Virallinen nimi: Meyton Victoria GBR
Kutsumanimi: Viki
Syntynyt: 15.12.2005, GBR
Rotu: shetlanninponi
Säkäkorkeus: 107cm
Sukupuoli: tamma
Rek.nro: VSYT-074
Koulutustaso: Ko:HeC, Re:50cm, Me:50cm

Kasvattaja: Meyton Ponies, Iso-Britannia
Omistaja: Mimi K. & Jonna N.
Maahantuoja: Eevuska / Cranberry Ponies

Luonne:
Meyton Victoria GBR on hurmaava sekä rauhallinen Shettlanninponitamma. - Oikea ystäväsi.

Hoitaessa Viki on rauhallinen, eikä sen koommin pelkää niinkään hoitajia, kuin kumiharjojakaan. Se pitää tietenkin eniten pehmeimmistä harjoista, mutta kovat ovat sille kuin täysin samanlaisia. Jos hoidat sitä, sinusta varmasti tuntuu, että hoitaisit jonkinsorttista enkeliponia, joka käyttäytyy kuin unelma. Satulan vaihto menee keveästi. Ei siis tarvitse pelätä, että se potkaisisi sinut kumoon. Viki ei ole siis mikään kiukkuinen pikku poni, vaan senkin alta löytyy mitä tottelevaisin sydän. Hoitaessa muutenkin se ei potki, kun ei myöskään ole semmoinen pieni naurava tempuntekijä, joka irvistelee vähimmästäkin. Vikillä ei ole ollenkaan taipuvaisuutta epärehellisyyteen, yms. vaan ennenkaikkea se on rehellinen, ja hyväsydäminen. Vikin hoitaminen käy helposti, ja siksi monet tallitytöt hoitelevat Vikiä itseasiassa innoissaan, sekä mielellään. - Oletkos sitten itse kokeillut?

Ratsastaessa menee niin kevyt käynti, kuin koulu- sekä esteratsastus leikiten. Eihän Viki välttämättä mikään taitoponi ole, ja siltäkin löytyy ne huonoimmat kohdat, mutta, kouluratsastuksessa HeC menee helposti, itseasiassa leikitellen. Eniten Viki pitää silti kevyestä esteratsastuksesta, sillä siinä se on hyvä, sekä esteratsastus on muutenkin sen "lempilaji". Voit vaikka kysyä siltä. Jos sanot, että se pääsee esteille, Viki suoraansanoen hullaantuu, ja naureskelee. Ennenkaikkea on todellakin innoissaan. Esteillä menee siis hyvin Re:50cm, ja joskus hyvinä päivinä menee jopa Me: 50cm. Näinä päivinä voit antaa Vikille palkkioksi vaikkapa pienen porkkanan, tjs. mutta ei sitä enempää. Tottakai monille kävisi ihan sääliksi sitä, kun se teeskentelee niin vaurasta, sekä surumielistä. Näin on käynytkin, ja tänä päivänä noiden palkkioiden jakaminen on vähentynyt. Onneksi. Vaikka esteistä nyt ouhutaankin, niin meneehän Viki myös koulua hyvin. Itseasiassa yhtä hyvin. HeC on hieno saavutus tuonkaltaiselta Shettlanninponilta. Joten olkaa te kaikki tyytyväisiä Vikistä. Voitte nähdä sen vielä monta kertaa este/koulukentillä.

