www.mediaclub.cg.yu
www.medijaklub.cg.yu---------------------------
Prognoza vremena za Podgoricu
---------------------------

 


home

Amerika distribuira u BIH i Srbiju postere i letke sa potjernicama za glavnim optuzenim za ratne zlocine
ZA INFORMACIJU KOJA BI OMOGUCILA HAPSENJE MILOSEVICA, KARADZICA
I MLADICA PO PET MILIONA DOLARA

   lada SAD priprema postavljenje postera i distribuiranje letaka sa potjernicom Haskog tribunala i nagradama od pet miliona dolara za informaciju koja bi omogucila hvatanje glavnih optuzenih za ratne zlocine, Slobodana Milosevica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica, javlja SENSE.

   Americka inicijativa u tom pravcu - lansirana, uz veliku pompu, iz Stejt departmenta/State Department - zasniva se na "informativnoj akciji" u Srbiji i Bosni, kojom se trazi od zainteresovanih da pomognu u identifikovanju, hvatanju i otpremanju u Hag ne samo 30 glavnih optuzenih koji se nalaze na slobodi, vec i ostalih za koje postoje indicije da bi mogli da se nadju na spisku Haskog tribunala.

   "Stavljamo naglasak na trojicu glavnih optuzenih, Slobodana Milosevica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica, jer je vreme da se oni suoce sa pravdom zbog zlocina za koje su optuzeni. Verujemo, takodje, da je doslo vreme da se te osobe uklone sa podrucja na kome se nalaze i upute u Hag, kako bi se onemogucio njihov dalji uticaj na one faktore u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji zele da unaprede demokratiju i vladavinu zakona", rekao je tim povodom pomocnik drzavnog sekretara Dejvid Sefer/David Sceffer, prezentirajuci novinarima postere, letke i kutije sibica sa odgovarajucim nalepnicama i ostali propagandni materijal kojim se nude nagrade od po pet miliona dolara za pomoc u hvatanju sadasnjeg predsednika SR Jugoslavije i dvojice nekadasnjih kljucnih predstavnika politickog i vojnog rukovodstva Republike Srpske.

   'Zelimo ovim da ohrabrimo sve koji mogu da pruze informacije koje bi dovele do hapsenja optuzenih. Identitet onih koji poseduju te informacije bice zasticen i tajnost informacije bice, isto tako, garantovana", rekao je Sefer tom prilikom, posebno naglasavajuci da su zamasne dolarske nagrade (od 50.000 dolara pa navise) predvidjene i za one cija bi informacija "mogla da dovede do novih optuznica Tribunala". Prema njegovim recima, postoje "verodostojne informacije" da se Radovan Karadzic nalazi u podrucju Pala, a general Ratko Mladic u Srbiji.

Posteri na srpskom, hrvatskom, engleskom,
njemackom i ruskom

   Pomocnik drzavnog sekretara za istrazivanje ratnih zlocina ostao je izvestacima iz Stejt departmenta duzan odgovora na pitanje kad se i kako ocekuje da urodi plodom poternica za glavnim optuzenim sa 10.000 postera i letaka na srpskom, hrvatskom, engelskom, nemackom i ruskom jeziku, cija se distribucija priprema. "Element strpljenja ukalkulisan je u ovu operaciju, kad je rec o pojedinim optuzenima. U svakom slucaju, planirano je da se nas materijal distribuira i u Srbiji, s tim sto zasad ne mozete racunati na informaciju kako se predvidja da to bude izvedeno", izjavio je Dejvid Sefer, uz obavestenje da ce, sto se tice BiH, poternice za Milosevicem, Karadzicem i Mladicem biti istaknute na aerodromima, zeleznickim stanicama, postama i ostalim javnim objektima u oba entiteta - i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

Preuzeto od agencije SENSE

Vasington, 4. marta

navrh.GIF (544 bytes)

 

- - - - - - - - - - -

-ARHIVA-

Zlocin u Strbcima, sedam godina kasnije
SIMBOL ZLOG VREMENA

Da li je SR Jugoslavija pred opasnoscu jos jednog unutrasnjeg sukoba
SLOVENACKI SCENARIO ZA CRNU GORU

Dan poslije masovnog hapsenja u Novom Sadu
CANAK:
OBZNANJUJE SE VANREDNO STANJE

Analiza
praskih Lidovih novina:

OVK HOCE DA STVORI “VELIKU ALBANIJU”

Vojne rampe na granicama Crne Gore
IGRE RATA-TA-TA

Poslije demanta iz inostranstva da je na bilo koji nacin vezan za trostruko ubistvo u Hotelu „Interkontinental“ USKOKOVIC SE VRATIO U BEOGRAD

Zasto je ratna psihoza zahvatila naciju
SIRENA – SIMBOL MODERNE SRBIJE

Paznja zvanicnog Pariza i francuskih medija koncentrise se na Crnu Goru
TROJANSKI KONJ U PODGORICI

Jastrebovi u NATO jedva cekaju, planovi vec postoje:
OVK NA PROLJECE KRECE U RAT ZA JUZNU SRBIJU

Vojska Jugoslavije u procjepu
PAVKOVIC SA STITOM AKO NE BUDE RATA

-ARHIVA-


mediaclub. All rights reserved.
webmaster