VOLJATEL Spacer komunicirajte z nami
foto igre blok bazar iskanje klepetalnica forumi ABCweb Add to favorite nastavi kot privzeto English


  Tadej na-liniji: razne objave
  Moj osebni blog na volja.net v slovenskem jeziku (jih imam še kar nekaj drugih v angleškem); medtem ko teme o katerih tu pišem, oziroma dogodki, ki jih tu opisujem, spadajo pod kategorijo: "razno", oz. "nedefinirano" ...

 
2007-01-05 03:37:37 -Last updated [05-01-2007 04:07:15]
34. Pa spet vici iz Delovega "Poleta" || 5.01.2007
V današnji "objavi" spet kot že ničkolikokrat prej objavljam par (konkretno štiri), po mojem mnenju dokaj smešne vice iz Delove četrtkove priloge z imenom "Polet". Naj pa tokrat že na samem začetku poudarim, da zadnje čase zapostavljam tale moj "Tadej na-liniji: razne objave" blog (včasih imenovan "Tadejevi Web-Zapiski"); torej, sedaj namreč bolj ali manj redno objavljam samo še na mojem novem blogu naslovljenem "Tadej: spletne objave": http://tadej.sopca.com na strani "Sopca" (ki je naša mala skupnost blogerjev), kateri je sedaj dejansko popolnoma zamenjal tegale na "VOLJAblok" strani, ki je sedaj postal moj "stari in zapuščeni Volja blog", kot ga pogosto poimenujem. V njem pa podobno kot prej na tem blogu pišem o mojih računalniških izkušnjah, o mojih izkušnjah z webkodingom itd., seveda pa tudi o čisto splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov oz. novic, moji pogledi na politiko in svet in pa razna razmišljanja o življenju, filozofiji itd.


No, da se vrnemo k bistvu te objave: tukajle spodaj so štiri vici, kot rečeno, iz četrtkove priloge k časopisu Delo, (natančneje iz predzadnje strani), sem jih pa prekopiral sem tako, kakor se po vrstnem redu nahajajo v Poletu in ne recimo po izvirnosti/smešnosti ali kakorkoli že. Potem dalje glede vicov vobče: tudi tokrat bom kot že ničkolikokrat poudaril dejstvo, da mene nasploh "prepriča" redkokateri vic, medtem ko me zares nasmeji takorekoč nobeden.


Prvi vic se glasi tako:

Kakšna je razlika med Danci in Finci?
Vsak Finec ima svojo danko, nima pa vsak Danec svoje Finke.


Potem drugi gre takole:

Mladi par pride v restavracijo in vpraša natakarja: "Imava samo tisoč tolarjev. Kaj nama priporočate?"
Natakar odgovori: "Bife čez cesto."


Tretji gre nekako tako:

Župnik med pridigo: "Sinoči sem šel na sprehod v park. Za prvim grmom zagledam njega z njo. Za drugim grmom njega z njim. Za tretjim pa njo z njo. Kam to pelje?"
Janezek v zadnji klopi zašepeta prijatelju: "Če bi šel še en grm dalje, bi videl mene z mano."


Četrti/zadnji pa takole:

Janez je pravi športnik. V mladosti je premagal dva svetovna prvaka, v lahki atletiki pa je le za meter zaostal za svetovnim rekordom. Svetovnegaa prvaka v boksu je premagal v šahu, svetovnega prvaka v šahu je premagal v boksu, za en meter pa je zaostal v skoku v višino.


P.S. -- Podobno, kot sem naredil že v parih prejšnjih objavah bom tudi tokrat dodal link do mojega glavnega "ad revenue sharing" bloga s preprostim naslovom "tayiper's blog": http://www.senserely.com/blog/tayiper.php na "Senserely" strani (imam pa tudi enega na strani "writingUp"), zaradi katerega sem v bistvu prvič sploh začel zapostavljati tale moj VOLJAblok blog, se pa mimogrede trudim, da ga ne bi.


lep pozdrav, Tadej


(Komentarji:0)