Tallissa Viki on rauhallinen, kuten varmaan jo arvasit. Se ei pelästy myöskään raudoitettujen kavioiden kolketta tallin sementtilattialla, ja se sitten onkin jo hyvä näyttö Vikin hyvähermoisuudesta. Ei siis ole heikkohermoinen, ja siitä huomaat, että Vikille ei tule hermoromahduksia! Mutta Vikin vieressä asustelevan toisen tamman kanssa, tulee itseasiassa joskus pientä "kinaa ja kisailua". Yleinsä he mulkoilevat toisiaan, mutta kyllähän tämä asia päivän kauroilla hoituu. Olet jo varma siitä. Yleisesti Viki on silti rauhallinen, tottelevainen, eikä ole sen koommin koskaan ketään potkaissut, eikä myöskään puraissut. Sinun ei siis tarvitse pelätä, vaikka tuletkin joskus hieman hermostuneena Vikin karsinaan. Se silti aistii hermostuneisuutesi, ja siksi joskus voi käydä hieman hankalaksi, mutta sitä tapahtuu vain harvoina päivinä. Voit siis luottavaisesti astua karsinaan, ja tehdä hoitotoimesi, yms. Siis voit tehdä kaiken rauhallisesti Vikin vieressä. Itseasiassa se tukee sinua, myös turvallisesti. Mutta, valitettavasti mikään hevonen ei oli niinkään täydellinen, että säästyisit sanotaanko nyt "onnenpotkuilta ja konnankoukuilta". Nääs Vikilläkin ovat omat toimensa, vaikka niinsanotusti superrauhallinen onkin. Esim. 1. - Kävelet talliin, ja astut Vikin karsinaan. Jos Viki olisi kissa, se varmasti alkaisi kehräämään, kun näkee pehmoisen harjan kädessäsi. Alat harjata sitä herkin ottein. Viki laittaa oikeastaan silmänsä kiinni, ja "hymyilee". Kohta tapahtuu. Lopetat harjaamisen, ja Viki huomaa kädessäsi kumiharjan. Jo se myrkyn lykkäsi! Viki, kun ei varmaan muutkaan hevoset pidä kumiharjasta, on Viki samanlainen. Aloitat harjaamisen. Vikin korvat menevät luimuun. Jatkat harjaamista, kunnes Viki alkaa "höyrytä"... Ja niin, voit maata yllättävinä kertoina Vikin karsinassa ämpäri päässä.

Kuljetukseen Viki on tottunut, sillä se on monta kertaa kulkenut niin. Kilpa, ja etenkin estekentät ovat sen suosiossa, ja niinä päivinä, voit olla onnellinen. Ja ylpeä Vikistä, tuosta kauniista Shettanninponitammasta. Mutta näin ei ole aina ollut, eli ensimmäisellä kerralla. Niin kuin kaikki hieman ei-tottuneet hevoset tekevät, sellainen on Vikikin. Silloin, kun eräs tallityttö vei (tai ainakin yritti) viedä Vikiä traileriin, sattui aika lailla pieni käännös. Eli Viki säikähti tuota pärisevää autoa, sekä suurta hevostraileria, niin arvaapa kaksi kertaa, kuka lähti pienelle karkumatkalle, kun vetäisi äkkiä riimunarusta? - Viki! - No, ne olivat niitä menneitä aikoja. Nyt Viki itseasiassa pitää trailereista, sillä matkan ajaksi saa joskus muutaman porkkanan. Kun saavut kilpakentille, ja Viki on "kyydissäsi", avaa trailerin ovi, ja ennekaikkea, varo. En tarkoita nyt, että Viki olisi sellainen pelottava julmuri, vaan sitä, että se saattaa pian pomppia päällesi, kun on innoissaan, ja siitä juuri varoitamme. Ei ole näin käynyt, mutta katsellaan pari vuotta eteenpäin. Viki on siis todella innoissaan este- koulu- kenttä yms.- kilpailuista, ja se... on aika merkillistä poneille.

Meyton Victoria GBR - on siis rauhallinen pikku ponitamma, mutta konnankoukut eivät hevosilta/poneilta ikinä lopu.

