Virallinen nimi Raadelman Hilma
Kutsumanimi Hilma
Syntymäaika 28.05.2006 (, VHKR)
Rotu Suomenhevonen
Sukupuoli Tamma
Väri
Säkäkorkeus 162cm
Kasvattaja Raadelman tila
Omistaja Anette J.
Hoitaja sylvi-täti - hoitokirja - kaappi
Asuintalli Kotikunnas
Rekisterinumero VH-00000
Koulutustaso ko He C, re 80cm, me 50cm
Painotus Yleispainotus

K I L P A I L U K A L E N T E R I

i. Bellin Pehtoori ii. Taikatuulen Kauhu iii. Aurinkorannan Aamurusko
iie. Pikku-Wiineri
ie. Kirveltäjän Muska iei. Tuutikki
iee. Kipinätanssi
e. Silmukan Lyyli ei. Tähkäpään Kullervo eii. RL Tähden Musketti
eie. Liinan Haltiatar
ee. Melankolia eei. Maahinen
eee. Anuhili


© Anette N. - kiitos! Sivun tiedot eivät liity mitenkään kuvien hevoseen.

Raadelman Hilma on luonteeltaan iloinen, pirteä ja eloisa. Kuulostaa täydelliseltä, eikö? Sitä se melkein onkin. Hilman emä, Silmukan Lyyli, on myös melko persoonallinen mutta mukava hevonen. Sieltä Hilmankin luonteenpiirteet varmasti periytyvät, sillä se vietti lapsuutensa emänsä helmoissa. Hilmaa on aina kasvattajansa luona kohdeltu hyvin ja se on annettu kehittyä itseään rauhassa. Kouluttaminenkin sujui hitaasti mutta varmasti, sillä Hilma ei ollut kovin nopea oppimaan. Kun sille opetti asiat rauhassa, alkoi tuloksia pikku hiljaa syntyä. Nykyään Hilma kuitenkin taitaa sekä kouluratsastuken että esteiden salaisuudet hyvin. Onpa tamma koulutettu jopa ajolle, vaika siinä lajissa sitä ei kilpailutetakaan. Hyvällä koulutuksella ja onnellisella varsa-ajalla on päästy tähän; tasapainoiseen, sympaattiseen ja elämäniloiseen tammaan, jonka nimi on Raadelman Hilma.

Hoitaessa Hilma, kuten arvata saattaa, käyttäytyy aina hienosti. Se antaa harjata joka paikasta, mutta koska se on kovin eloisa ja leikkimielinen, on paikallaan pysyminen joskus hankalaa. Kuitenkin Hilma on niin kiltti, että pikkulastenkin voisi antaa hoitaa sitä. Usein Hilma saattaa innostua leikkimään harjaajan kanssa, jolloin se esimerkiksi töytäisee hoitajaansa kevyesti tai astuu sivuun juuri, kun harjauksessa on tärkeä vaihe meneillään. Hilman leikkimistä ei kuitenkaan kannata ottaa vakavasti, sillä se ei tarkoita ikinä mitään pahaa.
Hilman lempileikkejä ovat ehdottomasti kaiken maailman venytykset, esimerkiksi niin, että harjaaja vie kätensä sen etujalkojen väliin ja Hilma koettaa ylettää sinne. Näist leikeistä on tietenkin hyötyä, sillä niiden ansiosta Hilma pysyy sekä "liikkuvaisena" että iloisena.

Ratsastaessa Hilma on hieman hidas syttymään ja sille kannattaakin tehdä pitkä ja rauhallinen alkuverryttely, jonka aikana voi keskittyä vaikka voltteihin ja tempon vaihteluihin. Tarpeeksi pitkän ajan kuluttua (yleensä vähintään 25 minuuttia) Hilma alkaa jo innostua ja lämmetä, jolloin kannattaakin siirtyä vaikeampiin tehtäviin: väistöihin sun muihin kouluratsastuksen hienouksiin tai esteille. Kouluratsastuksessa Hilma on tasainen, kuuliainen oma itsensä. Hilman kanssa pärjäisi myös selästä käsin nuorempikin ratsastaja, sillä tamma on niin rauhallinen ja varma ratsu. Esteillä sen sijaan kannattaa olla hieman varuillaan. Hilma selvästikin rakastaa esteitä (liekö perinyt äidiltänsä...) ja olisi heti valmis hyppäämään vaikka minkä muurin yli. Hilmankin kyvyt ovat kutienkin rajalliset ja sen kanssa kannattaa aina aloitella hieman pienemmillä esteillä ja siirtyä vasta sitten korkeampiin. Kaikki voltit ja erikoiset tiet pitävät myös Hilman huomion ratsastajassa eikä se yritä päästä vain hyppimään.
Myös maastolenkit ovat Hilmalle yhtä juhlaa, sillä siellä se yleensä on tarkkaavainen ja yrittää päästä kaikesta selville. Hilman ehkä suurin ongelma ratsastaessa on liika innostuminen, jolloin se kadottaa keskittymisensä ja koittaa ylisuorittaa, mikä näkyy heti tulosten heikkenemisess . Tätä ei kuitenkaan tapahdu kovin usein. Normaalisti Hilma on tasainen ja varma ratsu, esteilläkin melko kuuliainen.

Muiden hevosten ja usein ihmistenkin seurassa Hilma on varsinainen ilopilleri. Hilma on se, joka laitumella tai tarhassa saa muut hevoset innostumaan ja laukkaamaan perässään hurjaa vauhtia. Erityisesti Hilma rakastaa leikkimistä Ennan ja Helmiinan kanssa. Nuorempien neitokaisten, Siirin ja Elman, mielestä Hilma on ehkä vähän tiukkapipo. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Hilma on kuitenkin varovainen eikä sorru tyhmyyksiin.

Astutukset ja jälkeläiset :
28.02.2007 o. Kotikunnaan Viljo (i. Teen Äijä) om. Ram. / Viehättävä

© Layout Sallis L. ja Peikkis Tekstit © Anette J. Kuvat © Anette N.