2006-12-31 01:21:08 -Last updated [31-12-2006 01:25:19]
33. Poskusi na živalih in kozmetika || 31.12.2006
Ker sem "moral" par dni nazaj za svojega brata na Internetu (na njegovo izrecno željo/zahtevo) najti tale črno-beli seznam izdelkov in njihovih znamk/proizvajalcev (glej spodaj), ga bom za tiste med vami, ki se imate za ljubitelje/zaščitnike živali (seveda, če se kdo sploh ima), dal tudi v tole objavo; gre namreč za vlogo kozmetičnih podjetij pri vsem skupaj. Seznam, ki se v originalu nahaja na spletni strani Društvo za osvobitev živali: http://www.osvoboditev-zivali.org, je neke vrste lista "etičnih" in "ne-etičnih" trgovskih znamk in izdelkov; torej seznam proizvajalcev in njihovih izdelkov, ki svoje izdelke (ali natančneje njihove sestavine) preizkušajo/ne preizkušajo na živalih.


Torej tukaj je najprej link do dokumenta "Črni in beli seznam kozmetičnih podjetij": http://www.osvoboditev-zivali.org/?arhv=15014, z zgoraj omenjenim seznamom oz. bolje seznamoma etičnih/ne-etičnih izdelkov oz. trgovskih znamk, skratka seznam tistih proizvajalcev, ki svojih produktov (njihovih sestavin) ne preizkušajo na živalih in tistih, ki jih, v tem istem vrstnem redu, torej najprej "Beli" in nato spodaj še "Črni" seznam.

Beli seznam

Seznam etičnih izdelkov in trgovskih znamk, ki ne svojih izdelkov ali njihovih sestavin ne preizkušajo na živalih. Prosimo, podprite jih.

Črni seznam

Seznam neetičnih izdelkov in trgovskih znamk, ki svoje izdelke še zmeraj preizkušajo na živalih. Prosimo izognite se jim. Poiščite raje primerljiv izdelek podjetja iz belega seznama.No in pa, ko smo že pri pravicah/zaščiti živali dodajam še link do "Take Action In a Shocking New Video, Pink Calls for a Boycott of Australian Wool": http://getactive.peta.org/.../...pinkpetagen dokumenta (na sicer dokaj kontroverzni PETA strani; PETA je kratica za "People for the Ethical Treatment of Animals"), ki mi ga je par dni nazaj poslal moj dober prijatelj Matej, v katerem aktivistka in predvsem znana pevka z imenom "Pink" (predvidevam, da je to t.i. "umetniško" ime) govori o ne-etičnem oz. krutem ravnanju z jagnji in ovcami v Avstraliji in nas tudi kliče k "akciji", predvsem pa gre seveda za tiste živali, katere so namenjene za v zakol.

Take Action on This Issue

Why has the Australian government done nothing to stop the cruel practices of mutilating lambs and exporting live sheep to the Middle East, despite overwhelming scientific evidence that the mutilation is so cruel that it adversely affects the animals for months and that animals shipped overseas are killed in ways that would be illegal in Australia?

Tens of thousands of lambs endure "mulesing" each year, a painful mutilation in which farmers cut skin and flesh from lambs' backsides--without any painkillers. Every year, millions of Australian sheep are transported thousands of miles through all weather extremes to be cruelly unloaded, transported, and slaughtered in the Middle East.

Mr. Prime Minister, please stop turning a blind eye to the suffering of millions of Australian animals and call for an end to the cruel mulesing mutilations of lambs and the exporting of live sheep to the Middle East.Mogoče pa še tole: ena podobna stran kot zgoraj omenjeno/linkano "Društvo za osvobitev živali" je tudi Društvo za zaščito živali Ljubljana na temle spletnem naslovu: http://www.drustvo-zascita-zivali.si.

P.S. -- In pa da še pojasnim: tole sicer niti ni moja priljubljena tematika oz. moje priljubljeno področje (kako bi sploh lahko bila/bilo); je bolj moj brat tisti, ki ga te zadeve zanimajo oz. prizadanejo, se mi je pa vseeno zdelo vredno o vsem skupaj nekaj malega napisati; konec koncev gre vendar za uboge živali, ki se same ne znajo braniti. Vse to jasno z namenom, da se boste lahko v bodoče izognili izdelkom, katerih firm/proizvajalci jih še vedno preizkušajo na živalih.


pozdrave, Tadej


(Komentarji:0)