Sukutaulu:
isä. Marshwood Spitfire
ii. Trenwood Ashton
ie. Keyton Sapphire

emä. Pricilla of Meyton
ei. Harrow Phaeton
ee. Fellbridge Rosette

Sukuselvitystä:
Tamman isä Marshwood Spitfire on menestynyt hyvin sekä näyttelyissä että kouluradoilla. Ori on kantakirjassa toisella palkinnolla ja voittanut myöskin Worchchesterin alueen shetlanninponien koulumestaruuden kahdesti. Isänisä Trenwood Ashton on voittanut champion-oriin tittelin näyttelyissä kolmesti peräkkäin ja on jättänyt jälkeensä myös kymmenkunta jälkeläistä. Trenwood Ashtonin isä ehti vaikuttaa Englannissa vain yhden jalostuskauden, ennenkuin myytiin Hollantiin tunnettuun v.d Richtswiik siittolaan. Oriin emä Trenwood Amaryllis puolestaan on myyty Ruotsiin, jossa se on menestynyt hyvin etenkin valjakkoajossa voittaen pienten ponien Ruotsin mestaruuden vuonna 2004. Isänemä Keyton Sapphire on emänsä Keighton Haughtyn viimeiseksi jäänyt jälkeläinen ja onnistunut hyvin jatkamaan äitinsä jalanjäljissä siitosurallaan. Keyton Sapphiren isä Hillside Reeve on vieläkin jalostuskäytössä 20 vuoden iästään huolimatta, ja jättänyt jo tähän mennessä jälkeensä monia hienoja poneja. Ori itse on myös nuorempana kilpaillut esteratsastuksessa piiritasolla ja saavuttanut menestystä myös näyttelykehissä.

Vikin emä Pricilla of Meyton on menestynyt näyttelykehin lisäksi erinomaisesti myös valjakkoajossa voittaen Hampley piirin valjakkoajomestaruuden kesällä 2005. Tammalla on myös kolme jälkeläistä, jotka kaikki on palkittu näyttelyissä ensimmäisellä palkinnolla. Emänisä Harrow Phaeton vaikuttaa puolestaan Skotlannissa, jossa se on kotitallinsa ehdoton keulakuva. Oriin isä Netherley Adonis on yksi aikojensa parhaiten menestyneistä shetlanninponioreista Englannissa, ja sen jälkeläisistä on tullut isänsä vertaisia niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensa puolesta. Harrow Phaetonin emä Milena of Westlington on myyty Saksaan, jossa se on voittanut Scheissenin alueen näyttelyn Best In Show-tittelin jo kolmesti peräkkäin. Tamma on myös periyttänyt lempeää luonnettaan ja kaunista punarautiasta väriään kuudelle jälkeläiselleen, jotka on myyty eri siittoloihin ympäri Eurooppaa. Fellbridge Rosette puolestaan on kasvattajansa ensimmäinen kasvatti, joka on ollut todellinen helmi kasvattajalleen. Tamma on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja tullut erittäin halutuksi isänsä Seighley Nighthawkin ainoana Euroopassa olevana jälkeläisenä. Seighley Nighthawk vaikuttaa nykyään yhdysvaltalaisessa Whitemoorin siittolassa ja on voittanut USAssa monia poneille suunnattuja kouluratsastuskilpailuja. Fellbridge Rosetten emä Haghton Lightsome on jättänyt jälkeensä kaikenkaikkiaan kuusi jälkeläistä, joista neljä on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla. Tamma on jalostusuransa lisäksi ollut erinomainen perheen harrasteponi, ja perittänyt mahtavaa luonnettaan ja upeita käyttöominaisuuksiaan.
(sukuselvityksen © Eevuska)

