Etsi 0
Mainos Rekisteröidy
Käyttöehdot
.: Pelit -> Urheilu -> Kiihdytyspeli
.

Kiihdytyspeli

Tekijä: Tony Rasmus
Kotisivu: http://www.siilisoftware.com/
Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Käyttöjärjestelmä: Windows
Vaatimukset: 100 MHz Pentium, 16 Mt RAM, Windows 98 ja näytön tarkkuus 800*600
Valmistumisvuosi: 2001
Versio: 1.74

Lataa peli (3,6 Mt) [Suomipelit.com]

 

Kiihdytyspelin tämänhetkinen versio on 1.74. Tämä Suomipelit.comin arvostelu on tehty edellisestä julkaisusta, 1.7:stä.

Tervetuloa tutustumaan kuminkäryisen autourheilumanageroinnin maailmaan! Kiihdytyspelin perusajatus menee näin: hanki auto, työstä siitä huippukalu ja kaasuta voittoon. Voittorahoilla hankitaan parempia osia tai hienompi auto. Tavoitteena on tulla kaikkien aikojen kiihdytysautoilijaksi.


Askel automaailmaan

Pelissä on valittavana kolme eri vaikeusastetta: aloittelija, normaali ja ammattilainen. Vaikeustasosta on kiinni, kuinka vaikeita vastustajia kohdataan kiihdytyskilpailuissa. Myös aloitusraha riippuu vaikeustasosta. Oman nimen lisäksi voit valita vuoden, jolloin aloitat pelin. Käytössä ovat vuosiluvut 1960, 1970, 1975, 1980, 1985 ja 1990. Ajankohdasta riippuu, millainen automallisto ja millaiset osat saadaan käyttöön. Esimerkiksi takavetoisuus muuttuu vuosikymmenien kuluessa etuvetoisuudeksi. Jossain vaiheessa turbot ja coolerit tulevat käyttöön. Ennen pelin aloittamista voidaan lisäksi valita, halutaanko peliin musiikki ja äänet. Tätä mahdollisuutta ei saman tekijän pelissä nimeltä Farmi ole.


Pohjalta ponnistaen

Kiihdytyspeli
Autokaupan runsasta valikoimaa.
Peli alkaa vuosiluvusta riippumatta viidennestä divisioonasta. Alkaa nousu ensimmäiseen divisioonaan ja sitä kautta Suomen mestaruuteen. Suomen mestarina pääsee kilpailemaan FunnyCar- ja TopFuel-luokissa. Kun etenee uralla, ratkaisee reaktioaikasi yhä enemmän ja enemmän. Reaktioaika on vihreän valon syttymisestä välilyönnin painamiseen kuluva aika.

Divisioonan kausi koostuu kymmenestä kilpailusta, jotka voittamalla pääsee eteenpäin. Palkintona on nousu korkeampaan divisioonaan ja divisioonan voittajien cup-kisoihin. Mitä pidemmälle pääsee, sitä vaikeampia vastustajia ja viritellympiä autoja kohtaa.

Suurin osa peliajasta menee auton viilaamiseen ja taloudenhoitoon. Jos rahapuoli on miinuksella, tarjolla on korollista luottoa. Jos kaikki sujuu hyvin ja ei joudu taloudellisiin vaikeuksiin, menestyminen on aika lailla taattua.

Kun peli kulkee eteenpäin ja menestys alkaa näkyä, tulee jossain vaiheessa aika tallentaa pelitilanne. Tallennus onnistuu hienosti, lukuun ottamatta samalla nimellä tallentamista. Jos tallennat vahingossa jo olemassa olevalla tallennusnimikkeellä, korvaa peli automaattisesti vanhan ilman ”Oletko varma, että haluat korvata tämän tiedoston” –kyselyjä.


Tyylipisteet

Kiihdytyspeli
Vihreät valot syttyvät ja reaktioaika ratkaisee, kumpi jää lähtöviivalle.
Pelin grafiikkaa ei voi kehua. Ainakaan se ei syö konetehoja – toimii siis vanhemmallakin koneella. Yksi erittäin hyvä ominaisuus peliin on kuitenkin saatu. Peli toimii tarkkuudella 800x600, mutta asetuksissa on mahdollista muuttaa kuvan suhteeksi sama resoluutio, jolloin peli näkyy koko ruudussa.

Kiihdytyspelin musiikki on perusjumputusta, joka sopii pelin tyyliin. Äänitehosteista valitettavasti suurin osa on jokseenkin samankuuloista koneenpörinää. Halutessaan sekä äänitehosteet että musiikin voi kytkeä pois.