2006-12-02 03:00:05 -Last updated [31-12-2006 01:20:15]
32. Kako beremo: huda optična varka || 2.12.2006
Mislim tole je pa res totalka huda stvar, trik pa sem par dni nazaj odkril v časopisu Delo: http://www.delo.si v rubriki "Znanost" na strani 20 v sicer dokaj kratkem članku z naslovom: "Kako beermo?". Mimogrede, ste opazili podvojeno črko "e" v naslovu članka ?? Ja, to je seveda nalašč tako in ni napaka pri prepisovanju. Kakorkoli, o tem sem pisal že včeraj na mojem novem blogu na "Sopci", tule imate pa še enkrat link: http://tadej.sopca.com do njega (naslovljen je "Tadej: spletne objave"), v njem pa sedaj že nekje dober mesec pišem o mojih računalniških izkušnjah, webkodingom itd. (pa tudi o splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov oz. novic, moji pogledi na politiko in svet in pa razna razmišljanja o življenju, filozofiji itd.), skratka, podobno kot sem počel prejle tule na tem mojem VOLJAblok-u.


No, pa da se vrnem k omenjenemu triku. Pri vsej stvari gre namreč za to, da iz neke študije opravljene na Cambridge-u sledi, da sploh ni pomembno v kakšnem vrstnem redu so črke v besedah, važno je samo, da sta pravi (torej na pravem mestu) prva in zadnja črka v določeni besedi; seveda to pride do pošteva v besedah z več kot štirimi črkami, ker drugače se sploh ne da "pomešati" posameznih črk. Spodaj pa sem prepisal članek, koi je napisan v že spremenjeni oz. pohabljeni obliki.

Sam prispevek pa gre takole:

Kako beermo?

Iz šutdije, ki jo je nraedil nkei porfesor iz Cambirdiga izahja, da slpoh ni vžano v kaškenm vsrtnem rdeu so čkre v nkei bsedi, vžano je smao, da sta pvra in zdanja čkra na praevm msetu. Na pvri pgoled igzleda zleo knofuzno vdnear je mgoče kjlub tmeu barti. Rzalog je v tem, da mžgoani ne brejejo vaske čkre psoebej apmak bsedo kot cleoto.Jah, sicer je pa res, da če malo pomisliš je to v bistvu čisto logično (vizualizacija, pa to); skratka, besede beremo kot celote in ne kot skupke posameznih črk.


Še kot majhna opombica: zdi se mi, da mora biti skupno število črk enako kot v pravilni oblike besedi, torej tako, kot je v originalu. Očitno se jim je torej primerilo par manjših napakic v tekstu zgoraj. Npr., v besedi "bsedi", so kot lahko vidite namesto šest črk v deformirani obliki uporabili samo pet. Pravilno bi torej po mojem bilo recimo "bsedei", ali pa "bseedi", "bdesei" itd. Podobno je z besedo "mgoče", v primeru "brejejo" pa so kar dodali še en "j", bi pa se najbrž dalo najti še kakšno tako napako. Ampak jaz sem tekst vseeno raje prepisal dobesedno, skratka tako, kot je bilo v originalu objavljeno.


lep pozdrav, Tadej


(Komentarji:0)

2006-11-19 23:46:19 -Last updated [02-12-2006 03:08:41]
31. Malo glede novega Sopca bloga || 19.11.2006
Jah, kot sem že napisal v prejšnji "objavi" na temle mojem blogu, je moj novi blog Sopca strani: http://sopca.com dejansko popolnoma zamenjal tegale na "Tadej na-liniji: razne objave" na VOLJAblok-u, ki je sedaj postal moj "stari/prejšnji in sedaj zapuščeni Volja blog", kot ga pogosto poimenujem, heh.


Samo za osvežitev spomina, tule imate še enkrat link: http://tadej.sopca.com do novega bloga, naslovljen je "Tadej: spletne objave", v njem pa sedaj že kar nekaj časa (nekje dober mesec) pišem o mojih računalniških izkušnjah, webkodingom itd. in pa tudi o splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov oz. novic, moji pogledi na politiko in svet in pa razna razmišljanja o življenju, filozofiji in podobnem. Skratka podobno kot prej tule na Volja/Voljatel strani.


