Üyeler , Üye olmak için
28 Ocak 2007 Pazar 00:32
İstanbul 5ºC
    ANASAYFA
    English
    Yazarlar  
    Genç Hürriyetim
    Ankara
    Ege
    Son Dakika
    Gündem
    Avrupa Birliği
    Dünya
    Ekonomi
    Piyasanet
    Spor   
    Yaşam
    Teknonet
    Kültür Sanat
    Sinemalar
    TvRehberi
    Magazin
    Özel Dosyalar
    Hava Durumu
    Astronet
    Kelebek  
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar
    Seyahat
    Otoyaşam
    E-Yaşam
    Hürriyet İK
    Bize Ulaşın
    Üyelik
    Reklam

UNICEF Kartları ve Hediyelikler
Kırmızı Dergi
Emrehan Halıcı Akıl Oyunları
  Bilim
Zeki hayvanlarla ilgili birbirinden ilginç öyküleri zaman zaman büyük bir merakla izliyoruz. Matematikten anlayan attan tutun da felsefe yapan gorile kadar ne ararsanız var. Televizyon ve daha sonra internetin ortaya çıkmasıyla birlikte birbirinden akıllı hayvanlarla ilgili haberler tüm dünyada, sanatçı dedikoduları kadar hızlı yayılmaya başladı.
Aynaya baktığınızda ne görürsünüz? Birbirinin hemen hemen aynısı iki kulak, iki göz, iki kol ve iki bacakÉ Görüntümüz baştan sona çarpıcı bir simetriyi yansıtır; sağ tarafımız sol tarafımızın yansımasıdır. Ama bu yalnızca görünüşte! Çünkü vücudumuzun içinde her şey çok farklı.
 Beyin ters döndüğünde
Avustralyalı bilim insanları, kara omurgalılarının özelliklerini taşıyan bir balık fosili buldular. 380 milyon yıllık bir geçmişi olan Gogonasus’un, balıkların karaya çıkma sürecindeki en önemli kayıp halka olduğu açıklandı. Yeni fosil ayrıca kara hayvanlarının sanılandan daha önce evrildiğini de kanıtlaması açısından önem taşımakta.
Müşteri çekmenin yeni yolu: Koku tuzakları
Tüketicinin satın alma arzusunu tetiklemek için mağaza sahiplerinin bulduğu son yöntem, müşterileri kokularla baştan çıkartmak.
Organ naklinde embriyona gerek bırakmayan yeni yöntem
Japon araştırmacılar, her türlü kişisel dokuların oluşturulmasının mümkün olduğunu gösterdi. Kişiselleştirilmiş kök hücrelerin yaratılması yönündeki son gelişmelerin, etik sorunları da aşabileceği belirtilmekte.
Amazonlar çöl tozuyla besleniyor
Uydu görüntülerinden ilk kez yağmur ormanlarındaki mineral gübrenin nereden geldiği ve Atlantik’in üzerinden nasıl taşındığı izlendi. Buna göre Afrika çölünden esen rüzgarlar, götürdükleri mineral tozlarla Amazon nehrini besliyor.
Matematikte başarılı olmak, yetenekle mi yoksa çalışkanlıkla mı ilgili?
Kimi insanlar için matematik çok zor gelir, başarılı olamadıkları için de bu dalı pek sevmezler. Herkes matematik dáhisi olamaz, ama belli ölçüde matematiği herkes anlayabilir diyor bilim insanları.
Diğer Haberler
 Editör
 Doğa
 Bir Kitap
 Dr. Yanıt
 Yeni ürünler
 Dene, öğren!
 Araştırma Dünyasından
   Bu bir reklamdır. 
Satılık İmarlı - Konut
Ankara / Elvankent
360.000 YTL
MUHTEŞEM MANZARALI KONUT ARSASI
 ADnet Reklamları Bu bir reklamdır.
© Copyright 2006 Hürriyet
www.hurriyetkurumsal.com