2/17/2005

076: V/VM

Posted in Q & A at 5:37 pm av From Hereto and Now Otherwise

076: V/VM.

What did you think of Sweden this time around?
- Well its the first time ive been to Sweden after many failed attempts to get me over there for a show. To be honest i have no real feeling about the place musically as the show i was supposed to do ended in complete fiasco as the venue got annoyed with the previous group and then refused to let me play even though they had no idea what i was gonna do. Its not the first time this has happened, indeed three of my last four shows have failed to happen for simillar reasons. No idea why this is but thats just the way life is sometimes, maybe there is a bigger reason to not play rather than to play.
  - The beer in your country is real bad, real, real bad. Uk beer is equally as shit but is at least stronger. It was made all the worse by the fact that i had been drinking Belgian beer the week before (in Belgium) which is the king of all beers.
  - I must also add that you have the nicest train guards ive encountered in Europe

2/14/2005

075: Bedroom

Posted in Q & A at 5:40 pm av From Hereto and Now Otherwise

075: Bedroom.

Kan du ge mig fem skäl till varför man bara måste besöka er releasefest på Debaser på onsdag?
- För att det är det största som hänt en cd-r-label!?
  - Du och jag kommer brottas om skivspakarna. Kommer slå gnistor.
  - Kids of the Ranch kommer att spela »Im Here Til I Die So Ill Stay« [.mp3] och annat glänsigt från nya skivan »Cut It Out«. Och Rough Bunnies kommer att förverkliga »Dance with your shadow« [.mp3], »I spy on your heart« [.mp3] och fler sanslösa smycken från deras nya skiva »Rough Bunnies saved my life«. Plus det hemliga bandet såklart.
  - En fulländad 14-skivors bedroom-katalog kommer spridas ut på ett bord för försäljning. Alla till reducerat pris. Samt förtur på kalasets värdskivor.
  - Kan också avslöja att vi kommer smyga upp lite skivor längst golv, tak och väggar med hjälp av tejp. Till för att rivas ner och tas med hem, så var inte blyga.
  - Om inte för själens skull då, såklart. Jag vet inte om folk inser vilken jävla själ vi lägger ner i det vi gör. Hela familjen bedroom. Något som självklart smittar av sig på en kväll som den. Och jag har svårt att ens i min vildaste fantasi hitta på ett bättre tillfälle att suga åt sig av den, än just den kvällen, då den förkroppsligar sig i sin renaste form

2/13/2005

074: Illicit Dreams

Posted in Q & A at 9:38 pm av From Hereto and Now Otherwise

074: Illicit Dreams.

