Roskilde billet... (5)
Hejsa Jeg har...
23. jun 07
2xJustin... (1)
Billetterne er...
22. jun 07
2 STK JUSTIN... (1)
Er solgt.
22. jun 07
1 billet til... (1)
Billetten er...
22. jun 07
2 Justin... (1)
Hej Ramona!...
21. jun 07

MyMusic.dk

 

Undertoner.dk

 

 

Soundvenue.com

 

 

GAFFA.dk

 

  

Musikbibliotek.dk

 

 

Flavourz.dk

 

Danskrap.dk

 

 

Reggaexplosion.dk

 

 

Danishmetal.dk

 

 

heavymetal.dk

 

 

Metalzone

SPOT Festival 2006 i Århus den 2.-3. juni

Menu  

Lukket fest eller festival?


SPOT Festivalen blev endnu engang en velafviklet succes, men der er nogle overvejelser, der skal gøres til næste år

07.06.2006 - Bare fordi, man er big shot i branchen, skal man ikke regne med at være selvskrevet blandt publikum ved en af årets helt store musik(branche)begivenheder, SPOT Festivalen i Århus.

 

Søndag gled dette rygte rundt i et IC3-tog på vej fra Århus til København: Direktøren for Universal i Tyskland var taget til SPOT med et unavngivet band for øje, men ved det pågældende spillested blev han afvist i døren. Der var ikke plads til flere.

 

Det holder ikke, for hverken band eller pladeselskab, og det underminerer i den grad festivalens ypperste formål: At være et ekstraordinært udstillingsvindue for cremen af den nordiske upcoming-scene.

 

Det er vel ganske sigende for SPOTs semi-skizofrene status som lukket branchefest og festival for det nysgerrige musikpublikum på jagt efter det nyeste nye. Det skal ikke være anderledes – det ville blive for kedeligt – men arrangørerne bør gøre sig den alvorlige overvejelse, hvem de er der mest for; bands og branche eller publikum.

 

Løb tør for øl

 

Den overvejelse skal også i højere grad gøres i forhold til programmet. For selvom der er fuld forståelse for, at der skal være navne, der kan sælge billetter, så kan det undre, at Saybia, Blue Foundation og Outlandish var at finde på plakaten. Meget mindre upcoming bliver det vel næppe her til lands. Og Sabyia og Blue Foundation er endda langt fra pladeaktuelle.

 

I stedet skulle arrangørerne presse bollerne ned i pungen og turde stole på, at deres publikum netop løser billet, fordi de bliver tilbudt en enestående chance for at gå på opdagelse – til en meget rimelig pris i øvrigt – og lade navne som hypede VETO og Figurines eller etablerede skandinaviske navne som for eksempel Laleh, der er kæmpe i hjemlandet Sverige, men upcoming i Danmark, agere trækplastre.

 

Når det så er sagt og skrevet, skal der også lyde stor ros til SPOT Festivalen. Det er efterhånden en yderst velsmurt maskine, der forstår at udnytte de muligheder, der ligger i en by af Århus’ størrelse med de otte venues inden for gå-afstand af hinanden og faciliteter helt i top.

 

Desuden blev der i år afsløret et lille guldæg i teatret Svalegangen, der viste sig som et spillested af høj klasse, der med sindsro kan udnyttes til koncerter igen, også uden for SPOT regi. Blot skal der huskes at indkøbes rigeligt med øl, for at løbe tør klokken lidt over et fredag aften duer sgutte, når der er fest med Per Vers og Vincent Van GoGo.

 

En detalje, der dog ikke skal overskygge den samlede positive oplevelse af en af Danmarks vigtigste og bedste festivaler.


Tekst: Peter Krogholm
Husk at tjekke
 
Anmeldelse
 
Antal stemmer: 95
 
Fakta
 • SPOT modtog i år mere end 730 ansøgninger fra bands. Det er rekord

 

 • Udover publikum var der omkring 800 branchefolk fra ind- og udland til stede under festivalen. Journalister, pladeselskaber, bookere osv.

 

 • SPOT Festivalen har fire overordnede mål:
  At fokusere primært på den nyere danske og nordiske musikproduktion

  At bygge bro mellem de kunstneriske ambitioner og musikkens erhvervsmæssige potentiale

  At understøtte og udvikle musikkens folkelige og kulturelle egenskaber

  At bidrage til udviklingen af internationale netværk gennem udveksling af koncerter og kulturelle og erhvervsmæssige erfaringer
 

 

 

Anmeldelser fra SPOT Festivalen

 

Røvballekultur

Elliott Brood (CAN) på Officerspladsen torsdag den 1. juni

Den canadiske roots-trio Elliott Brood bød på åbningsaftenen indenfor til et charmerende studie i nordamerikansk røvballekultur med deres festlige miks af country, folk og bluegrass, der nok henrykker, men ikke trækker det store publikum herhjemme. Endnu.

Ekstremt tight
Figurines på Officerspladsen torsdag den 1. juni

De er ved at få rigtig godt fat i det forjættede Nordamerika, og herhjemme er Figurines også ved at blive fast bestanddel i pladesamlingerne med deres spinkle lo-fi indierock, som endnu engang blev eksekveret ekstremt tight til stor fornøjelse for det talstærke publikum.