Vaikka grafiikkaa ei voi kehua ja äänitehosteet ovat samaa massaa, peliin on kuitenkin saatu mukavasti eri automerkkejä ja malleja sekä viriteltävää niin osien kuin muutostenkin osalta. Autoon pystyy hankkimaan muutakin kuin uudet kitkattomat renkaat ja moottoria voi virittää, jolloin sitä ei välttämättä tarvitse vaihtaa suurempaan. Valitettavasti autoon lisätyt tuning-osat, esimerkiksi vanteet, eivät pääse loistoonsa pelin heikohkon grafiikan vuoksi.

Kiihdytyspeliin on ilman suurempia lupia lainattu oikeiden auto- ja tarvikevalmistajien sekä pelissä sponsorina toimivien yritysten nimiä. Tämä ominaisuus on sinänsä ihan hauska ja peliähän ei ole tehty kaupallisessa tarkoituksessa, mutta toisaalta pelin tekijä on ottanut riskin käyttämällä kaupallisten tuotteiden nimiä omassa tekeleessään. Olisihan nimet voitu keksiä itse tai taiteilla nykyisistä merkkituotteista. Miltä peli olisikaan kuulostanut, jos siinä olisi ollut sellaisia tuotteita kuten Soni, Viat ja PMV?


Käyttöliittymää viilattava?

Kiihdytyspeli
Autoa virittelemässä.
Kun kyseessä on manageripeli, se sisältää myös suhteellisen paljon tekstiä. Käyttöliittymää riivasivat kirjoitusvirheet, joita vilisi erityisesti yhdyssanoissa. Huonosti kirjoitetut tekstit vaikuttavat pelifiilikseen, ja silloin pelistä jää huono maku suuhun.

Käyttöliittymässä on muitakin ongelmia. Jos ollaan esimerkiksi myymässä vanhaa osaa ja tarkistetaan välissä uuden hinta, laitetaan vanhalle osalle sopiva hinta ja painetaan ok, peli loppuu runtime-erroriin. Pelissä on myös muita pieniä koodivirheitä, mutta jos muistaa tallentaa pelitilanteen, ei harmiksi jää muu kuin pelin uudelleenkäynnistäminen.

Pieniä puutteita esiintyy myös käytännön pelissä. Autokaupassa ei näe mistään, paljon rahaa on käytössä – näkyy vain paljonko tarjolla olevat autot maksaisivat. Hassusti käy myös, kun painetaan "lue lehteä". Silloin säästöistä häviää kymmenen rahaa. Jos hiiren osoitinta olisi jaksanut pitää pidempään lue lehti –painikkeen päällä, olisi tämäkin asia selvinnyt. Hinnat ja rahat ovat yleisesti huonosti esillä.

Kiihdytyspelin ohjeistus on myös puutteellinen. Ne löytyvät vain html-tiedostosta - itse pelissä varsinaisia ohjeita ei ole. Henkilö, joka ei tunne autoja kovin hyvin, ei pääse peliin sisälle kovin helposti. Kaikenlaiset venttiilit ja putkistot vain vilisevät silmissä.


1+1=2

Kiihdystyspeli tarjoaa uudentyyppisiä managerikokemuksia erityisesti autopeleistä ja tekniikasta pitäville. Öljynkatkuista ilmaa välttelevälle viritysosat ja autokilpailu tuovat vain päänsärkyä. Peliin on saatu sisällytettyä paljon tavaraa ja tietoa. Valitettavasti määrä on korvannut tässä tapauksessa laadun.

- Niko Jakobsson, 06.04.2005

 

Lyhyesti
Nimensä mukaisesti Kiihdytyksessä ajetaan kiihdytysautoilla kilpaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole drag racing -kisat, vaan menopeleinä on lukuisia malleja Fiateista Pontiaceihin. Peli ei ole myöskään pelkkää talla pohjassa kaasuttamista, oikeastaan suurin osa ajasta Kiihdytystä pelatessa kuluu talouden hoitoon ja kaupan hierontaan. Tony Rasmuksen Kiihdytyspeli on äärimmäisen buginen, mutta muuten varsin vakuuttava autourheilupeli.

Hyvää
Alkudemo
Musiikki sopii peliin
Paljon näprättävää
Huonoa
Bugit
Huono käyttöliittymä
Ohjeistus

Klikkaa selataksesi muita pelejä, joiden arvosana on 4
Arvosteluperusteet


(Kävijät: 9.3)

Kävijäarvostelut
Muita pelejä samalta tekijältä

Käyttäjätunnus

SalasanaKilpailut
Tech filet
Mediakortti
Yhteystiedot
Palautelomake
Kauppa
Joulukalenteri

FAQ
Rekrytointi
Firefox 2 Opera
Copyright © Suomipelit.com
Hostaus: www.kotisivut.com

Nyt hankkimaan lisätuloja Internetistä zanoxin kautta!