Svenska   English
 |  Tipsa en vän  |  Skriv ut
 | 
 | 
HemFestivalfaktaProgramSkolaPress/Media
Festivalfakta
Med hundratals aktiviteter och mer än 100 000 besök är Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och Sveriges enda i sitt slag.
Några veckor om året flyttar forskningen ut på Göteborgs gator och torg och intar även bibliotek, museer och kajskjul. Nya mötesplatser skapas för vetenskap och allmänhet. Hundratals programpunkter organiseras inom så gott som alla vetenskaplig områden, från humaniora och samhällsvetenskap till naturvetenskap och teknik. Öppet för alla och det mesta är gratis. Det produceras också ett program specifikt för grundskolans elever och lärare.
 
Verksamhetsidé
Vetenskapsfestivalen förmedlar vetenskap till allmänhet och skola på ett lättillgängligt och intresseväckande sätt samt erbjuder forskarsamhället en mötesplats. Syftet är att skapa en positiv attityd till forskning och vetenskap och uppmuntra till högre studier.
Vi utformar ett brett program där forskare och sakkunniga från skilda discipliner ges möjlighet att möta allmänhet och skola i såväl traditionella som alternativa miljöer under varierande former.
 
Sök programpunkter
Från datum
Till datum
Från tid
Till tid
Tema

Lokal

Aktivitetstyp

Sökord