Potent electro-punk
Holy Fuck (CAN) på Officerspladsen torsdag den 1. juni

Det var noget så sjældent som en improvisationsbåret electronica kvartet, der lukkede SPOTs åbningsaften, da canadiske Holy Fuck med bas, trommer elektronisk isenkram jammede sig igennem en omgang potent electro-punk, der er et must for fans af genren.

Hold øje med dem
Sugarplum Fairy (SE) på Train fredag den 2. juni

Med Oasis’ attitude og vanlig svensk sans for det melodiske pumpede Sugarplum Fairy Train fuld af de bedste minder fra de tidlige 90eres britpop-bølge med en energi, der indimellem gjorde sangene mindre ære. Men absolut et band, der skal holdes øje med.

Anarkistisk æselpunk
PowerSolo på Officerspladsen fredag den 2. juni

På hjemmebanen trak PowerSolo endnu et stik hjem med en god times anarkistisk æselpunk, der i løbet af nul tid fik publikum helt op under telttaget med Kim ”Kix” i storform, henrivende Dorthe Gerlach som gæst på Mr. Marsman og Kat Nazer som højdepunkter.

Charles Bronson Rules!
Spektr i Ridehuset fredag den 2. juni

Manoj Ramdas (ex-Raveonettes guitarist) har med soloprojektet Spektr bevæget sig lidt frem i tiden, men der bliver stadig kigget tilbage i et opdateret og enormt stemningstungt filmsoundtrack af de sene 60eres og 70ernes syre- og diskorock. Charles Bronson Rules!

Black Power
Per Vers + Vincent Van GoGo på Svalegangen fredag den 2. juni

Vincent Van GoGo og Per Vers fortsatte deres samarbejde fra en koncert på teatret Mungo Park tidligere i år, og et propfyldt spillested trykkede den af til dansabel funk og Per V. i storform. Når han er på, er alle på – ikke mindst under hans hit-afslutter Black Power.

Lovende nyt

The Magic Bullet Theory på Officerspladsen lørdag den 3. juni

The Magic Bullet Theory leverede en habil koncert med det bedste fra debuten Poems And Explosions og lovende nye numre, hvor gæster på blæs, tangenter og sang føjede positivt til de danske retrorockeres oldschool rythm & blues med elementer af soul og punk.

Englevinger og discorock
WhoMadeWho på Svalegangen lørdag den 3. juni

Med englevinger og reservetrommeslager stormede WhoMadeWho et fyldt Svalegangen med en forrygende iørefaldende røvfuld discorock. En af SPOT-årets bedre koncerter, der med fordel kunne have været placeret senere på dagen, hvor festen som regel er mere løssluppen.

Fuck jante
Dúné på Train lørdag den 3. juni

Forventningerne var tårnhøje fra et fyldt Train til det syv M/K høje Skive-band, men det lod ikke til at gå Dúné på, da de med deres punkede version af Superheroes sparkede bunden ud på spillestedet og gav en imponerende fuckfinger til jante og alle andre.

Musikalsk joint
Track 72 i Ridehuset lørdag den 3. juni

Tung dub, hip hop, elektronisk isenkram og en lækker version af The Doors’ Light My Fire med Abdullah S på vocoder var essensen, da Tue Track med udgangspunkt i sit seneste projekt under navnet Track 72 bød på en stor røver af en musikalsk joint.

Smukt
Laleh (SE) på Svalegangen lørdag den 3. juni

Det var ganske imponerende. Uden større armbevægelser lykkedes det den svenske sangerinde Laleh at holde et fyldt Svalegangen så fanget, at der helt uhørt var stille mellem de strålende popsange, der favner alt fra rock til folkemusik. Smukt.

Et lysende midtpunkt
Lampshade på Voxhall lørdag den 3. juni

Øvelse gør mester, og Lampshade har trænet intensivt i at spille live både herhjemme og i udlandet, og det var et usædvanligt tight band, der stod på Voxhalls scene med deres fængende alternative pop og sangerinden Rebekkamaria som lysende midtpunkt.

Effektivt og eksplosivt
Raunchy i Ridehuset lørdag den 3. juni

Det var fuld fart fremefter med forsanger Kasper Thomsen her, der og alle andre steder, da Raunchy fyrede op under gryderne i Ridehuset med deres effektive metal og en eksplosiv afslutning værdig for enhver tysk stadionkoncert i de grumt grimme 80ere.

Topunderholdning
Natasja i Ridehuset lørdag den 3. juni

Dronningen af dansk dancehall, Natasja, rykkede i rumperne på et temmelig feststemt publikum med en uhøjtidelig koncert, hvor hatten skal af for den afslappede stemning på scenen, der ikke lod sig ryste af tekniske problemer. Topunderholdning.

 

Anmeldelser: Peter Krogholm

 

Skriv din mening

 


Kommentarer i alt: 0   -  

Du skal være logget ind for at skrive kommentarer

Opret bruger her.