Res vredno branja, posebej recimo priporočam objavi z naslovoma "Sopca-blog kategorije in favicon fajli": http://tadej.sopca.com/2006/11/12/sopca-blog-kategorije-in-favicon-fajli/ in "O procesiranju kode tule na Sopca blogu": http://tadej.sopca.com/2006/11/04/o-procesiranju-kode-tule-na-sopca-blogu/, ki se sicer bolj "tehnični" in se obe tičeta samega Sopca bloga.


Tadej


(Komentarji:0)

2006-10-12 01:55:11 -Last updated [02-12-2006 03:13:41]
30. Novost: ustvaril čisto nov blog || 12.10.2006
In kmalu po prejšnji "objavi" spet ena novost; danes sem ustvaril čisto nov blog na Sopca strani: http://sopca.com, ki bo v glavnem zamenjal tega, ki ga trenutno berete. Direktni link do mojega bloga/moje pod-domene pa je tale: http://tadej.sopca.com ...


Ta moj novi blog je tako kot tale tu tudi v slovenščini, naslovil pa sem ga "Tadej: spletne objave". Na njem bom, kot sem prej počel na temle Volja-blogu, pisal o raznih mojih izkušnjah z računalnikom, webdizajnom in podobnim, potem pa seveda tudi o čisto splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov in novic, moji osebni pogledi na politiko in svet in kar je še takih reči in pa tudi razmišljanja o življenju, filozofiji in ostalih takih zadevah. Na temle blogu bom pa vseeno tu pa tam še kdaj kaj objavil, naprimer kakšen dober vic, ki si bo to res zaslužil itd.


Tadej


/spremenjeno: 18.10.2006 (par manjših popravkov)

(Komentarji:0)

2006-10-10 01:56:02 -Last updated [02-12-2006 03:17:56]
29. Novost: ustvaril tri nove strani || 10.10.2006
No, tokrat pa res nekaj čisto novega: "poročam" vam namreč, da sem, sedaj v bistvu že kar nekaj časa nazaj, ustvaril tri popolnoma nove Internetne strani: http://clarinet.50webs.com/index.html (glavna varijanta 1), http://clarinet.50webs.org/index.html (glavna varijanta 2), http://clarinet.150m.com/index.html (ne-glavna varijanta); stran sem naslovil "Clarinet: the musical instrument", vse tri varijante pa so takorekoč identične, razen seveda "notranjih povezav" po strani, kode za AdSense, kode za iskalnik po strani in podobno. Aja in pa prva in druga varijanta imata implementirane tudi Google AdSense "oglase" ...


Kakorkoli že, kot je jasno že iz naslova, se omenjene strani "ukvarjajo" s klarinetom, katerega sem se svoje čase kar zavzeto učil. Hmmm, torej drugimi besedami: bistvo te nove strani je v glavnem glede mojih osebnih izkušenj z igranjem klarineta (torej klarineta kot glasbenega inštrumenta), medtem ko vsebuje tudi veliko zgodovinskih/tehničnih podatkov, katere sem dobil v glavnem na Internetu, natančneje v temle dokumentu tukajle: http://en.wikipedia.org/wiki/Clarinet na angleška varijanti strani "Wikipedia".

Potem dalje, za "dizajn" oziroma "layout" strani (torej navigacija/organizacija itd.) sem uporabil stil, ki ga že tako ali tako uporabljam na straneh pod razdelkom "sub-other" na moji stari strani (ki je v glavnem samo o računalnikih); tukaj spodaj pa so povezave/linki do treh glavnih varijant le-te: http://tadej-ivan.50webs.com/index.html, http://users.volja.net/tayiper/index.html (glavna varijanta 2), http://ivan-tadej.atspace.com/index.html, ki so mimogrede edine, ki jih še updejtam in edine, ki prikazujejo Google AdSense "oglase".


P.S. -- Oh in pa seveda, naj omenim samo še to, da sem ustvaril še en takoimenovan "redirekt" link: http://clarinet.co.nr (ali bolje: je kar pravi "domain-name"), ki obiskovalce strani trenutno "redirekta" na eno od obeh glavnih varijant strani. Zadevo pa sem registriral na strani "Freedomain": http://www.freedomain.co.nr, če koga morda zanima taka zastonj opcija "redirektanja". Ena druga taka podobna stran, ki ponuja t.i. "domain-name redirecting", pa je stran "Dot.tk": http://www.dot.tk. To konkretno pa sem mimogrede uporabljal že veliko prej; glej naprimer semle: http://www.tadej-ivan.tk in pa sem: http://www.ivan-tadej.tk.


