Forside Forside
Alfabetisk oversigt Alfabetisk oversigt
Send til en ven Send til en ven
UdskrivUdskriv
English English
 
Nyheder


EmneoversigtDanmark vært for FN’s klimatopmøde

21. marts 2007

Danmark bliver vært for FN's topmøde om klima, COP 15, i 2009.

Det står klart, efter at gruppen af latinamerikanske og caribiske lande har besluttet at "bytte" værtskab med gruppen af vesteuropæiske og andre lande, som har nomineret Danmark til værtskabet i 2009. Beslutningen om at bytte værtskab kommer på baggrund af Danmarks til-bud om at afholde COP 15 i 2009, som er det år hvor Danmark og EU presser på for at få en ny international klimaaftale i hus.

"Det er en stor dag for dansk miljøpolitik, at vi kommer til at stå i spidsen for en af de vigtigste miljøudfordringer i vores generation, og jeg og regeringen vil kæmpe for, at indsatsen bærer frugt, så det danske værtskab også bliver til gavn for klodens klima", siger Connie Hedegaard (K) og fortsætter:

"Jeg ser frem til denne vældige opgave. Regeringen har arbejdet målrettet for værtskabet, fordi det vil give Danmark en helt enestående mulighed for at præge den internationale dagsorden på klimaområdet i de kommende år. Det store mål er en ny global aftale i 2009 om CO2-reduktioner efter 2012, hvor Kyoto-protokollen udløber. Vi ved, at det bliver en endog meget lang og sej kamp op ad bakke for at nå det mål, fordi der stadig er mange centrale aktører, der er for nølende og for tøvende. Men regeringen er parat til at stå i spidsen for dette lange seje træk. Og vi glæder os over, at det lykkedes på EU-topmødet for nylig - efter dansk forslag - at gøre det til en fælles EU-holdning, at en aftale om Kyoto-protokollens afløser senest bør indgås i 2009", siger miljøminister Connie Hedegaard (K).

Det danske værtskab er nu en realitet, selvom det først formelt bekendtgøres i FN-regi senere på året. Der er enighed i gruppen af vesteuropæiske og andre lande om at støtte Danmarks kandidatur.

"Danmark har i dag solid international anerkendelse, ikke mindst på grund af, at det er lykkedes os at afkoble økonomisk vækst og energiforbrug gennem de seneste årtier - men også via vores ambitiøse reduktionsforpligtelse i forhold til Kyoto-aftalen, den såkaldte Grønlands-ministerdialog, der blev sat i gang på dansk initiativ, og selvfølgelig på grund af de danske førerpositioner inden for bl.a. vindenergi og energieffektivitet. Værtskabet er derfor en enestående mulighed for at brande Danmark og for at vise verden, hvad det er, vi kan her i Danmark. Det kan blive et fremragende udstillingsvindue for danske virksomheder og dermed en platform for øget eksport og nye udenlandske investeringer. Samtidig vil det være en ekstraordinær chance for hovedstaden til at profilere sig overfor de mange internationale gæster", siger Connie Hedegaard (K).

Den danske regering er allerede i april 2007 vært for det europæisk-asiatiske miljøministermøde, ASEM, og til maj tager miljøministeren til USA, for blandt andet at tale i det amerikanske senat om klimaudfordringen.

Læs fakta om FN's klimamøde i København i 2009 på her.

Yderligere oplysninger:

  • Kontorchef Thomas Becker, Miljøministeriet, tlf. 33 92 76 70 og 29 61 70 10 eller
  • fung. pressechef Peter Stensgaard Mørch, Miljøministeriet, tlf. 33 92 74 92 og 20 72 47 00.


Abonnér på pressemeddelelser

Få tilsendt en mail, når ministeriet udsender en ny pressemeddelelse.
Tilmeld/afmeld

 

 

Miljøministeriet  - Højbro Plads 4  - 1200  København K  - Tlf:  33 92 76 00  - Email:  VVk@3CO.dk
Til toppen