Kilpailukalenteri:
pvm / paikka / laji / luokka / sijoitus
04.02.06 / KK Sitruunapippuri / este / 50cm / 17/20
10.02.06 / Kantomaa / koulu / heC / x/x
10.02.06 / Dimmalimm / koulu / heC / 14/17
11.02.06 / KK Sitruunapippuri / este / 40-50cm / 4/26
12.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC /31/49
14.02.06 / Fleurette / koulu / hec /4/9
14.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 30/45
14.02.06 / Classic Trakhners and Fjords / kenttä / hec+50cm+40cm / 7/37
14.02.06 / KK Vajoama / hiihtoeste / 50cm / 1/7
15.02.06 / Cecam Shetlands / este / 40-50cm / 4/20
16.02.06 / Cross Country Riders / este / 40-50cm / 3/23
17.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 19/46
17.02.06 / Hopeamarja / este / 40-50cm / 22/31
17.02.06 / Carmién / koulu / heC / 46/56
17.02.06 / KK Vajoama / koulu / heC / 39/96
17.02.06 / Talli Gneissi / ERJ:n este / 40-50cm / 1/60
18.02.06 / Carmién / este / 20-40cm / 7/37
19.02.06 / KK Vajoama / kenttä / heC+50cm+40cm / 5/34
19.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 33/50
20.02.06 / DNR / koulu / heC / 21/22
21.02.06 / Havupuro / este / 40-50cm / 39/45
21.02.06 / Cecam Shetlands / KRJ:n koulu / heC / 14/40
22.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 33/34
22.02.06 / Cross Country Riders / este / 40-50cm / 15/28
22.02.06 / Espergarde / ERJ:n este / 40-50cm / 35/40
23.02.06 / Classis Trakehners and Fjords / este / 40-50cm / 9/22
24.02.06 / DNR / koulu / heC / 9/23
24.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 32/47
25.02.06 / AAR / ERJ:n este / 30-50cm / 9/40
25.02.06 / KK Kettuma / koulu / heC / x/x
26.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 3/42
26.02.06 / KK Kettuma / este / 40-50cm /x/x
26.02.06 / DNR / este / 50cm / 5/22
26.02.06 / Dvärg / koulu / heC / 18/66
26.02.06 / Kaviopolun ratsastajat / ERJ:n este / 50cm / 24/35
27.02.06 / Cross Country Riders / este / 40-50cm / 12/25
27.02.06 / Dayanara / VVJ:n valjakko / nov. poniparivalj. / 11/16
28.02.06 / Romadour Warmbloods / koulu / heC / 2/39
28.02.06 / KK Vajoama / este / 40-50cm / 3/97
28.02.06 / Marjametsä / este / 40-50cm / 15/34
28.02.06 / FSRa / KRJ:n koulu / heC / 46/50
28.02.06 / Valentinon Talli / koulu / heC / x/x
28.02.06 / Evergrey / KRJ:n koulu / heC / 15/42
29.02.06 / Valentinon Talli / este / 40-50cm / x/x
30.02.06 / Valentinon Talli / este / 40-50cm / x/x
01.03.06 / Orion / ERJ:n este / 30-40cm / 14/45
01.03.06 / Dayanara / este / 40-50cm / 5/69
01.03.06 / Nordisk Stall / este / 20-40cm / x/x
01.03.06 / Valentinon Talli / koulu / heC / x/x
02.03.06 / Shettismaa / KRJ:n koulu / heC / 15/46
02.03.06 / Shettismaa / ERJ:n este / 40-50cm / 36/50
03.03.06 / Dayanara / koulu / heC / 77/87
03.03.06 / NER / KRJ:n koulu / heC / 6/30
03.03.06 / Piensiittola Faithful / ERJ:n este / 30-40cm / 4/30
04.03.06 / Red Rose Time / ERJ:n este / 40cm / 3/30 (2p.)
04.03.06 / RP Dickaya / KRJ:n koulu / heC / 18/45
05.03.06 / Sumupilven talli / este / 40-50cm / 17/29
08.03.06 / KK Melody / este / 30-50cm / 15/20
09.03.06 / KK Melody / koulu / heC / x/x
11.03.06 / Anzcun Talli / koulu / heC / 9/20
12.03.06 / Weindorf Dressage Riders / KRJ:n koulu / heC / 18/50