Enligt dig, vad gör en bra blog till en bra blog?
- Här är min någorlunda oförvitliga ordination på hur man gör en bra blogg, även om jag kan tycka att det är en dålig lösning att låta mig svara på den här frågan. För bara någon helg sedan när jag befann mig på en lägenhetsfest så fick jag oavsiktligt ta del av ett par alldeles för höga viskningar och i och med det så blev jag fullt medveten om att min blogg är i ett mycket vanskött skick. Jag tror att Illicit Dreams kanske bäst bör ställas inför ett index med massa uppriktiga funderingar från människor som inte känner något som helst ansvar för hur jag känslomässigt egentligen skulle ta emot alla tillrättavisningar.
  - Men som en skänk från ovan så hittade jag ett par dagar senare en kvarglömd lapp på bussen som fick mig att andas lite lättare. »110 tips till dig som har funderat på att starta en blogg«. Alla mina uppkomna frågor de senaste dagarna som: ska jag byta namn (dessvärre är mina läsare bara amerikanska engångsbesökare som förväntar sig att Illicit Dreams är en blogg fullproppad med porr); jag kanske borde hyra ut eller sälja bloggen; eller lägga till småvitsiga Pop fantasy lines vid marginalerna alternativt fylla eventuella tomrum med lingvistiska koder; eller kanske skapa ett relevant koncept för att lättare tydliggöra ambitioner och för att kunna finna en mer egen unik plats på den kontemporära blogg-movements kartan; har fått ett svar.
  - Så, här är blogg-receptet i reducerad form. Om någon har copyright på den här lappen, så går det bra att kontakta Johan Jacobsson, som har lovat att betala.
  - Som basingrediens nummer 1: ha så höga ambitioner som det är möjligt + det dubbla. Ät gärna rosenrot som piggar upp hjärnbegåvningens funktioner och skärper koncentrationen.
  - Som basingrediens nummer 2: tydliga principer och klara ideal för att hålla sig borta från den utsiktslösa identitetslöshet som profilerar många nättidningar och bloggar. Zickzacka gärna mellan data och teorier och humor för att göra schabloner lite mer distinkta. Konceptbloggar är en bra idé.
  - 1 decilitermått osanning: ljug gärna med förfinade termer, den vardagliga sanningen behöver inte vara den korrekta. Ät vildvuxen rysk rot för ihärdighetens skull och älska med din partner för att aktivera lungorna, hjärtat, blodet, som i sin tur ökar skärpan och håller nerverna i schack.
  - 1 liter av det oigenkännbara alternativet: känn inte allt för mycket respekt till någon regelrätt populärkulturtradition, det kan vara mycket trist att behöva ta del av samma kritiklösa skildring av samma område. Blunda när du uppdaterar och kolla inte din sida på ett dygn.
  - Som basingrediens nummer 3: Hur löjligt det än låter, försök inte vara Andres Lokko (Andres Lokko kan bara själv vara Andres Lokko). Och undvik gärna att använda Blogspot.com - deras mallar är vid det här laget ganska överutnyttjade.

1/26/2005

073: Kristofer Lecander

Posted in Q & A at 1:09 am av From Hereto and Now Otherwise

073: Kristofer Lecander, Panache.

Hur skulle du beskriva »The Black Letters«?
- På »The Black Letters« har jag försökt att göra väldigt filmisk popmusik så det vore kanske bäst att beskriva skivan i filmassociationer.
  - Tänk dig att Bob Rafelson sommaren 1975 fortfarande var lika pårökt som när han och Jack Nicholson snurrade ihop manuset till Monkees-filmen »Head«. Tänk dig att Bob plötsligt fick en förfrågan av ett litet independentbolag att göra en surrealistisk uppföljare till »Beyond The Valley of the Dolls« där Z-man återuppstår på en fest och blir manager åt ett skönt soft rock-band som åker runt på diverse äventyr. Tänk dig att filmen slutförs, floppar rejält på biograferna (men blir en mindre hit på drive-in-biograferna) och hamnar till slut i en skabbig källare på ett filmbolag. Tänk dig sedan att filmen 30 år senare betraktas som »en förlorad klassiker« och att den letas upp av en galen japansk cineast som restaurerar filmen, klipper om den utan Rafelsons tillstånd och låter en Avalanches-skadad svensk skapa ett alternativt ljudspår till filmens DVD-utgåva. 47 minuter. Tillåten från 15 år.

1/25/2005

072: Johannes

Posted in Q & A at 11:13 pm av From Hereto and Now Otherwise

072: Johannes, Hello! Surprise!.

Vilka är målsättningarna för Hello! Surprise!?
- Jag vill att Hello! Surprise! ska bli en blandning av AMG/Allmusic, Popöga och Itsatrap, fast med enbart svenska popband. Siten är på engelska, då tanken är att utländska besökare ska få en chans att bekanta sig med dessa band.
  - Målsättningen är, givetvis, att sprida musiken. En kul bieffekt vore om dessa artister band 1) säljer lite bättre och 2) får fler bokningar.

12/29/2004

071: Helena Sundin

Posted in Q & A at 11:17 am av From Hereto and Now Otherwise

071: Helena Sundin, Cake on Cake.

