Welkom op Somethin' New
Somethin' New staat voor de vernieuwde, interactieve, non-lineaire crossmedia formats, waarbij er ingespeeld wordt op de groeiende mogelijkheden tot crossover communcatie.

Somethin' New stand for renewed, interactive, non-linear
crossmedia formats, where is anticipated on the growing possibilities for crossover communcatie.


Somethin' New is ein Standplatz für erneuert, wechselwirkend, nicht lineare crossmedia Formate, wo auf den wachsenden Möglichkeiten für Überkreuzungscommuncatie vorweggenommen wird.


Daphne Dijkerman
Crossmedia & Format Developer
22 april 2006
Mooie mensen

Mooie mensen is een nieuwe weblog waarin mooie bijzondere mensen in de spotlight worden gezet. Dit mooie initiatief is van een nog mooier mens Annedien Hoen.


http://mooiemensen.blogspot.com

Categorie: diversen
Geplaatst door Somethin' New :: 19:13 :: Nog geen reacties :: Reageer
Voor Jaap

@ Jaap, na aanleiding van ons goede gesprek van gister..
(nog bedankt daarvoor)



Categorie: persoonlijk
Geplaatst door Somethin' New :: 19:11 :: Er is 1 reactie :: Reageer
Flyer...

"…Na 4 jaren gestudeerd te hebben is het tijd geworden voor een leuke, uitdagende baan waarin ik mijn energie en creativiteit kwijt kan. Aan de wieg staan van een crossmediaal format lijkt me helemaal te gek!.."

Omdat ik graag zo snel mogelijk na mijn afstuderen een baan wil hebben in de media wereld, heb ik een flyer gemaakt.

Bekijk de Flyer!

Categorie: afstuderen
Geplaatst door Somethin' New :: 10:31 :: Er is 1 reactie :: Reageer
Gastblog op IN10

Binnenkort zal ik een weekje gastbloggen op het weblog van IN10. IN10 is een is een bureau voor ontwerp, nieuwe media en communicatie. IN10 Communicatie komt voort uit een AWD, grafisch ontwerpers en Integrate, bureau voor interactieve communicatie. Ze zijn gevestigd in Rotterdam.

Door Vincent Luyendijk ben ik dus uitgenodigd voor het gastblog gebeuren. Het weblog is te vinden op: www.in10.nl/weblog

Categorie: gastblog
Geplaatst door Somethin' New :: 10:30 :: Er is 1 reactie :: Reageer
18 april 2006
FMG Cross Media Award: budget 1 miljoen

De Foreign Media Group heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen, de FMG Cross Media Award. De prijs, een subsidiefonds van 1 miljoen euro, wordt jaarlijks toegekend aan de schrijver of artiest die het beste crossmediale idee indient. FMG zorgt dan dat het idee wordt uitgegeven op zo veel mogelijk platformen.

Dat maakte oprichter en CEO Arjen Terpstra van FMG bekend bij de opening van de nieuwe huisvesting van Foreign Media Books, in pakhuis Australi‘ aan het Amsterdamse IJ. Een jury onder voorzitterschap van Ramon Dahmen, COO van FMG, zal beslissen over de toekenning. Daarbij gaat het in eerste instantie om de creativiteit, maar ook de haalbaarheid speelt een rol.

De prijs van 1 miljoen euro is bedoeld om te investeren in het project zelf. Inzendingen voor de FMG Cross Media Award moeten voldoen aan drie hoofdcriteria: het uitgeefproject kent een maximaal productiebudget van het fondsbedrag van 1 miljoen euro, in het uitgeefproject zijn minimaal vier mediaplatformen verwerkt en het uitgeefproject moet geschikt zijn voor internationale exploitatie.

FMG is voornemens in het najaar van 2006 zowel debutanten als gevestigde namen uit de wereld van woord, beeld en geluid uit te nodigen om mee te dingen naar het fonds. De exacte spelregels worden in september 2006 gepubliceerd en het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2007 de winnaar van de FMG Cross Media Award bekendgemaakt wordt. De winnaar zal zijn winnende project gerealiseerd zien worden door de zestien uitgeverijen van Foreign Media Group.

Op 1 juni van dit jaar maakt FMG meer bekend over de prijs en ook over wie zitting nemen in de jury. Dahmen heeft al een aantal mensen uit de wereld van media en entertainment bereid gevonden plaats te nemen in de jury, waaronder Hubert de Koning van Bruna.

