nimi: Blendy' s Keeppari
lempinimi: Kepu
rekisterinumero: RUSSY-051, RJmp-012
rotu: Gotlanninruss
syntynyt: 26.10-01
väri: ruunikko
merkit: tähdenaihe
säkä: 124 cm
sukupuoli: ori
kasvattaja: Dollar's Farm
omistaja: Coctails Stuteri
tulevaisuus: kisakäyttö
palkinnot: JS
ennätys: 2.19,5ly
voittosumma: 1765 v€

Kepun suku
Kepun isä on yksi virtuaalimaailman tunnetuimmista gotlanninrussoreista. Get A Me on hurmannut katsojia niin ulkonäöllään, kilpailumenestyksellään kuin hyvällä jälkeläisnäytöllään. Erityisesti Getti on onnistunut poikiensa suhteen. Hienoon veljeskatraaseen kuuluu Kepun lisäksi Coctailsissa majaa pitävä Sanin Tony ja Dollarin Blendy's Bonder ja Dollarin Aaron. Getillä on myös hyviä tyttöjä, kuten Coctails Snödrös.
Kepun emä on yksi Dollarin kantatammoista. Keeping on pärjännyt hienosti niin näyttelyissä kuin kouluradoilla.

Mitä Kepu on perinyt vanhemmiltaan?
Värityksensä Kepu on perinyt molemmilta vanhemmiltaan. Se on hieman vaaleampi kuin isänsä. Vaalempi väri johtuu emästä, joka on rautias. Rakenteeltaan Kepu muistuttaa enemmän äitiään kuin isäänsä. Getti on hieman raskasrakenteisempi kuin Kepu.

Kepun jälkeläiset
Kepulla on huikea määrä jälkeläisiä. Tunnetuin lienee Coctailsin Sjöfarare, joka on omistajansa Maijun kanssa menestynyt hyvin kilpailuissa. Myös Sjöfararella on paljon jälkeläisiä, mm. Taikajoen Simon, joka on Coctailsissa asuva ensimmäinen rekisteröity russ-ruuna. Faran emä on Coctails Snöviol, joten siinä virtaa vahva Coctails- veri. Faran täyssisar Coctails Sjöbris ja Coctails Slutkörd (e. Coctails Snöskata) ovat myös Kepun varsoja, jotka ovat jo antaneet näyttöjä jalostuksessa. Myös Coctails Slutrim on jalostuskäytössä. Suurin osa Kepun varsoista on nuoria, tulevaisuuden lupauksia, kuten ravuriuraansa aloitteleva Coctails R Kael. Heistä kuulemme myöhemmin.

Kepun historiaa
Kepu on edesmenneen Blue Blendy- siittolan kasvatti. Tallin lopetettua se muutti Dollar's Farmille. Kepu astui jos siellä ollessaan ahkerasti Coctailsin tammoja. Jennyn päättäessä myydä Kepun, hän tarjosi sitä meille. Kahta kertaa ei mietitty, mutta päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Kepun historiaa
Kepu on edesmenneen Blue Blendy- siittolan kasvatti. Tallin lopetettua se muutti Dollar's Farmille. Kepu astui jos siellä ollessaan ahkerasti Coctailsin tammoja. Jennyn päättäessä myydä Kepun, hän tarjosi sitä meille. Kahta kertaa ei mietitty, mutta päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Kepun varusteet
Kepu on saanut nauttia koko ikänsä ajan asiantuntevasta ja hyvästä hoidosta, joten sillä ei ole ristinään minkäänlaisia rasitus yms. vaivoja tai vammoja. Sen takia Kepu ei yleensä tarvitse suojia ratsastaessa tai ajaesa. Hypätessä sille laitetaan suojat kaikkiin jalkoihin, joiden tarkoitus on suojata Kepua mahdollisilta kolhuilta. Suitsissa Kepulla käytetään aina tavallisia nivel- kuolaimia. Kepu on helppo käsitellä, joten muunlaisia se ei tarvitse. Toisekseen tarpeeksi pieniä erikoiskuolaimia olisi melko vaikea löytää, koska Kepulla on kauhean pieni suu.
Kepun satula on tavallinen yleissatula, johon saa kyllä kiinnitettyä lisätoppauksia siiven alle hypätessä. Kouluratsastukseen satula sopii hyvin. Se on todella hyvä istua yleissatulaksi.
Ajaessa Kepulla on normaalit valjaat ilman lisähöysteitä. Kilpailuissa ja hiiteillä jalkoihin laitetaan suojat. Kärryt on ihan normaalit myös.