Ser du fram emot 2005?
- Ja, visst. Jag kommer fortsätta att jobba med min musik såsom jag gör nu. Jag letar efter ett billigt piano, det hoppas jag hitta. Sedan ser jag fram emot nya projekt och arrangemang. Bland annat blir det förhoppningsvis en endagsfestival på ett galleri i Umeå (galleri 60) där jag och en kompis ska samla in och visa konst som på något sätt handlar om djur(!), varvat med spelfilmer som tex Beatrix Potters långtråkiga men väldigt fina dansfilm och hemmavideos.Det blir nog väldigt bra.
  - Jag hoppas kunna ha råd att hälsa på vissa vänner som bor långt bort och som jag inte sett på ett tag och att folk här i norrland fortsätter att ordna spännande saker (såklart!)

12/28/2004

070: Henrik Oja

Posted in Q & A at 12:12 am av From Hereto and Now Otherwise

070: Henrik Oja, The Spacious Mind, Moon Trotskij, Goddamn Im A Countryman Records, med mera.

Kommer du att ge några nyårslöften?
jag antar att jag verkligen borde avge nyårslöftenas nyårslöfte 1a:
börja träna
jobbar man som ljudtekniker, gillar att se på tv och dessutom
försöker driva ett skivbolag (oftast vid datorn) så är det helt enkelt inte så bra med konditionen, ser jag ett simkort som det står 2005 på?
hoppas det, antar jag
Gott Nytt År!

12/27/2004

069: Martin Hwasser

Posted in Q & A at 11:23 pm av From Hereto and Now Otherwise

069: Martin Hwasser, Holding a Peach, Most Valuable Players.

Ser du fram emot 2005?
- Jag brukar oftast inte tänka på år som olika tidsintervaller; det är sällan jag minns när en skiva blev släppt. Vanligtvis brukar jag inte heller tänka framåt särskilt mycket. Man kan säga att jag, liksom min franska, trivs bäst i presens. Men för för en gångs skull ser jag faktiskt fram emot nästkommande år. Jag tror på 2005, jag tror det kan bli ett bra år.

12/21/2004

068: Martin Friberg

Posted in Q & A at 11:32 pm av From Hereto and Now Otherwise

068: Martin Friberg, kapotte muziek by, Honeyspiderthree Records, ex-Twisterella.

Vad kan vi vänta oss av kapotte muziek by?
- Mestadels texter om min musiksmaks ytterligheter, samt mer hjärta och spontanitet än hjärna och eftertänksamhet. Sidan är tänkt att fungera som en katalysator för mitt övriga skrivande, då den ger mig helt fria tyglar vad gäller ämnen och även vad det gäller nivån för texterna.

11/25/2004

067: Lars Jämtelid

Posted in Q & A at 3:03 pm av From Hereto and Now Otherwise

067: Lars Jämtelid, Digfi.

Kan du ge mig fem skäl till varför man bara måste besöka Digfi: mix
lördag?

- väldigt bra och väldigt blandad musik.
- the fields sun ice är månadskiftet november-decembers bästa låt
(lyssna här: http://www.digfi.com/default.aspx?id=6423).
- jag kommer att spela vector lovers melodies and memory.
- det är som en stor hemmafest, fast med personal som dukar undan o städar.
- dizzee rascal på fredan och digfi.mix på lördan är en perfekt helg. vila
på söndan och så patrick wolf på måndag.

11/16/2004

066: Sara Martinsson

Posted in Q & A at 7:44 pm av From Hereto and Now Otherwise

066: Sara Martinsson, Musikjournalen P3, The Cricket.