Gelezen op Commedia
bron: Boekblad / HvdK

Categorie: events
Geplaatst door Somethin' New :: 09:55 :: Nog geen reacties :: Reageer
15 april 2006
Da Vinci Quest

“Beginning on April 17th you will embark on a quest that requires skill, intellect, and perseverance. For 24 days, you will encounter unique challenges. These daily puzzles will pull you deeper into the world of The Da Vinci Code.”


blog.outer-court

The quest is available as a personalized homepage module (the module will not show the puzzle until Monday). Solving the puzzles, you can win trips for four to New York, Rome, London and Paris, as well as some Sony stuff. I guess it’s a nice way to promote both the movie, as well as Google’s personalized homepage.

Bekijk hier de trailer

Categorie: games
Geplaatst door Somethin' New :: 20:36 :: Nog geen reacties :: Reageer
12 april 2006
Spam = crossmediaal


Het idee achter het nieuwe jongerenmerk Spam van Sanoma Young is: “100% echt”. Spam richt zich op jongens en meiden van 15 tot 19 jaar. Het zal dan ook meer gaan over de jongeren zelf en minder over celebrities en showbizznieuws. Dit is het resultaat van wat tientallen jongeren in de afgelopen maanden hebben aangeleverd als idee voor de invulling.



Het merk zal bestaan uit een wekelijks tijdschrift, een website, een event en danceparty’s op middelbare scholen. De redactie van Spam bestaat vooral uit jonge freelancers die elke week de straat op gaan voor nieuwe verhalen, artikelen en filmpjes. Lezers die liever zelf op pad gaan met blocnote of camera, kunnen zich aanmelden voor de Spam Squad; het reportersteam dat elke week celebs uitdaagt, producten test en pittige interviews houdt met nationale en internationale sterren.

Tijdens de introductiecampagne staan twee jongeren, Bibi en Bendert, centraal. In de periode van 1 tot 10 april waren zij dagelijks met een nieuwe reportage aanwezig op de countdown lanceringssite: www.10-april.nl. Vanaf vandaag zet de introductiecampagne zich voort door middel van tv & radio spots, schoolboards in combinatie met sampling op 1200 scholen, bannering en print.

Het eerste nummer van Spam zal verschijnen in een oplage van 400.000 exemplaren.

Bron: Theo Meereboer, Commedia

Categorie: crossmedia
Geplaatst door Somethin' New :: 17:16 :: Er zijn 2 reacties :: Reageer
11 april 2006
Belevenis Entertainment

Beleveniscommunicatie
Inmiddels worden er allerlei nieuwe termen gebruikt voor beleveniscommunicatie. Van live communicatie, brandentertainment en events tot sponsoring, face to face communicatie.Het zijn niet meer dan synoniemen. Na features & benefits zijn consumenten op zoek naar belevenissen. Belevenissen komen tegemoet aan de wensen van de consument die alles al bezit en alles al heeft gezien. [1]

Omdat het door het enorme communicatievolume moeilijker wordt om met traditionele reclametechnieken de doelgroep te bereiken, zoeken merken naar alternatieven. Een van die alternatieven is beleveniscommunicatie[2]. Deze term omvat een verzameling van door merken geënsceneerde, belevingsgeoriënteerde gebeurtenissen die de consument op eigen initiatief kan ondergaan. De geënsceneerde gebeurtenis is een directe drager van de merkwaarde. Merk en gebeurtenissen zijn een. Beleveniscommunicatie ligt derhalve veelal heel dicht tegen thematische promoties aan. Tot de beleveniscommunicatie behoren: events, venues, radioprogramma’s, televisieprogramma’s, printuitingen, internetsites, kleding, reizen.


TotalIdentity

Met beleveniscommunicatie kan een merk verschillende doelstellingen realiseren [3]:
- Dynamiseren ; merken kunnen met tastbare gebeurtenissen de boodschap versterken die in de reclame gecommuniceerd wordt. Het merk krijgt meer inhoud, meer gevoel.
- (re)vitaliseren; merken kunnen via beleveniscommunicatie actief op zoek gaan naar nieuwe imago-impulsen, zonde het bestaande imago dat men in reclameboodschappen communiceert geven. Grote merken zoeken bewust het kleine om het merk nieuwe lading te geven.
- Insluipen; merken kunnen op deze wijze een markt insluipen zonder reclame te maken. Ze bieden de consumenten de mogelijkheid zelf iets te ontdekken.