Kepu kuljetuksessa
Kepu on rutinoitunut matkustaja, joten kuljettamisessa ei ole sen suhteen ongelmia. Se menee lastaussiltaa etu- ja takaperin aina kiltisti. Kepu ei menetä ruokahaluaan matkoilla, kuten useat muut hevoset tekevät. Auton liikkuessa Kepu tykkää katsella maisemia ikkunasta. Kepulle on sama onko autossa muita hevosia vai ei. Yksin ollessaan se ei kaipaa seuraa, mutta jos joku muu on mukana, se ei pane sitä pahakseen. Matkatessa Kepulle ei kannata laittaa häntäsuojusta. Se ei tykkää siitä ja yrittäessään ottaa sitä pois se voi teloa itsensä. Kepulla ei ole tapana hängätä häntäänsä, joten se ei ole edes tarpeellinen.

Kepu hoitaessa
Kepu on ihan kiltti, mutta välillä se voi näykkiä. Kepu on erakko, joka ei pidä turhasta hössötyksestä. Siksi se ei näytä mitenkään ilmeisesti kiintymystään hoitajaansa. Harjatessa Kepu tykkää ronskeista ottesita, koska pieni paijailu lähinnä ärsyttää sitä. Kepu ei kauheasti varo ihmisiä ja siksi se talloo helposti varpaita. Onneksi se on niin pienikokoinen, ettei suurta vahinkoa yleensä tapahdu. Kepu inhoaa olla kiinni sidottuna. Siksi se kannattaa pitää harjauksen aikana irti. Silloin, kun Kepu saa olla pää sen lempinurkassa, se nukkuu harjauksen ajan. Kepun harja ja häntä eivät vaadi minkäänlaista erityishoitoa, koska Kepu itse pitää ne hyvässä kunnossa, eikä ne juurikaan takkuunnu. Kepu ei muutenkaan likaa itseään kauheasti. Yleensä se ei kurakeleillä piehtaroi ulkona. Kepu on siitä helppohoitoinen, ettei se pelkää mitään outoja. Tästä on apua esimerkiksi ötökkäaikaan, kun myrkyn voi ruiskuttaa suoraan pullosta Kepuun.

Kepu ratsastaessa
Vaikka Kepu onkin parhaillaan kärryjen edessä, se toimii hyvin myös ratsastaessa. Kepu on parempi esteillä kuin koulussa, koska se tykkää vauhdista eikä se oikein kerkiä keskittymään kouluun. Koulussa Kepu on melko tasapaksu. Sen ravi on lennokasta, mutta laukassa on liikaa vauhtia. Kepu ei odota apuaja, vaan yrittää itse liikaa. Se on myös rauhaton. Edestä Kepu on kevyt ja kulkee muodossa ihan kivasti. Takapää sillä jää helposti liian taakse ja sitä saa valvoa koko ajan. Koulukisoissa Kepu ei senkään takia pärjää, koska ilman raippaa sen takapää ei poljen lainkaan. Kepun hyppytyyli on hyvä. Se ei pahemmin kolistele esteitä. Radalla se etenee nopeasti ja hermostuu jos ratsastaja jää turhaan pidättelemään. Kepu ei koskaan pelkää erikoisempiakaan esteitä eikä anna minkään häiritä sitä radalla. Kepulla onkin todella hyvät hermot, eikä se stressaavilla kilpailupaikoillakaan häslää turhia. Ennen kilpailuja Kepu ei tarvitse kauheaa lämmittelyä. Parhaimmillaan se on kevyen maastolenkin jälkeen. Ennen kisoja ei kuitenkaan kannata pitää vapaapäivää, koska siitä seuraa liikaa vauhtia kisoissa. Maastossa Kepu menee parhaiten joukon kärjessä. Se pukittelee melko paljon. Ratsastaessa Kepu pitää eniten maastoilusta.

