Nieuws
Wedstrijden
Forum
Selectie
De Toekomst
Columns
Analyse
Links


Huntelaar bezorgt Ajax met twee doelpunten de beker
7 mei 2006

Ajax heeft er nog een prijs bij. Na de Johan Cruijff Schaal, de voorronde van de Champions League en het overwinteren in Europa, pakte de ploeg van Danny Blind ook nog de Gatorade Cup. Klaas-Jan Huntelaar had een groot aandeel in de overwinning van de Amsterdammers. De spits maakte tegen PSV in blessuretijd de beslissende 2-1 en voorkwam zo een verlenging.

Spannend maar niet hoogstaand, en dan eigenlijk alleen de tweede helft: de bekerfinale in de sfeervolle Kuip in een notendop. Wat Ajax en PSV voor rust lieten zien, was nauwelijks de moeite waard. Slechts één noemswaardig moment deed zich voor. In de vijftiende minuut moest Gomes gestrekt op een schot van Wesley Sneijder.

Na rust ging het tempo omhoog, waardoor ook de spanning toenam. Bovendien moest PSV nadrukkelijker de aanval zoeken toen het op achterstand was gekomen. In de 48e minuut kopte Huntelaar bij de eerste paal een hoekschop van Sneijder binnen.

De Ajacieden vieren feest

De Amsterdamse vreugde duurde maar vijf minuten. Michael Lamey nam een afvallende bal ineens op zijn slof en zag de bal knalhard tegen de touwen belanden: 1-1. De rechtsback van PSV haalde het einde niet. Hij kreeg in de 71e minuut zijn tweede gele kaart. Tomás Galásek, die zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde, overkwam zeven minuten eerder hetzelfde lot.

Met tien tegen tien toonde Ajax lef door telkens het dunbevolkte middenveld over te steken. PSV speelde veel minder dynamisch. De Amsterdammers kregen de beloning in blessuretijd, de minuten die ze vaak goed gezind zijn. Nourdin Boukhari zette laag voor en Huntelaar wurmde zich voor Michael Ball en prikte de winnende binnen.

Danny Blind gaat op de schouders

"Het was niet altijd een even goede wedstrijd, maar het was zeker enerverend en interessant," aldus Blind, die Ajax moet gaan verlaten. "Ik ben er niet de persoon naar om een lange neus richting het bestuur te trekken. Op dit moment denk ik alleen aan de huldiging van maandag. En dat we straks met z'n allen een biertje gaan drinken."

Maandag om 19.30 uur wordt de selectie van Ajax gehuldigd op het bordes van de Stadsschouwburg op het Leidseplein.

AJAX - PSV
48. Huntelaar 1-0
53. Lamey 1-1
92. Huntelaar 2-1

Scheidsrechter
Pieter Vink

Kaarten
Rood: 64. Galásek (Ajax, 2x geel), 71. Lamey (PSV, 2x geel)
Geel: Vermaelen, Huntelaar, Sneijder (Ajax), Ball (PSV)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson; Galásek, Sneijder, Boukhari; Charisteas (65. Maduro), Huntelaar, Rosenberg (46. Babel).

Opstelling PSV: Gomes; Lamey, Ooijer, Addo, Ball; Afellay (59. Koné), Simons, Cocu; Farfán, Vennegoor of Hesselink, Beasley.

terug


Home

terug


De redactie van Ajax Online kent de in actie gekomen Ajacieden de volgende cijfers toe:
Basis
Stekelenburg 6
Boakye 7
Heitinga 8
Vermaelen 7
Emanuelson 6
Galásek 6
Sneijder 7
Boukhari 7
Charisteas 6
Huntelaar 7
Rosenberg 5
Invallers
Babel 7
Maduro 6

© Ajax Online 2001-2006  -  info@ajaxonline.org  -  Adverteren  -  Design door Ben van der Eijk  -  Partner: Ajax.Headliner.nl