HomeNieuwsDatabankMultimediaEntertainmentPortalOver Sith.nl
Pagina terug

Op 17 november 1978 werd The Star Wars Holiday Special op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Na het fenomenale succes van Star Wars: Episode IV - A New Hope waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Dit had het hoogtepunt van het televisieseizoen moeten worden voor de kinderen. Maar na een kleine anderhalf uur kwam vrijwel iedereen tot dezelfde conclusie: Dit was een van de slechtste televisieprogramma's aller tijden.

George Lucas dacht er overigens hetzelfde over. Lucas was zelf nauwelijks betrokken bij de Holiday Special omdat hij het te druk had met The Empire Strikes Back, maar ook hij vond de show afschuwelijk. Dit is dan ook de reden dat The Star Wars Holiday Special niet meer is vertoond, en bovendien ook niet op video is uitgebracht. George Lucas zou zelfs gezegd hebben dat hij alle kopieën die ervan bestaan zou vernietigen als hij de mogelijkheid zou hebben.

In deze sectie vind je vrijwel alle informatie over de Holiday Special. Laat je vooral niet door het bovenstaande stukje afschrikken, want het is best interessant om je in de Holiday Special te verdiepen. Het is namelijk een unieke gebeurtenis in de Star Wars historie, en dat alleen al maakt de moeite van het bekijken meer dan waard.


 
© 2005 Sith.nl. STAR WARS®, THE EMPIRE STRIKES BACK®, RETURN OF THE JEDI®,THE PHANTOM MENACE®, ATTACK OF THE CLONES®, REVENGE OF THE SITH® and associated elements and logos are property of Lucasfilm Ltd.This site is not endorsed or licensed by Lucasfilm Ltd.
Sith.nl is an unofficial fan club and a non-profit organization.
For all official Star Wars news, please visit the official site, www.starwars.com.