Kepu ajaessa
Kepu on helppo ajaa. Valjastaessa se voi olla hieman kärsimätön, kun kiire lenkille on niin kova. Ajaessa Kepu on kuuliainen. Kesken kiivaimmankin kilpailutilanteen Kepu kuuntelee ohjastajaa. Kepua on nopea ravuri. Sillä on hyvä peruskunto ja se on toistaiseksi säästynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Kepu pitää kuntoaan yllä liikkumalla paljon tarhassa, joten siitäkin syystä se on helppo valmentaa. Kepu ei tarvitse ajopiiskaa, koska siitä ei ole mitään apua. Kepu ei reagoi mitenkään raipan napaukseen. Raveissa Kepu käyttäytyy hyvin. Se on niin tottunut erilaisiin tilanteisiin. Kepu on nopea avaaja. Siksi se löytyy lähes poikkeuksetta johtoasemasta ensimmäisessä kaarteessa. Kepu on myös hyvin kestävä ja sisukas, joten se ei hevillä muita ohitseen päätä. Kepulla on kova kilpailuvietti ja voitontahto. Jos se kilpailuissa häviää, niin kotona sitten järjestetään ravit, jotka Kepu voittaa, ettei se vallan masennu. Kepu ei säiky mitään, mutta se inhoaa aisakellojen helinää. Siksi ne täytyy jättää jouluisinkin kotiin.Ruokinta

* Aamu Päivä Ilta
Heinä 3 kg 2 kg 4 kg
Kaura 4 dl - 3 dl
Progress 2 dl - 3 dl
Kivennäinen ½ mittaa - ½ mittaa
Suola ripaus - ripaus
Muut leipää - omenaa/porkkanaa


Sukutaulu

Get A Me
My Best Boy
Blease Gil
Keeping
~
~


Arvosteluja

Suloinen, aika pienikokoinen Russ. Kiva väritys. Rotuleima hyvä, sukup.leima heikohko. Paksuhko kaula. (Lobelia, 21.10.02)

Ei niinkään sopusuhtainen; hassunnäköinen pää ja pienet lautaset. Muuten kylläkin söpö eläin! Hiukan myöskin ehkäpä isokorvainen. Ihan ok. luonne. Sukutaulu ihan ok. Paljon jälkeläisiä saanut ja kisoissa käynyt oripoika, joka on hyvin komea! Ihan ok rakenne, mutta vatsa on ehkä hiukkasen liian paksu. (KaRPaLo, 27.10-02)

Jälkeläiset

r. Coctails Rosenkål, s. 31.3-02, e. Coctails Snöblommor
o. Coctails Rosig,s. 29.4-02, e. Coctails Snöblommor
o. Coctails Snödrevs, 3.5-02, e. S.H. Tequila
o. Coctails Sjöfarare, s. 28.5-02, e. Coctails Snöviol
o. Coctails Silverglans , s. 18.6-02, e. Coctails Snödrös
t. Coctails Sjöbris, s. 20.7-02, e. Coctails Snöviol
t. Coctails Slutkörd, s. 25.7-02, e. Coctails Snöskata
t. Coctails Slagdänga, s. 2.8-02, e. N.N. Lotte
t. Coctails Trollslag, s. 12.8-02, e. Morningstar's Belinda
o. Coctails Slutraka, s. 20.8-02, e. Coctails Snöskata
t. Taikajoen Keeping, s. 26.8-02, e. Coctails Silverbeslag
o. Coctails Glädjeämne, s. 29.8-02, e. Coctails Snöfall
t. Coctails Sjöfågel, s. 12.9-02, e. Coctails Snöviol
t. Coctails Slutrim, s. 15.9-02, e. Coctails Snöskata
r. Sheik's Blenky, s. 18.9-02, e. Shaky Sheik
t. Coctails Slagkraftig, s. 22.9-02, e. N.N. Lotte
t. Coctails Sorgmantel, s. 26.9-02, e. Coctails Snöflinga
t. Coctails Sjögräs, s. 9.10-02, e. Coctails Snöviol
o. Coctails Slutomdöme, s. 10.10-02, e. Coctails Snöskata
t. Coctails Sjöbevakning, s. 5.11-02, e. Coctails Snöviol
t. Coctails Slaghök, s. 19.10-02, e. N.N. Lotte
o. Coctails Slutgiltig, s. 6.11-02, e. Coctails Snöskata
o. Coctails Slagen, s. 15.11-02, e. N.N. Lotte
o. Taikajoen Kaappari, s. 5.12-02, e. Midnight's Lollipop
t. Coctails Slutkläm, s. 2.12-02, e. Coctails Snöskata
o. Coctails Sjöbod, s. 3.12-02, e. Coctails Snöviol
t. Coctails Sorglustig, s. 15.12-02, e. Coctails Snöflinga
o. Coctails R Kael, s. 29.12-02 e. Coctails Snöblommor
t. Coctails Slutföra s, 30.12-02, e. Coctails Snöskata

yhteensä 29 jälkeläistä

Blendy's Keeppari on lopettanut siitosuransa ja keskittyy vain kilpailemiseen.

