhu


Rhoscfflach Seren Mair "Maire"
welsh cob (sec. C)
tamma
135cm
18.1.2003 (17v)
re 90cm ko He B
Tessa J

i. Cimerryn Almaenwr sec C
e. Caithwrn Rhelyd Ariawd sec C


Kisakalenteri

Maire on luonteeltaan hieno tamma ja sillä todellakin on kultainen sydän. Se tykkää pikkulapsista ja hoitaa varsojaankin hyvin ja hellästi, eli voiko parempaa siitostammaa löytyä ?
Hoitaessaan Mairea ei tarvitse olla varuillaan, peläten potkimisia tai puremisia, sillä ne eivät ole Mairen juttu. Se pitää harjauksesta ja nauttii pienemmästäkin huomiosta. Maire nostaa kiltisti kavioitaan vuorotellen kun näkee jonkun ottavan kaviokoukun esiin. Jos vaikka Mairea hiukan kutittaisikin kun joku sitä harjaa, ei se ole luimimassa tai potkimassa, vaan ilmoittaa asiasta korkeintaan tönäisemällä hoitajaansa, että: "Hei, tuo sattuu minua."
Ratsuna Maire on hiukan laiska ja sitä kiinnostaisi välillä kaikki muu kuin työskentely. Toisaalta Maire taas sopii hyvin pienemmille ja kokemattomammille ratsastajille, joten se on juuri sellaisten ratsastajien ihailun kohteena, mikä sopiikin Mairelle vallan mainiosti. Kouluratsastus on enemmän Mairen laji ja se meneekin tosi nätisti. Mairea ei voi saada muotoon nykimällä tai sahaamalla, vaan sitä pitää todellakin ratsastaa kun selkään nousee. Esteitäkin mennään yleensä korvat hörössä ja vauhdilla, mutta se ei aina riitä, pitäisi olla myös lahjakkuutta hyppäämiseen, mitä Mairelta ei kamalasti löydy. Mutta kokonaisuudessaan parasta on se, että Maire tosiaan yrittää täysillä aina.

©PetraJälkeläiset:
ori Nefydd Bevan C (Leamhnach Alroy)