Καλώς ήρθατε Ελλάδα
 
 

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα

Η BSH Οικιακές Συσκευές A.B.E. είναι μέλος του ομίλου BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, ο οποίος έχει παγκόσμια εμβέλεια με ετήσιες πωλήσεις άνω των 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 μετά από τη σύμπραξη της Robert-Bosch GmbH και της Siemens AG. Η BSH προσφέρει μεγάλες οικιακές συσκευές, καταναλωτικά προϊόντα και οικιακή τεχνολογία. Τα τελευταία δέκα χρόνια η εταιρία έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Ξεκινώντας με 13 εργοστάσια σε τρεις χώρες, ανέπτυξε τις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνοντας 43 εργοστάσια σε 15 χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, η BSH αποτελείται από 70 εταιρίες σε 44 χώρες, και απασχολεί πάνω από 35,500 υπαλλήλους. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Μόναχο.

Η BSH Oικιακές Συσκευές ΑΒΕ έχει την έδρα της στην Κηφισιά, όπου και στεγάζονται ο εμπορικός τομέας και ο τομέας μάρκετινγκ, υποκατάστημα πωλήσεων στην Θεσσαλονίκη, παραγωγική μονάδα οικιακών συσκευών στον Αγ. Ι. Ρέντη και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο Αττικής. Διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο δίκτυο service οικιακών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικές μονάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης και συμβεβλημένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα.
Το 1977, η BSH και η Siemens εξαγόρασαν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΙΤΣΟΣ AE, μίας ελληνικής εταιρείας οικιακών συσκευών η οποία είχε ιδρυθεί το 1865 και έχει μακρά παράδοση στην εγχώρια αγορά. Από το 1996, η Bosch, η Siemens και η Pitsos δραστηριοποιούνταν από κοινού με την επωνυμία BSP. Το 1998 η μάρκα Gaggenau και το 2002 η μάρκα Neff, ενσωματώθηκαν στην BSP. Πρόσφατα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε BSH Οικιακές Συσκευές ABE. Κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με μερίδιο πάνω από 40% όσον αφορά τις λευκές οικιακές συσκευές, ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα αυξάνεται συνεχώς και εκτείνεται στις ευρωπαικές χώρες και στην Κύπρο. Ο τζίρος της ανέρχεται στα 270 εκατομ. €, εκ των οποίων τα 90 εκατομ. € αντιστοιχούν στις εξαγωγές. Η εταιρεία απασχολεί 1200 άτομα.

Πίσω