Saavuin Kujan Ratsutilan pihalle joulukuun puolessa välissä 2006 autollani. Olin tullut paikalle koeratsastamaan yhden mukavalta kuullostavan Suomenhevosneidin. Kävelin tallin toimistoon, ja tapasin Marita Puukkasen. Esittelin itseni ja hän esitteli itsensä. Juttelimme hetken ajan ja lopulta lähdimme kävelemään laitumille. Marita pysähtyi yhden laitumen kohdalle ja otti käteensä riimunarun. Sitten hän huusi: "Iina, Iina, tänne neitokainen." Pian pienen kukkulan takaa ilmestyi kaunis tummanrautias Suomenhevos-tamma loimi päällä. Marita avasi portin ja laittoi riimunarun kiinni tamman riimuun. Sitten hän talutti tamman ulos portista ja sulki portin. Marita talutti tammaa ja puhuimme siitä matkalla talliin. Veimme tamman oman karsinaansa ja puimme sille ratsastuskamat päälle. Lopulta siirryimme tallin maneesiin. Nousin tamman selkään ja koeratsastin sen. Olin hyvin tyytyväinen tähän neitokaiseen. Seuraavaksi veimme Iinan takaisin boksiinsa. Tutkin sen rakennetta hieman tallissa ja olin vakuuttunut. Lopulta palasin Maritan kanssa tallin toimistoon.

Puhuin Maritan kanssa Iinann suvusta. Hän kertoi siitä niin paljon kuin tiesi. Totesin tamman suvun hyvin mukavaksi ja kiinostavaksi. Seuraavaksi kyselin hevosen luonteesta. Marita kertoi Kainon olevan hyvin elämänhaluinen ja pirteä neitokainen, joka nauttii elämästä täysin siemauksin. Puhuimme myös tamman koulutuksesta. Karita kertoi, että hevonen oli koulutettu valjakkoajopainotteiseksi, kuitenkin se oli mainio ratsu myös. Se oli opetettu myös ajolle. Iina kiinosti minua hyvin paljon, joten sovin Maritan kanssa kaupoista ja palasimme tamman luokse. Puimme sen päälle loimen ja suojat jalkoihin. Letitimme myös sen harjan ja hännän. Lopulta talutin neitokaisen traileriin, jonne se asteli rauhallisesti sisään. Nostimme lastaussillan ja suljimme trailerin ovet huolella. Hyvästelin Maritan kanssa toisemme ja toivotimme toisillemme hyvää jatkoa. Lupasin aina välillä ottaa yhteyttä Maritaan ja kertoa Iinan viihtyvyydestä. Sitten lähdin kotiin päin.

Automatkalla ajattelin Iinaa ja pysähdyin aina välillä tarkastamaan, että sillä oli kaikki hyvin. Lopulta saavuimme Haarautuvan pihaan. Avasin trailerin ovat ja laskin lastaussillan. Talutin kauniin tamma ulos trailerista. Riisuin Iinan jaloista pois suojat ja menin pesemään sen. Lopulta vein neitokaisen omaan boksiinsa. Annoin sille ruokaa ja vettä. Puheskelin sille jonkin aikaa, mutta lopulta minun piti lähteä hoitamaan muita asioita. Hyvästelin tamman. Se näytti oikein tyytyväiseltä ja sopeutuvaiselta, joten jätin sen rauhassa tutustumaan boksiinsa ja muuhun ympäristöön katselemalla ympäriinsä. Menin vielä laittamaan trailerin kuntoon tämän jälkeen. Sitten lähdinkin puuhailemaan muita asioita tallille.

Tälläinen oli siis minun ja Iinan ensimmäinen tapaaminen. Toivottavasti viihdyt tamman sivuilla.
Terveisin Laura R. ja Iina.

Ulkoasun © Krista K. Kiitokset!    Tekstien & kuvien © Laura R.
Kopiointi kielletty Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti.