Internacional Cultura Societat Politica Tecnologia Medi ambient
logo
Connectats: 31
Raconaires: 12
Anònims: 19

10324 raconaires
Barra temes
Barra de temes
 
peu_caixa
Dilluns, 15 de maig a les 22:00
Informa: Guillem
A causa de les característiques que va adoptar la Transició, els catalans no estem acostumats a considerar la justícia un dels poders que ajuden a "construir" l'entrellat democràtic. Bona part del nostre sistema judicial és tardofranquista. I aquelles parts que han sofert renovació han estat malintencionadament polititzades. La manipulació del sistema és evident.

Aquesta sensació fa que passem per alt fets que són de gran importància com a elements constructors del sistema democràtic.
84 lectures i 2 comentarisGràcies a la col·laboració dels cibervoluntaris de Cibercat els ciutadans de Tarragona i Reus també tenen l'oportunitat d'aproximar-se a Internet.

Cibercat ha instal·lat una carpa-aula a la Plaça Verdaguer de Tarragona fins dimecres i el mateix dimecres n'hi haurà una també a Reus, concretament a la plaça Mercadal.
 
Dissabte, 13 de maig de 2006 a les 18:00
Informa: Guillem
M'ha alarmat que, davant dels dilemes que han corsecat aquestes setmanes ERC amb el tema del vot en el referèndum, s'hagin alçat moltes veus crítiques entre els opinadors titllant la cúpula i les bases d'aquest partit de frívoles, poc rigoroses, alhora que els reclamaven que actuessin amb la seriositat i l'ortodòxia pròpia d'un partit de govern.

Que l'actuació ortodoxa d'un partit sigui que els quadres dirigents dicten i les bases obeeixen potser és el procediment al qual estem acostumats, però a mi em sembla d'una baixa qualitat democràtica i deliberativa deplorables.
327 lectures i 9 comentaris
Dimecres, 10 de maig de 2006 a les 21:00
Informa: Guillem
De possibilitats de vot en el fascinant referèndum que s'acosta n'hi ha diverses, exactament cinc (sí, no, blanc, nul i abstenció), però en vistes al resultat real només hi ha dues sortides: o guanyarà el sí o guanyarà el no; o s'aprovarà l'Estatut o no s'aprovarà. Podem fer les mil càbales sobre el significat simbòlic o moral de cada una de les cinc opcions de vot, però allò que hauria de pensar el ciutadà a l'hora de votar és què interessa que surti i res més.

Si guanya el sí, el Principat entrarà en una etapa de migrada autonomia, potser soporífera, que podria durar molts d'anys.
740 lectures i 37 comentaris
peu de caixa editorial
Dilluns, 15 de maig a les 20:00
Informa: Joan
Tal i com s'explica en aquest article de La Malla, l'ex-secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Rafel Niubò, no serà a París, per a la important doble cita que té l'esport català a la capital francesa aquesta setmana. Niubò, arran de l'expulsió del Govern de consellers i als càrrecs d'ERC, va tornar a voluntat pròpia les dues entrades que disposava i la Secretaria estarà representada a l'Estadi de Sant-Denis per Ignasi Doñate que havia estat convidat pel propi Joan Laporta, president del FC Barcelona.
208 lectures i 5 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 16:00
Informa: Joan Camp
Llegeixo amb atenció que unes 6.000 persones, segons l'organització, i 500, segons dades dels Mossos d'Esquadra, han participat aquest passat diumenge en les activitats que s'han fet en plena carretera N-II al seu pas per Premià de Mar (Maresme), on s'ha tallat al trànsit per reclamar-ne el seu traspàs.
70 lectures i 2 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 12:00
Informa: Independents x Mollet

Independents per Mollet (IxM) hem denunciat aquesta setmana que el servei d'assessorament que s'ofereix des de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, en col·laboració amb l'Agència Tributària per ajudar als ciutadans a fer les declaracions de la renda, no permet fer-les en català.

