Handelshøjskolen, Aarhus Universitet
English siteHjemSitemapVælg mellem stor og lille skriftstørrelseUdskriftsvenlig version
 søg
PRESSEMEDDELELSERPRESSEMEDDELELSERFIND EKSPERTFIND EKSPERTPRESSEKLIPPRESSEKLIPBILLEDARKIVBILLEDARKIVPRESSEKONTAKTPRESSEKONTAKT
>
Seneste pressemeddelelse
>
Arkiv
2007
2006
2005
2004
2003
2002
 

International cand.merc. fik 11 i gennemsnit

Den nyslåede kandidat fra Handelshøjskolen i Århus, Sylvia Kierkegaard, stammer fra Filippinerne – men har også eksamener fra bl.a. USA og England

Sylvia Kierkegaard, der stammer fra Filippinerne, har netop bestået den internationale Master in EU Business & Law med 11 i gennemsnit på Handelshøjskolen i Århus. Og studiet er gennemført på kun 18 måneder mod normalt 24 måneder. Men for Sylvia Kierkegaard er det bare endnu en eksamen i en lang række, hun har taget over hele verden. Lige nu håber hun, at det fine resultat vil resultere i en optagelse som ph.d.-studerende på Handelshøjskolen i Århus, hvor hun gerne vil forske og undervise i jura.

Sylvia Kierkegaard tog oprindeligt en kandidatgrad i asiatiske studier fra University of Philippines i Manila. På et tidspunkt kom der en dansker i vejen.

- Vi blev enige om at satse på hans karriere, der medførte udstationeringer i en lang række lande – og min prioritet gjaldt familien. Vi har boet i Tyskland, Grækenland, England, USA og Egypten, før vi i 1997 slog os ned i Danmark. Og hele vejen har jeg haft brug for at lære, så det har jeg gjort, fortæller Sylvia Kierkegaard.

Ville lære dansk lov
Sylvia Kierkegaard har således juridisk eksamen fra England og teologisk eksamen fra USA. I Danmark opdagede hun imidlertid, at det var svært at få job, fordi hendes studier ikke omfattede viden om dansk lovgivning.

- Selv om jeg bor i Hellerup, valgte jeg at læse på Handelshøjskolen i Århus, hvor man netop som det eneste danske universitet har engelsksproget uddannelse inden for EU-lovgivning og økonomi.

Sylvia Kierkegaard har været glad for studieårene i Danmark. Undervejs har hun suppleret sin uddannelse med fag på både Handelshøjskolen i København og Københavns Universitet.

- Mange udlændinge synes, uddannelsessystemet i Danmark er svært at finde sig til rette i. Men jeg har virkelig oplevet det som en spændende og stimulerende udfordring, som jeg kun kan opfordre andre udlændinge til også at prøve. Her lærer man virkelig noget - og alt er muligt for dem, som vil, slutter hun.

LIL

Yderligere oplysninger:

Master in EU Business & Law
Sylvia Kierkegaard
Hellerup
Tlf.: 39 62 92 78
E-mail: kierkegaard@besked.com

mge / 13. januar 2005 

Se ekspertlister
Uddannelse
>Alle uddannelser

 
Handelshøjskolen
Aarhus Universitet
Fuglesangs Allé 4
8210 Århus V
Tlf. Fax89 48 66 88
86 15 01 88
Web
E-mail
www.asb.dk
asb@asb.dk
EAN-nummer
CVR-nummer
EQUIS