14.03.06 / KR / koulu / heC / 17/23
15.03.06 / Yt Kristalliharha / KRJ:n koulu / heC / x/x
17.03.06 / Novato Ponies / koulu / heC / 17/17
20.03.06 / Dimmalimm / kenttä / heC+40-50cm+40cm / x/x
20.03.06 / KR / koulu / heC / 2/5
22.03.06 / KR / koulu / heC / 5/5
22.03.06 / Dimmalimm / este / 40-50cm / x/x
24.03.06 / KR / koulu / heC / 2/7
26.03.06 / Dimmalimm / valjakko / nov. ponivalj. / x/x
01.04.06 / Moondance / koulu / heC / x/x
01.04.06 / True Riding Ponies / koulu / heC / 5/32
08.04.06 / True Riding Ponies / koulu / heC / 9/25
11.04.06 / Carientane / KRJ:n koulu / heC / 18/40
15.04.06 / Celestial / koulu / heC / x/x
16.04.06 / Celestial / koulu / heC / x/x
16.04.06 / Classic Trakehners and Fjords / koulu / heC / x/x
17.04.06 / FSRa / KRJ:n koulu / heC / 49/50
18.04.06 / Xanthene / koulu / heC / 2/15
21.04.06 / Nerian / KRJ:n koulu / heC / 46/50
24.04.06 / FSRa / KRJ:n koulu / 4/50
27.04.06 / Gwendown Sporthorses / ERJ:n este / 50cm / 37/40
01.05.06 / Kaviopolun Ratsastajat / KRJ:n koulu / heC / 6/45
02.05.06 / Kaviopolun Ratsastajat / ERJ:n este / 50cm / 18/35
02.05.06 / Yave / KRJ:n koulu / heC / 60/93
06.05.06 / Kisatalli Gavalda / ERJ:n este / 40-50cm / 18/35
09.05.06 / Stallion Hill / KRJ:n koulu / heC / 213/230
10.05.06 / Kisakeskus Noonu / koulu / heC / x/x
10.05.06 / Itä-Laakso / ERJ:n este / 40-50cm / 11/50
12.05.06 / Dauphine Riders / ERJ:n este / 40cm / 11/30
13.05.06 / Virtuaalitalli Dei / este / 40-50cm / 34/41
13.05.06 / FSRa / KRJ:n koulu / heC / 18/49
14.05.06 / Satulinna / ERJ:n este / 40-50cm / 32/40
14.05.06 / Virtuaalitalli Dei / koulu / heC / 5/40
16.05.06 / Kaviopolun Ratsastajat / KRJ:n koulu / heC / 19/45
16.05.06 / PK Sporthorses / KRJ:n koulu / heC / 13/50
17.05.06 / FSRa / KRJ:n koulu / heC / 37/50
18.05.06 / Yave / KRJ:n koulu / heC / 9/45
19.05.06 / Espergarde / ERJ:n este / 40-50cm / 21/33
20.05.06 / KK Kara / KRJ:n koulu / heC / 13/50
20.05.06 / Kisakeskus Noonu / este / 40-50cm / x/x
20.05.06 / Viherniityn Ponitalli / KRJ:n koulu / heC / 6/32
20.05.06 / Höpinä / ERJ:n este / 40-50cm / 36/60
20.05.06 / KK Kimakka / kenttä / heC+50cm+40cm / 8/10
21.05.06 / KK Kimakka / KRJ:n koulu / heC / 63/80
23.05.06 / KK Kimakka / este / 40-50cm / 6/11
25.05.06 / Rowea / KRJ:n koulu / heC / 3/40
25.05.06 / KK Kimakka / koulu / heC / 10/14
26.05.06 / Siréne / KRJ:n koulu / heC / x/x
27.05.06 / VT Gelb / ERJ:n este / 40-50cm / x/x
29.05.06 / Virtuaalitalli Dei / este / 40-50cm / x/x
30.05.06 / Virtuaalitalli Dei / koulu / heC / x/x
30.05.06 / TuHaSe / KRJ:n koulu / heC / x/x
30.05.06 / KK Kimakka / koulu / heC / 8/20
01.06.06 / KK Tumpela / KRJ:n koulu / heC / 7/40
03.06.06 / Red Rose Time / ERJ:n este / 40cm / x/x
04.06.06 / Kaviopolun Ratsastajat / KRJ:n koulu / heC / x/x
05.06.06 / KK Kimakka / koulu / heC / x/x
12.06.06 / Taikakuun talli / KRJ:n koulu / heC / x/x
14.06.06 / KK Kimakka / kenttä / heC+50cm+40cm / x/x


Kuvagalleria:

Kuvien © Veera Lehtinen
(kuvissa shet-tamma Felicia)

Jälkeläiset:
Eventually (i. My Best Buddy) omistaja. mollis.
Eventil (isä. Ingor of Yavetil) omistaja. Leandra.

kuvien © Veera Lehtinen
tekstien © Mimi K. & Jonna N.
luonteen © Karen
sukuselvityksen © Eevuska