Muzeul National de Istorie A Transilvaniei

"Nimic nu e asa de tare ca trecutul.
Pe acela nimeni si nimic nu-l poate schimba."

Lucian Blaga
Bine ai venit pe site-ul nostru.

Esti insetat de istorie ? De arta ? De cunoastere ?

Ei bine ai ajuns unde trebuia .Daca drumurile tale se interescteaza in vreun fel cu Municipiul Cluj-Napoca trebuie neaparat sa ne faci o vizita.

Avem multe sa-ti aratam si poate conceptia ta despre istorie se va schimba.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei este continuatorul demn al stradaniilor inaintasilor,acesta si-a castigat un loc important in reteaua muzeala romaneasca, prin bogatul sau trecut, prin realizarile recente si prin perspectivele sale promitatoare.

26-08-2006

  Inceputurile muzeului nostru dateaza din secolul al XIX-lea (1859) cand a luat fiinta Societatea Muzeului Ardelean, dispunand de colectii de antichitati, de botanica, de zoologie si de mineralogie.Din 1929 colectia de antichitati a trecut in patrimoniul Institului de Studii Clasice. Dupa repetate mutari, determinate de lipsa unui spatiu adecvat, ea si-a redeschis portile in 1937 in actuala incinta (Str. C. Daicoviciu nr. 2).

  Colectia de Istorie a Farmaciei, ce urmeaza sa se intregeasca cu o colectie de istorie a medicinii, este adapostita in Casa hintz (Piata Unirii nr. 28) unde a functionat prima farmacie din cluj (sec.XVI).

Design realizat de © SuperCalculatoare.com --2006--