En met het inzetten van deze alternatieve methoden om de aandacht van de consument te winnen, voegen marketeers een nieuwe dimensie toe aan hun aanbod. Want door het creëren van een belevenis rondom een merk waarin de ontvanger een psychische behoefte kan bevredigen, bestrijkt de marketeer een breder terrein dan de (promotionele) communicatie alleen; hij verrijkt zijn kernproduct met ervaringen die voor de doelgroep juist in dit tijdperk zo waardevol zijn. Want daarmee speelt hij in op de veranderde behoefte van consumenten in plaats van te zoeken naar producten en diensten die gericht zijn op het oplossen van problemen, ervaringen te zoeken die tot de verbeelding spreken. [1]

Entertainment
Volgens mediastrateeg Michael Wolf ligt de sleutel van het succes om de aandacht van de consument te winnen in het inzetten van (entertainment) content. Door middel van entertainment worden consumenten niet zozeer op hun rationele maar meer op hun emotionele kant aangesproken. Entertainment prikkelt de verbeelding, en dat is voor consumenten een welkome afwisseling tussen het rationele features & benefits. En daarmee, zo redeneert hij, voor producenten van (consumenten) goederen een effectief middel in de strijd om de aandacht van de consument. In de entertainment economy zijn media en entertainment daarom de drijvende krachten, zo redeneert hij is het credo voor alle bedrijven; there is no business without show business. [1]

Wat is eigenlijk een belevenis in de beleveniseconomie? Boswijk definieert: “Een gebeurtenis waarbij een persoon actief en emotioneel betrokken is en die waarde en betekenis heeft voor het individu. De waardetoevoeging zit in de persoon zelf, de gewaarwording is het eigenlijke product.” De komst van de beleveniseconomie versterkt het belang van een heldere en gedragen corporate identiteit. Alleen op deze manier is het mogelijk een belevenis aan te bieden die aansluit op de gewenste perceptie van de cliënt.[4]

Pine & Gilmore spreken ook wel van de 4 domeinen van de belevenis. Want belevenissen verschillen in de manier waarop individuen deelnemen aan de belevenis (actief of passief) en invloed op het verloop of het resultaat hebben. Daarnaast verschillen belevenissen in de mate waarin individuen de belevenis ‘binnentreden’ (absorperen of onderdompelen) en onderdeel van de belevenis worden. Door middel van deze 2 dimensies kunnen 4 typen experencies worden onderscheiden. (zie onderstaand figuur)


TotalIdentity

Jensen voorspelt dat door deze verschuiving van aandacht voorhet materiele naar het emotionele, we het oude informatietijdperk verlaten en een nieuw tijdperk in gaan, namelijk dat van verbeelding; van information naar imagination. Jensen spreekt in dit verband van de dream society, een maatschappij die op zoek is naar de verhalen achter de producten in plaats van over de functions & benefits. Volgens jensen vervullen dergelijke verhalen de behoefte aan emotionele rijkidom in een maatschappij waar materieele rijkdom in overvloed aanwezig is. [5]

‘Remember, the experience is the marketing. If you want an experience to market your offerings, it needs to be a great experience: engaging, robust, compelling, and memorable’ (‘the experience is the marketing’, Pine & Gilmore, 2002)

Of je het Experience Economy noemt of Dream Society of Support Economy, het is wel duidelijk dat er zich momenteel fundamentele veranderingen aftekenen in de samenleving. Veranderingen waarbij de mens weer centraal komt te staan met zijn behoeftes, uitdagingen, wensen en zelfverwerkelijking. Hieruit zal de werkelijke innovatie gaan komen in de vorm van nieuwe (netwerk)businessmodellen en nieuwe producten en diensten om mensen te supporten in hun groei, in hun leven van alledag. [6]



Bronnen:
[1] D. Buschman en F. schavemaker. Brandexperiences, het is tijd voor ervaringen,dat merk je aan alles (ISBN 9013022189)
[2] K. Klomp. Bereiken wordt beraken uit Adformatie, 5 februari 1998
[3] Floor & Van Raaij. Marketing Communicatie Strategie (ISBN 9020728571)
[4] TotalIdentity
[5] R. Jensen, Dream society, MC GrawHill 2001
[6] Hans On Experience


Categorie: theorieen
Geplaatst door Somethin' New :: 13:08 :: Er is 1 reactie :: Reageer