Vad tycker du om Gang of Fours återförening?
- Såhär är det: Stonefunkers, Göteborgs funkigaste funkband genom tiderna (i funk-år räknat), kommer inom kort att återförenas för en Sverigeturné med start på Skara sommarland. Risken finns att gamla förhistoriska hiphoplegender som Gurra G och Pedda P kommer att lämna sina skrivbord i maghöjd och lägga terminalglasögonen på hyllan för att ge sig ut på vägarna igen, göra Sverige osäkert, ha kräftskiva på scen, etcetera etcetera. Den nya generationens funkare, det vill säga klass ES3b från St Eriks Gymnasium, kommer att agera förband med sinnliga tolkningar av Chic och Gap Band. Vaxen kommer vändas av Papa Dee. Har du tur får du - i pausen - höra en eller annan ny mix av Microphone Poet, signerad företrädelsevis Richard X men troligare han dansbroilern som ligger etta på englandslistan mest för att det aldrig har sålts så lite singlar som det gör idag (no offense eric) men det duger kanske (man kan inte få allt). Hela världen kommer att, för de korta stunder du får tillbringa med Stonefunkers, förvandlas till en varm och mjuk plats där alla som vill får sugmärken och där ölen smakar ananas. Stonefunkers kommer att få oss att tro på glädje, kärlek och gemenskap igen, vintern när till och med Band aid misslyckades med det samma (och det, min käre vän Johan vill inte säga lite).
  - När jag kom till jobbet idag möttes jag av denna nyhet om jordens snara tillfrisknande och kärlekens och funkens seger över mörkret och jag kände genast en lust att jublande rusa runt i korridoren för att föra budskapet vidare - Stonefunkers är tillbaka! Det finns hopp! Det finns ljus i mörkret! Det finns en anledning att inte ta ett järn innan elva på förmiddagen!
  - För du sa väl inte Gang of Four?

11/7/2004

065: DAT politics

Posted in Q & A at 5:49 pm av From Hereto and Now Otherwise

065: DAT politics.

Are you enjoying the autumn season?
- DAT politics loves autumn ! especially in Danemark!

10/22/2004

064: David Shouse

Posted in Q & A at 12:30 am av From Hereto and Now Otherwise

064: David Shouse, ex-Grifters, Bloodthirsty Lovers.

How would you sell the new Bloodthirsty Lovers album to us who havent bought it yet?
- Bloodthirsty Lovers sound is pop music through a Veg-a-matic. For those not familiar with this 1970s kitchen gizmo, just picture a primitive juicer. The listener might not like ALL the results, but the new CD, The Delicate Seam, is rarely redundant, as new varied ingredients constantly spill from the machine.
  - Of course the best way to sell music is to shut up and listen. So Ill stop here. Were streaming the entire record on our website. Have a listen: www.bloodthirstylovers.com

10/21/2004

063: O.Lamm

Posted in Q & A at 5:45 pm av From Hereto and Now Otherwise

063: O.Lamm, solo.

Whats the best thing about The Kinks?
they are the only band in the history of music that manages to make you feel miserable and euphoric EXACTLY at the same time. Ray Davies kicks Ian Curtis, Dylan Carlons and Brian Wilsons asses at the same time.
They are loud
they are classy
they are superior
and they dont even know it.
theyre the greatest pop band ever, only Dylan surpasses them but he is not a band.

10/15/2004

062: Jon DeRosa

Posted in Q & A at 12:52 am av From Hereto and Now Otherwise

062: Jon DeRosa, Aarktica.

What can we expect from »Bleeding Light«?
- Well, I wrote these songs during some dark daysliterally dark, as I lived alone in a basement in Brooklyn with very little light. The lack of light gradually made me obsessed with light natural light, synthetic lightThe length of days.
  - In the midst of the recording, I moved to fashionable SoHojust as alienating, though in a very different regard. The traces of »primitive« Brooklyn are dissonant against the influence of »couture« SoHo. I love one for the same reason I hate the other
  - In a broader sense, Bleeding Light is an album about New York City. It is a product of urban isolation and the songs are aural manifestations of the loss of self. I lost it for a long time. It can happen without realizing, be careful. Living in the city can do this to you after many years. Thats really the best way I can describe the reasoning behind this album.
  - Musically, there are traces of the old sound, but it is a new hybrid. I decided to use a lot of horns on this album, simply because I never liked horns. It is the most honest album I feel Ive ever made.

10/14/2004

061: Matt Howarth

Posted in Q & A at 12:11 am av From Hereto and Now Otherwise

061: Matt Howarth.

