sigla1.gif (4954 bytes)


Restaurant, crama, terasa-cerdac , gradina



 
pozaveche.jpg (81671 bytes)

O surpriza arhitectonica impresionanta prezenta in cea mai aglomerata zona a Bucurestiului este HANUL MANUC.

Avind o vechime de aproape 200 de ani, HANUL MANUC a avut sansa de a rezista de-a lungul vremurilor in aceeasi forma arhitectonica, celelalte circa 70 de cladiri asemănatoare ca scop si design disparind cu desavarsire.

Constructia ii revine de drept lui EMANUEL MIRSANIAN MANUC BEY, bogat negustor si om politic al anilor 1800, iar stilul arhitectural este specific familiei Brancoveanu. Forma circulara, de cetate, structurile interioare din lemn de stejar, arcadele, terasele interioare sprijinite de stalpi de lemn, senzatia de liniste, siguranta si buna primire, cu greu pot fi descrise in cateva cuvinte. Constructia este uimitor de simpla, originala si practica, impletind armonios scopurile initiale precum spatiul de desfacere marfuri, depozite, bucatarii, pivnite, locuri de odihna, masa si protectie a vechilor negustori.

HANUL MANUC, fiind o cladire impunatoare fata de constructiile învecinate, a devenit la mijlocul secolului XVIII principalul complex comercial al vechiului Bucuresti, avind 15 depozite mari si boltite, 23 de magazine, 107 camere de găzduire si birouri, 2 saloane de primire si un birt popular.

In prezent, pastrindu-si neschimbata arhitectura originala, la care o contributie importanta o au pivnitele, arcadele, terasele sprijinite de stilpi de stejar si scările de lemn cu acces din curte la cele 2 etaje, HANUL MANUC se prezinta vizitatorilor cu un hotel absolut original de circa 55 de locuri, un restaurant - „SALA ARCADELOR", o crama amenajata in pivinitele existente - „CRAMA DOMNEASCA", un mini restaurant - „SALA RUSTICA", o gradina de vara acoperita de frunzisul copacilor existenti, precum si un salon de protocol excelent pentru intruniri, simpozioane - „SALONUL VOIEVODAL" etc.

Dispunind de o suprafata totala de circa 3000 m2, HANUL MANUC reuseste sa faca fata in cele mai bune conditii unor evenimente mondene ce pot ajunge si pana la 800-1000 de participanti.

 
inapoi_sus.jpg (16118 bytes)