Kilpailut

1.9-02, 50-70 cm, Dollar, 2/15
3.9-02, 60-80 cm, Sprietland Stud, 6/18
15.9-02, matka 15 km, Imladris, 3/3
27.9-02, 70 cm, Quiero, 6/8
27.9-02, He C Quiero, 2/16
29.10-02, He B, Kuujärvi,21/30
25.-27.10-02, kenttä, Coctails, 9/10
26.10-02, parivaljakko, Coctails, 2/5
27.10-02, 50-70 cm, Coctails, 10/10
27.10-02, 1000 m, Coctails, 1/4
30.10-02, 70-80 cm, Kuujärvi, 9/10
10.11-02, ravit, Tournesol Écurie, 3/6
24.-26.1-03, kenttä, Whitewood, 5/20
28.1-03, näyttelyt, Legeng Fairy’s Stable, 3/5
11.2-03, He B, Dollar, 32/40
19.2-03, 30-50 cm, YT Kahvipapu, 4/16
5.3-03, 40-60 cm, Taikajoki, 10/13
6.3-03, valjakko, Coctails, 7/11
7.3-03, 1000m, Taikajoki, 4/8
9.3-03, puomit, Loisteentalli, 6/8
9.3-03, 40-50 cm, Taikajoki, 4/12
14.4-03, K.N. Special, Laitakuja, 14/37
21.4-03, matka 10 km, Salisbury, 13/22
24.4-03, western halter trail, Salisbury, 19/19
18.4-02, matka 10 km, Kisakeskus, 18/18
19.4-02, laukka 1000 m, Kisakeskus, 4/12
28.4-03, laukka 500 m, Hillomunkki, 2/7
2.5-03, ristikko, Hillomunkki, 9/10
8.5-02, reining, Kisakeskus, 1/20
11.5-03, 1100 m, Kuusivaara, 3/7
12.5-02, risuestelaukka, Kisakeskus, 4/6
15.5-03, ravit, Kristallilaakso , 2/10
23.5-03, laukka pitkä, Riddle, 4/5
25.5-03, 1600 m, Monnin Ravitalli, 9/13, 2.32,6
30.5-03, 40-60 cm, Aniego Estate, ?/?
1.6-02, risuestelaukka, Kisakeskus, 1/9
1.6-03, 1600 m, Calvaro, 11/11, hyl hpl
2.6-03, He C, Hohto, 51/69
2.6-03, perusmerkki, Coctails, 3/9
3.6-03, puomi, Coctails, 4/6
4.6-03, 1200 m, Coctails, 2/2, 2.43,1
4.6-03, 50-60 cm, Hohto, 6/58
5.6-03, 1609 m, Haapala, 3/13, 2.42,5lyx
8.6-03, 1100 m, Yesta's, 2/6, 2.30,4
14.6-03, 1600 m, Monnin Ravitalli, 4/9, 2.31,9a
15.6-03, 1600 m, Smeagol, 10/12, 2.29,6
20.6-03, 1100 m, Derby, 5/11, 2.33,4
21.6-03, 1000 m, FG talli, 1/8, 2.19,5ly
6.7-03, 1200 m, Fiction's Talli, ?/?
10.7-03, 1200 m, Haapalan Talli, 9/10, 2.27,3lyxx
18.7-03, 1400 m, Beau L´Automne, ?/?
20.7-03, ? m, Kukkaniitty, 2/10, 2.43,9ly
27.7-03, 1609 m, Monnin Ravitalli, ?/?
31.7-03, 1600 m, Lumipihlaja, 4/4, 1.37,8


Palkinnot

9.3 Loisteentalli: virtuaaliruusuke, 10 v€
9.3 Taikajoki: 80 v€
8.5 Laitakuja: 1000 v€
11.5 Kuusivaara: 35 v€
15.5 Kristallilaakso: 250 v€
1.6 Kisakeskus: suklaalevy, porkkanasäkki
4.6 Coctails: 100 v€
5.6 Haapala: 60 v€ + pokaali
8.6 Yestas: 200 v€
14.6 Monnin Ravitalli: 200 v€
20.6 Derby: 50 v€, ruusuke
21.6 FG talli: 500 v€, loimi, pokaali
20.7 Kukkaniitty: 70 v€
31.7 Lumipihlaja: 300 v€


Raviura

Lähdöt - I - II - III - vs
15 - 2- 4 - 3 - 1765 v€