What kind of feedback do you get?
- Well, I certainly dont get feedback from the average comic book reader, because the work I do is by no means »normal.« Instead, I get comments and cudos from professional people, often from the scientific community. They seem attracted to my curious blend of graphic storytelling and speculative science.
  - I am also rather active in the field of independent and electronic musicnot as a musician, but doing art for musicians and their releases. Lately, Ive been working on a variety of collaborations with musicians, doing little comic strip stories that come in the CD package (either printed in the insert booklet, or as digital art files on the CD itself), while the CDs music is a loose soundtrack for the story. This has been quite satisfying for me, for Ive always gone out of my way to fuse alternative music into my comic books. So far, only a few of these projects have been released (with more coming soon): »The Stolen Hour« by Hugh Hopper, and »Node in Peril« by Quarkspace.
  - People interested in more data about the stuff I do should check out: www.matthowarth.com
  - I also write a weekly music review column that can be found at: www.soniccuriosity.com/scindex.htm

10/13/2004

060: Rob Mazurek

Posted in Q & A at 12:06 am av From Hereto and Now Otherwise

060: Rob Mazurek, Chicago Underground Duo/Trio/Orchestra, Isotope 217 and much more. Official homepage.

How come you moved to Brasilia?
- well, the first reason is that my wife is brasilian and she finished her phd in chicago and was offered a position in brasila. i was most happy to go also. it is nice to observe things from different parts of the globe. also, the political situation in us has been so absurd the last few years. important to look at things from a new perspective. i actually live in manaus now. amazonas state in the middle of the rain forest. quite a different place. i paint and collect sound from such things as electric eels and thunder storms.
  - my main reason for liveing anywhere is to try and find the spots that are perhaps cracks that you can look into a bit with little or much trouble and discover the shit that is hidden. if i am doing that in chicago then cool, if i am doing that in brasilia then cool. things are way out of control at this point. need to find these areas of pure distortion so we can project that on the fake sub reality distortion that currently obstructs folks from getting on with it.

10/12/2004

059: Richard Adams

Posted in Q & A at 12:01 am av From Hereto and Now Otherwise

059: Richard Adams, Hood.

What can we expect from »The Lost You«?
- Im not sure. Ive heard this song almost every day for the last 2 years. When I listen to it now I hear nothing. Theres 4 other songs on the EP - I might as well just listen to someone dragging an iron gate across the street. The record has nice art and is about 23 minutes long. On the CD you get a video. We made it ourselves. I hope people enjoy it.

10/11/2004

058: Bart Davenport

Posted in Q & A at 9:13 pm av From Hereto and Now Otherwise

058: Bart Davenport, solo.

Would you include Sweden in your European tour if someone booked you?
- The answer. (drum roll).. is .. YES!
  - I have a lot of time off in-between shows in Germany. If you are interested
in booking a Swedish show, you must contact Quintus (my German promoter):
quintus AT bb-island DOT de . And Yvette (my manager): mintyvette AT aol DOT com.
  - I just had three teeth pulled and will be trying to recover fast enough to
play in Madrid, Spain this Friday.

10/8/2004

057: Mattias Nilsson

Posted in Q & A at 3:08 pm av From Hereto and Now Otherwise

057: Mattias Nilsson, Kning Disk.

