GRISHILD INGRID GER© Suzy

Virallinen nimi:

Grishild Ingrid GER

Kutsumanimi:

 
Iina

Sukupuoli:

 
Tamma

Rotu:

 
Trakehner

Syntymäaika:

 
15.12.2004, Saksa*

Säkä:

 
170cm

Kasvattaja:

  Henrick Grishild

Isä:

  Irving Garth

Emä:

  Geraldine

Emänisä:

  Dougald

Omistaja:

 
Petra Maidel / Impera Estate

Koulutustaso:

  ko VaB, re 130cm, me 120cm

Painotuslaji:

  Kenttäratsastus
Maahantuoja:   Heini H.ERJ - ranking: 0 p
KRJ - ranking: 0 p
KERJ-ranking: 0 p

Voittoja kenttäratsastuksessa : 0
Sijoituksia kenttäratsastuksessa** : 0
Startteja kenttäratsastuksessa yhteensä : 0

* 1 kk = 1v
** voittoja ei lasketa sijoituksiin. Oikea sijoitusmäärä on voitot + sijoitukset.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne oikeassa koossa. Kuvat aukeavat uuteen ikkunaan. © Suzy

Luonteeltaan

Hoidettaessa

Ratsastettaessa

Kilpailuissa

Tarhassa r

Eläinlääkärillä ja kengittäjällä

GRISHILD INGRID GER
i. Irving Garth ii. Iorwerth II iii. Machtroyd
iie. Iréne
ie. Karossa iei. Flávio
iee. Karynia

e. Geraldine

ei. Dougald eii. Nathaniel
eie. Deirdra
ee. Jacquetta Joy eei. Zachariah
eee. Josceline Joy

Ingrid polveutuu varsin mukavista saksalaisista sukujuurista. Lähisuvusta tammalta löytyy upeita nimiä, mutta myös hieman tuntemattomampiakin. Irving Garth (mrn, 169 cm) on tämän hetken suosituimpia jalostusoreja kotimaassaan, jossa se on hyväksytty kantakirjaan III-palkinnolla. Se on lyhyen elämänsä aikana saattanut maailmaan jo monia, yksi toisensa jälkeen upeampia ja menestyneempiä jälkeläisiä, mistä kielivätkin huippupistein saavutetut jälkeläispalkinnot, joita on tipahdellut kuin sieniä sateella. Irving Garth on kilpaillut - ja kilpailee edelleenkin - maansa kansallisilla esteradoilla erittäin hyvällä menestyksellä, jopa 160 cm luokissa.

Ingridin isänisä, Iorwerth II, on suorastaan legendaarinen trakehnerori - oli jo eläessään. Iorwerth (rn, 173 cm) ja ratsastajansa Matthias Gyllenberg kiersivät maailmaa kilpaillen esteratsastuksen parissa, ja minne he menivätkin, palasivat he kotiin aina kokemusta rikkaampina ja palkintopokaalit kourissaan. Tuskin oli kilpailua, jossa tämä parivaljakko ei menestystä saavuttanut. Kilpailumenestystensä lisäksi Iorwerth sai mainetta ja kunniaa näyttelyissä. Joka ainoa kerta näyttelyissä käydessään se hurmasi niin yleisön kuin tuomaritkin silmiä hivelevällä ulkomuodollaan ja täydellisyyttä hipovalla rakenteellaan. Iorwerth todellakin edusti trakehner-rodun aatelia, eikä sitä suotta kantakirjattukaan huippupistein: pistein, joita vielä yksikään toinen kantakirjaan pyrkinyt ole pystynyt ylittämään. Jälkeläisiä Iorwerthilla on lukuisia, joista suurin osa hienosti niin näyttelyuralla, kuin este- ja kenttäratsastusradoillakin pärjänneitä hevosia.