Tadej


/spremenjeno: na dan objave
/spremenjeno: 12.10.2006 (par manjših popravkov)

(Komentarji:0)

2006-09-22 02:30:47 -Last updated [22-09-2006 02:53:45]
28. Objasnilo glede spremembe stila || 22.09.2006

V tej današnji "objavi" (ja, sem najprej hotel napisati "drugi objavi", pa je bila vmes polnoč) samo objasnjujem par malenkosti glede sedaj že včerajšnjega kompletnega "re-formatiranja" stila oziroma sloga naslavljanja mojih objav ...


Skratka, naslovi niso več v stilu, kot bi bil naprimer današnji: [28.] Objasnilo glede spremembe stila (21.09.2006), ampak so od sedaj naprej takile: 28. Objasnilo glede spremembe stila || 22.09.2006, popravil sem pa dejansko vse za nazaj, vključno s čisto prvo objavo.


Kot lahko vidite, sem prav pri vseh zraven "/spremenjeno:" dodal opombo "22.09.2006 (spremenil stil naslova)", to pa nekako ni čisto vsa resnica, saj sem sproti popravljal tudi dejanski tekst objave. Kot en tak primer, popravil oziroma še bolje prenovil sem link od trenutno zadnje "events" strani; torej kar je bilo prej stran "events7.html", sem spremenil v "events8.html" (hja, to bom očitno moral narediti še večkrat, npr., ko bo zadnja stran poslata stran "events9.html" itd.) in naredil še veliko raznih drugih takih podobnih reči/malenkosti.


P.S. -- Za eno podobno starejšo "objavo" je nekako nadaljevanje ene od prejšnjih na temle mojem blogu nasloveljene "22. Novost: malo sem preuredil blog || 10.08.2006": http://tayiper.blog.volja.net/?cid=2591.


pozdrave, Tadej


(Komentarji:0)

2006-09-21 23:08:18 -Last updated [21-09-2006 23:09:58]
27. Spet en vic iz Delovega "Poleta" || 21.09.2006

V današnji "objavi" spet kot že ničkolikokrat objavljam en, po mojem mnenju kar smešen vic iz Delove priloge "Polet" ...


Vic pa glasi nekako takole:

V dvigalu se srečajo tri ženske, stare 16, 29 in 44 let. Na steni je polno belih madežev. Prva pomoči prst, ga nese v usta in reče: "To ni jugurt."
Druga pomoči prst, ga nese v usta in reče: "To je sperma."
Terja pomoči prst, ga nese v usta in reče: "Res je, ampak ne iz našega bloka."


In naj tudi tokrat poudarim (hehe, tudi kot že ničkolikokrat), da mene nasploh "prepriča" redkokateri vic, medtem ko da bi se mu prav zares nasmejal, pa se takorekoč ne zgodi nikoli !!


P.S. -- In pa kot v prejšnjih objavah moram tudi tokrat poudariti, da zadnje čase malo zapostavljam tale "Tadejevi Web-Zapiski" blog (se pa trudim, da ga ne bi); sedaj namreč bolj ali manj redno objavljam samo na Senserely strani (in pa včasih na strani writingUp), ki sta oba takoimenovana "ad revenue sharing" bloga. Tukajle je najprej link/povezava do enega bloga: http://www.senserely.com/blog/tayiper.php (ta je na Senserely), tule pa do drugega: http://www.writingup.com/blog/tayiper (ta pa na writingUp)


pozdrave, Tadej


(Komentarji:0)

2006-09-19 00:03:37 -Last updated [05-01-2007 03:26:15]
26. Snemanje filmskih prizorov: del 2 || 19.09.2006
Današnja "objava" je nekakšno nadaljevanje ene od prejšnjih objav naslovljene "16. Glede snemanja filmskih prizorov || 4.05.2006": http://tayiper.blog.volja.net/?cid=2451 na temle mojem blogu. Torej ali veste kaj me, recimo temu "mori" že kar nekaj časa ?