Vilka tankegångar ligger bakom Kning Disk?
- Kning Disk blev resultaten utifrån en idé som Mattias Nilsson, Dan Fröberg och A.S. Bessa (N.Y.) hade om att det vore oerhört intressant att satta igång ett förlag där exempelvis ljudkonst, design, pop, konst, publikationer och annat samlas och samsas på lika villkor i diverse utgåvor.
  - En annan grundtanke är att Kning Disk bjuder in intressanta samtida konstutövare av olika slag och låter dem möta klassiska, och i de flesta fall, tidigare outgivna (eller numera oåtkomliga) verk av kompositörer från 1950-/-60-/-70-talen.
  - På den kommande vinylskivan igevär/Yellow Sky (KDISK001ÅH/DG) återfinns Åke Hodell med två exklusiva verk. Dels Invokation (till Öyvind), ett tidigare icke tillgängligt verk samt Hodells klassiska igevär från 1965, nu åter presenterad i sin ursprungliga version.
  - Till skivans andra sida har David Grubbs bjudits in för att komponera ett specialskrivet stycke, vilket resulterat i Yellow Sky; ett verk som tar avstamp i text- musiktraditionen och sedan färdas till hitintills mer outforskade områden. Yellow Sky är för övrigt baserat på boken The Bride Comes to Yellow Sky av den amerikanska författaren Stephen Crane, publicerad 1898.
  - På utgåvan (KDISK001ÖF) offentliggörs för första gången Öyvind Fahlströms så gott som samtliga av honom själv inlästa verk. Den Svåra Resan (för blandad talkör), Stora och Lilla Rokokopalliativet samt Ett Blocks timme numera legendariska inspelningar görs för första gången tillgängliga. Även detta är en vinyl LP, med librettot inkluderat i särtryck i konvolutet, samt där det även finns en essay kring Fahlström, signerad A.S. Bessa.
  - Kning Disks utgåva (KDISK002) ägnas åt konkret poesi. Kning Disk presenterar en av de allra största text- ljudpoeterna från Brasilien, Augusto de Campos, i en generös LP utgåva, med flera bilddikter av de Campos som extra bilaga. Även här finns en essay kring Augusto, signerad A.S. Bessa.
  - Samtliga tre LP utgåvor kommer i en upplaga på vardera 327 exemplar.
  - I dagarna har även Kning Disk tillsammans med iDEAL Recordings startat ett gemensamt skivprojekt. Specialinbjudna musiker, tonsättare och konstnärer kommer att producera ett antal ljud och bildverk på 8-tums lathe cut, dvs. direktgraverade skivor i transparent plast.
  - Samtliga utgåvor, signerade och numrerade, i 65 exemplar.
  - Först ut är Henrik Rylander (Lathe001) samt Leif Elggren (Lathe002). Båda kommer att släppas i december, 2004
  - Parallellt med dessa planerade skiv konstutgåvor pågar förberedelserna med en för Kning Disk speciellt formgiven och producerad glasutgåva av Hanna Ljungström (www.hannaljungstrom.com) i en begränsad upplaga.
  - Ovanstående titlar illustrerar till viss del vad som Kning Disk, dvs. Mattias Nilsson (designer/konstnär), Dan Fröberg (konstnär/musiker) samt A.S. Bessa (konstnär /konstteoretiker) vill uppnå. Ett öppet fält där de trehövdade Knings huvudkontor försöker offentliggöra högintressanta presentationer av olika slag inom ljud- bild- form- samt film områdena, där vår historia samsas och löper parallellt med vår samtid på ett alldeles självklart sätt. Det hoppas vi på Kning Disk i alla fall.

« Previous entries Project-Id-Version: sv_SE Report-Msgid-Bugs-To: POT-Creation-Date: 2005-03-13 17:57-0600 PO-Revision-Date: 2005-08-09 00:11+0200 Last-Translator: Sebastian Djupsjöbacka Language-Team: Swedish MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Rosetta-Version: 0.1 Plural-Forms: nplurals=2; plural=n != 1 X-Poedit-Language: Swedish X-Poedit-Country: SWEDEN X-Generator: KBabel 1.9.1 Project-Id-Version: sv_SE Report-Msgid-Bugs-To: POT-Creation-Date: 2005-03-13 17:57-0600 PO-Revision-Date: 2005-08-09 00:11+0200 Last-Translator: Sebastian Djupsjöbacka Language-Team: Swedish MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Rosetta-Version: 0.1 Plural-Forms: nplurals=2; plural=n != 1 X-Poedit-Language: Swedish X-Poedit-Country: SWEDEN X-Generator: KBabel 1.9.1