86 lectures i 1 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 8:00
Informa: Joan
No és cap secret que una de les principals manques que afecten als moviments socials i a l’esquerra del nostre país és la desconnexió entre centenars de lluites, així com una immaduresa en l’espai comunicatiu virtual que no els ha permès engegar projectes unitaris i d’utilitat per a tothom a la xarxa.
241 lectures i 2 comentaris
Diumenge, 14 de maig a les 17:00
Informa: StockdeSo
StockdesoTV neix per cobrir un espai que els mitjans audiovisuals de comunicació han deixat de banda: les cròniques de concerts. Lamentablement avui en dia els mitjans no es preocupen gaire per les manifestacions culturals, només dediquen alguns minuts a fets molt rellevants i concerts de figures comercials, deixant de banda la promoció de grups novells i de grups consolidats dels Països Catalans.
129 lectures i 2 comentaris
Diumenge, 14 de maig a les 9:00
Informa: Guillem
El president de la Generalitat del Principat, Pasqual Maragall, va anunciar ahir la remodelació de l'executiu principatí amb la incorporació de tres nous consellers a Educació (Joan Manuel del Pozo), Benestar i Família (Carme Figueras) i Governació (Xavier Sabaté) i amb la reagrupació de les altres tres conselleries en les que han cessat consellers d'Esquerra Republicana.
61 lectures i 0 comentaris
Dissabte, 13 de maig a les 21:01
Informa: defensor
El proper dissabte 20 de maig i pel canal 33 hi haurà una taula rodona a Millenium amb el títol "Cristòfor Colom i les Amèriques" on, entre d'altres, hi participarà en Jordi Bilbeny. Tot seguit s'emetrà la pel·licula "L'Apropiació del Descobriment d'Amèrica: Una conspiració d'Estat".
307 lectures i 17 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 18:00
Informa: Guillem
La revista popular Ordint la Trama, de Sabadell, celebra el seu 5è aniversari aquest proper 20 de maig amb activitats durant tot el dia. Els actes inclouen xerrades diverses, una de les quals es durà a terme amb Marxelo Otamendi (director del diari Berria i exdirector de l'Egunkaria).
55 lectures i 1 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 14:00
Informa: Joan
Tal i com s'explica en aquest article de DiariParlem, l'Ajuntament de Dénia ja ha presentat les dates per al festival de música en valencià "Rock a la Mar". Enguany els concerts tindran lloc el cap de setmana del 28 i 29 de juliol en el recinte del port de la ciutat, junt a la platja de la Punta del Raset.
80 lectures i 4 comentaris
Dilluns, 15 de maig a les 10:00
Informa: Joan
Pasqual Maragall és un mort vivent després de trencar amb Esquerra com exigien els jacobins socialistes de Madrid i Barcelona. La seva histèria politica demostra que veuen el referèndum perdut. La democràcia la fan els ciutadans, no els interessos creats.
234 lectures i 7 comentaris
Diumenge, 14 de maig a les 21:00
Informa: Guillem
L'acord per a l'aprovació de l'Estatut de Catalunya pactat per PSOE i CiU dissabte passat representa la renúncia a un canvi del model de finançament i no suposarà una reducció substancial del dèficit fiscal de Catalunya.

El projecte d'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya suposava que la Generalitat passava a ser l'administració que recaptava els impostos a Catalunya i de manera bilateral, en el si de la Comissió Mixta Estat-Generalitat, s'acordaria la quota a pagar a l'Estat en forma de percentatge dels impostos i per dos conceptes: serveis de l'Estat i solidaritat amb les altres comunitats autònomes.
203 lectures i 5 comentaris
Diumenge, 14 de maig a les 13:00
Informa: sardanista
Haver de votar NO al referèndum d'aprovació de l'Estatut que ha de tenir lloc el proper 18 de juny, ni em fa il·lusió ni ens planteja un escenari afalagador de cara al futur més proper, però és necessari per assegurar un avenir saludable i còmode per a la Catalunya de demà a més llarg termini.
307 lectures i 8 comentaris
Dissabte, 13 de maig a les 23:00
Informa: Guillem
El dimecres 3 de maig va començar la II Setmana Cultural Valenciana a Barcelona. Amb l'acte de presentació a Òmnium Cultural es va donar el tret de sortida quasibé un mes d'activitats culturals que apropen la realitat del País Valencià als habitants del Principat de Catalunya.
60 lectures i 1 comentaris
Dissabte, 13 de maig a les 19:00
Informa: Guillem
El web de la Generalitat del Principat, el nou gencat, ha rebut una menció, en la categoria de webs d'administracions públiques, dels premis internacionals de l'Stockholm Challenge 2006 que ha guanyat el projecte RISEPAK - Relief Information System for Earthquakes Pakistan (Pakistan), segons es pot llegir a la pàgina web de la Generalitat.
97 lectures i 2 comentaris
 

 
peu de caixa tira
 
Maig - 2006
DL DT DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
         Música
         Cultura
         Política
         Altres
         Més d'un acte
17 de maig
Valencianitzar la nostra societat. Propostes de present amb futur (Camp de Morvedre)
[ Detalls ]
18 de maig
Concert: Katarrama Stuma + Coldwar (Barcelonès)
[ Detalls ]
19 de maig
Connecta'06 (Vallès Occidental)
[ Detalls ]
Propostes per la ciutat (Gironès)
[ Detalls ]
Concert: Insershow + Despertaferro + Orgasmic Sounds (Barcelonès)
[ Detalls ]
peu de caixa
 
En total hi ha 116 webs allotjats al Racó Català. Veure el llistat

Simon The Sorcerer
Aquest treball intenta donar una imatge més ampla del que fou l’infanteria de l’exèrcit català més gran de tots els temps, ja que els almogàvers se’ls considerava infanteria, encara que eren moltíssim més temibles que els nobles cavallers amb armadures in
Web on trovareu tota la informació relacionada amb el grup, així com també les seves lletres, fotos i altres coses
peu de caixa editorial
peu_caixa
 
peu_caixa
 


[Ajuda
peu_caixa
 

Col·labora
caixa_petita
 
caixa_petita
 
Maig - 2006
DL DT DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
         Música
         Cultura
         Política
         Altres
         Més d'un acte
peu_caixa
 
Què votaràs al referèndum pel nou Estatut de Catalunya?
No
En blanc
Nul
Abstenció (no votaré)
caixa_petita
 
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
peu_caixa
 
Maig
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
peu_caixaEls comentaris i opinions de cada usuari són propietat d'ell mateix, i Racó Català no se'n fa responsable.
Les opinions del Racó Català les expressen els seus redactors a la portada - Avís legal - email
Sindicació XML

Logo Raco petit
© 1999-2006 El Racó Català
A Internet des del 04-03-1999
v5.52 estrenada el 13-04-2006
Logo Creative Commons
AGRAÏMENTS
firefox
Pàgina generada en 5.683 segons
Nombre de consultes: 87