Da malo razložim: mori/zanima me namreč vprašanje, oziroma še bolje, rad bi vas vprašal sledeče: kako se načeloma snema razne filmske prizore (v tisih filmih naprimer, v katerih vidimo razne "kao" arhivske prizore; posebej s tem mislim razne krvave zadeve itd.), skratka, ali filmarji uporabijo resnične posnetke iz naprimer Bližnjega Vzhoda itd., ali oni v končni fazi posnamejo tudi te ??


Spet, če ali ima morda celo kakšne izkušnje s snemanjem filmov in podobno (čeprav je res, da me to bolj zanima za Hollywood-ske filme), vas tako kot v prejšnji objavi spet prosim, da zadevo malo pokomentirate. Lepa hvala že v vnaprej.


pozdrave, Tadej


/spremenjeno: 22.09.2006 (spremenil stil naslova)
/spremenjeno: 5.01.2007 (malo spremenil tekst)


(Komentarji:0)

2006-09-01 00:41:53 -Last updated [22-09-2006 02:16:46]
25. Ponovno vic iz Delovega "Poleta" || 1.09.2006

Ehmmm, tokrat pa spet en dokaj, oz. kar zelo smešen vic iz Delove priloge "Polet"; mimogrede, to je priloga, ki s časopisom Delo izzide vsak četrtek ...


Tokrat se pa vic glasi nekako takole:

Reklama črnogorske turistične agencije na slovenskem območju:
"Obiščite Črno Goro, vaši avtomobili so že tu!"


(dodatek "nekako takole" zgoraj pa zato, ker trenutno ne najdem tega Poleta in sem vse skupaj napisal na pamet; ko ga najdem, bom seveda takoj popravil tekst, da bo identičen tistemu v Poletu) /OPOMBA: Sem ga že našel in spremenil tekst, tako da je sedaj vse točno tako kot v originalu.


Naj pa tudi tokrat poudarim, da mene nasploh "prepriča" resnično redkokateri vic, medtem ko me zares nasmeji takorekoč nobeden !!


P.S. -- In pa kot v prejšnji objavi moram tudi danes poudariti, da zadnje čase zapostavljam tale "Tadejevi Web-Zapiski" blog; sedaj namreč objavljam redno le na Senserely strani (in pa včasih/redkeje na writingUp), ki sta t.i. "ad revenue sharing" bloga. Torej, tukajle je najprej povezava do enega bloga: http://www.senserely.com/blog/tayiper.php, tu pa do drugega: http://www.writingup.com/blog/tayiper.


pozdrave, Tadej


/spremenjeno: 3.09.2006 (popravil tekst vica)
/spremenjeno: 22.09.2006 (spremenil stil naslova)


(Komentarji:0)

 
  Povezave 
1. Moja PC stran: Voljatel 
2. Moja PC stran: 50webs 
3. Klarinet stran: 50webs 
4. Moj SLO blog: Sopca 
5. Moj ENG blog: Senserely 

Zadnje objave
34. Pa spet vici iz Delovega "Poleta" || 5.01.2007
33. Poskusi na živalih in kozmetika || 31.12.2006
32. Kako beremo: huda optična varka || 2.12.2006
31. Malo glede novega Sopca bloga || 19.11.2006
30. Novost: ustvaril čisto nov blog || 12.10.2006
29. Novost: ustvaril tri nove strani || 10.10.2006
28. Objasnilo glede spremembe stila || 22.09.2006
27. Spet en vic iz Delovega "Poleta" || 21.09.2006
26. Snemanje filmskih prizorov: del 2 || 19.09.2006
25. Ponovno vic iz Delovega "Poleta" || 1.09.2006

   Arhiv 
Januar 2007 
December 2006 
November 2006 
Oktober 2006 
September 2006 
Avgust 2006 
Julij 2006 
Junij 2006 
Maj 2006 
April 2006 
Marec 2006 
Februar 2006 
Julij 2005 
Prikaži vse objave 

 
| VOLJATEL storitve | VOLJATEL tehnologija | o VOLJATEL | VOLJATEL kontakti | VOLJATEL zaposlovanje |
Copyright VOLJATEL telekomunikacije d.d. 2005