Irving Garthin emä Karossa on jälleen hieman tuntemattomampi nimi Ingridin suvussa. Karossan (rn, 160 cm) omisti nuori tyttö Janette Wandel, jonka kanssa tamma kiersikin monia seura- ja aluetason kilpailuita silloin tällöin sijoituksia keräillen. Parhaiten ratsukko menestyi kuitenkin kouluratsastuksen parissa, siihen lajiin kumpainenkin oli aivan omiaan. Luonteeltaan Karossa oli erittäin mukava ja yhteistyökykyinen hevonen. Janette ja Karossa olivat erottamattomat monen vuoden ajan, kunnes tytön menehtyessä traagisesti auto-onnettomuudessa, möivät hänen vanhempansa Karossan tunnetulle saksalaiselle trakehner-kasvattajalle Doug Garthille, joka kiinnostui tammasta sen mielenkiintoisen suvun ansiosta. Karossa ehti viettää Garthin luona leppoisia eläkepäiviä siitostammana kuuden vuoden ajan, varsoja sille jäi neljä.

Ingridin emä, Geraldine, on hienosti kenttäratsastuskilpailuissa menestynyt tamma. Nuoruusvuosinaan Geraldine (prn, 166 cm) kiersi lukuisia kenttäkilpailuita niin kotimaassaan Saksassa kuin ulkomaillakin, ja lähes jokaisessa kisassa tamma ja ratsastaja-omistaja-kasvattajansa Robert Clemens keräsivät huimasti suosiota ja sijoituksia. Vanhemmuuttaan Geraldine ei enää liiemmin kestänyt kenttäkilpailuiden tuomaa rasitusta ja paineita, ja niin se siirtyi kokonaan kouluratsastusuralle ratsastajanaan Robertin tytär Hanna Clemens. Tamma oli kantakirjattu toiselle palkinnolle. Sillä oli hyvä ja vankahko ratsun rakenne. Kaikki Geraldinen kuusi jälkeläistä ovatkin saaneet osansa tamman selväpäisestä luonteesta, korrektista rakenteesta ja kestävyydestä, joka omalta osaltaan on hyvin olennaista kenttäratsulle.

Geraldinen isä Dougald lukeutuukin näihin hieman tuntemattomampiin nimiin Ingridin suvussa. Hieno ori Dougald toki oli. Se kilpaili kohtalaisella menestyksellä niin alueellisella, kuin lopulta kansallisellakin tasolla kenttäratsastusta. Luonteeltaan Dougald (rt, 165 cm) oli erittäin mukautuvainen ja ihmisystävällinen. Orin omisti Jessopin perhe, johon kuului lapsia, joiden kanssa ori olikin erittäin hyvää pataa. Dougald hurmasi ihmiset leppoisalla luonteellaan ja kantakirjan tuomaritkin huomasivat siitä mainita lausunnossaan. Jälkeläisiä Dougaldille jäi vain muutamia.

Jacquetta Joy (prn, 167 cm) oli myöskin Jessopin perheen hevosia. Tamma oli kiivasluontoisempi tapaus, ja siksi hyvinkin sopiva Dougaldin varsojen emäksi. Nämä kaksi tulivat keskenään toimeen erittäin hyvin, ne laidunsivat samalla laitumella ja nukkuivat samassa pihatossa. Jessopin perheen äiti, Henrika Jessop, kilpaili Jacquettalla monissa kilpailuissa, lähinnä este- ja kouluratsastuksen parissa. Tamma oli kuitenkin enemmän estehevonen kuin mitään muuta, hyppy sillä oli loistava ja intoa löytyi enemmän kuin tarpeeksi.

Sukuselvitys © Heini H.

JÄLKELÄISET

 

Astutuspvm/syntpvm
Isä
Varsa
Omistaja

KILPAILUKALENTERI

Yhteensä 0 starttia, joista 0 kenttäratsastuksessa.
Voittoja yhteensä 0 ja sijoituksia yhteensä 0.

 

KENTTÄRATSASTUS (yht. 0starttia, joissa voitoja 0 ja sijoituksia 0)
Päivämäärä
Järjestäjä
KERJ?
Luokka
Sijoitus
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x


MUUT LAJIT (yht. 0 starttia, joissa voittoja 0 ja sijoituksia 0)
Päivämäärä
Järjestäjä
Laji
Luokka
Sijoitus
x x x x
x
x x x x
x

 

 

     

WE ARE A SIM GAME STABLE - NOTHING IS REAL           © Petra M. 2005, kuvat: Team Windchase