Monday, July 2, 2007

Tyypillinen verkkonatsi

Viitaten alempaan postaukseen Prahan keisareiden haudoista, löytyy Erkki Liikasen aukaisemalle ladulle hiihtäjää ja jopa reessä istujaa:

Autoritääristen fasistiluonteiden parhaan mediaystävän Julkisen sanan neuvoston edustaja tässä kauniisti liittää monikulttuurisuuskriittisyyden rasismiin, josta taas autoritääristen fasistiluonteiden suosiollisella tuella ollaan innolla tekemässä rikosta jopa ajatusten tasolla. Tyhmää on uskoa, että nuo itse eivät ole natseja ja rasisteja vain koska he sanovat, että he eivät ole natseja ja rasisteja. Teot puhuvat puolestaan.

Voi hyvin kuvitella kyseisen purkauksen kirjoittajan istumaan 1970-luvun lopulla Hesarin toimitukseen miettimään miten voitaisiin estää Sex Pistolsin tulo Suomeen ja muutenkin edistää sananvapautta sosialistisessa hengessä. Aivan hyvin hän voisi olla jopa se guru, joka on keksinyt legendaarisen "mekaanisen äänensärkijän." Kovin kummoista mielikuvitusta ei tuon kuvittelemiseen tarvitsisi.

Basket Case

Eilen tuli pelailtua koripalloa. Muutamia hajahuomioita: Äkkinäiset ja yllättävä liikkeet tekevät ihmisestä kömpelön tollon, jota uhkaa alituinen vaara rojahtaa turvalleen asfaltille; vaikka juoksu sujuukin uudella lonkalla kohtuullisesti, niin jostain vielä määrittelemättömästä syystä pallo ei juostessa pysy kuin liimattuna mukana vaan pyrkii jäämään jälkeen tai karkaamaan käsistä; puolen tunnin viskelyn jälkeen pallo alkaa tippua koriin kuin itsestään; edelleenkin paras taktiikka on lönkötellä hiljaa ja hämäävän kömpelösti kolmosviivan takana ja heittää heti, kun saa pallon mikä parhaimmillaan johtaa reilustikin yli 50 prosentin tulokseen, ja elleivät muut saa levypalloa, se on tietysti niiden vika.

Kaiken kaikkiaan esitys oli huomattavasti parempi, kuin presidentti Ahtisaaren aikanaan televisiossa esittämä, joten tässä kyllä kehtaa käydä julkisesti pompottelemassa ja heittelemässä mikä väliin on huomattavasti mukavampaa kuin kävely tai pyöräily.

Sunday, July 1, 2007

keisareiden hautoja on Prahassa...

...erittäinkin monta, mutta jokin on maailmassa muuttumatonta:


Rauhaa suojaavan lain säätämisestä

Eduskunnalle

Eduskunnassa ja kansalaisjärjestöissä on useaan otteeseen kiinnitetty huomiota maamme etuja vahingoittavaan viime vuosina varsin laajat mittasuhteet saaneeseen Neuvostoliiton vastaiseen propagandaan. Monissa erilaisissa julkaisuissa olleiden kirjoitusten ainoa tarkoitus voi olla vain vihamielisen mielialan levittäminen itäistä naapurimaatamme vastaan.

Suomen vaiheet puhuvat siitä miten vaarallisia seurauksia ennakkoluuloja ja vihaa levittävällä mielipiteenmuokkauksella saattaa olla, joten on vakava virhe aliarvioida sitä. On kiinnitettävä huomiota siihen, että tämänkaltainen toiminta on syvästi ristiriidassa rauhan- ja yya-sopimuksen kanssa. Samaa on sanottava myös rauhansopimuksessa kiellettyjen järjestöjen laajasta mainostamisesta,

Julkisen sanan vastuu on suuri. Se voi mitä arvokkaimmalla tavalla tukea virallista rauhanpolitiikkaa tai sitä vaikeuttaa. Lehdistön vapautta käytetään silloin väärin, kun yleistä mielipidettä pyritään ohjaamaan rauhan ja hyvien naapurussuhteiden vastaiseen suuntaan. Maan kansallisten etujen mukaista on toimia päinvastoin. Voimakas yleinen mielipide on hallituksen rauhanpolitiikan paras tuki.

Paras tapa vahingollisen toiminnan estämiseksi on tehokas valitustyö. Mikäli se ei yksin riitä, kuten tällä hetkellä näyttää, on paikallaan harkita rauhaa suojaavia lainsäädännöllisiä toimenpiteitä, joilla vahvistetaan hyvien kansainvälisten suhteiden kehittymistä ja rauhan lujittumista. Vertailukohdaksi voi esittää eduskunnan viime vuonna hyväksymän lain rotusyrjinnän kieltämistä, jolla turvataan käytännössä rotusyrjinnän estäminen.

Vihamielisyyden levittäminen jotain kansaa vastaan on vähintään yhtä tuomittava ja Suomen oloja ajatellen vieläkin haitallisempi teko. Rauhan turvaamista koskevalla lainsäädännöllä olisi vahvistettava Suomen virallisen politiikan pyrkimys edistää rauhaa ja hyviä kansainvälisiä suhteita. Siinä tulisi antaa tunnustus kaikelle rauhantyölle kansallisesti arvokkaana työnä ja tuomita vahingollisena sellainen toiminta, joka kiihottaa sotaan tai levittää vihaa muita kansoja vastaan.

Edellisen perusteella ehdotamme eduskunnan hyväksyttäväksi seuraavan toivomuksen,

että hallitus ryhtyisi toimenpiteisiin rauhaa suojaavan lain säätämiseksi.

Helsingissä 6 päivänä helmikuuta 1972

Mirjam Tuominen
Pauli Puhakka
Pekka Salla
P. Liedes
Aarne Koskinen
Siiri Lehmonen
Ulf Sundqvist
Erkki Liikanen
Kuuno Honkonen
Lauha Männistö
Tellervo M. Koivisto
Kaisa Raatikainen
Anna Liisa Hyvonen
Heimo Rekonen

Ei tarvitse suurtakaan mielikuvitusta tuon siirtämiseksi nykyiseen monikulttuurisuus- ja maahanmuuttokeskusteluun. Erona entiseen on ehkä se, että nykyisin tuollainen aloite voisi mennä heittämällä läpi ja voimat keskitettäisiin uuden lain suunnitteluun. Ennenhän se ei onnistunut.

Erkki Liikaselle kuitenkin lämpimät onnittelut. Korkeita virkapaikkoja on tuskin koskaan ansaittu surkeammalla esiintulolla. Eli siinä mielessä mies on kulkenut umpihankea ja ollut edelläkävijä. Nykyään latu on jo toki hyvin tehty ja perässä hiihtäville tolloille kaikki on ollut helpompaa.

Mä sanon viimeisen sanan ja se on: Hei?

Evoluutioteoriasta ja luomisesta väännettävä kiista on aivan puhdasta roskaa. Tai ei täysin, sillä on selvää, että olosuhteet aiheuttavat lajeissa muutoksia, jotka välittyvät perimän kautta ja evoluutioteoria on ilman muuta paras malli, jonka kautta asioita voi tutkia.

Teoriana se on kuitenkin lähinnä roskaa siinä mielessä, että ei ole mitään järkeä mennä väittämään sen kumoavan jotenkin sitä mahdollisuutta, että elämän olisi luonut joku jumala. Kukaan ei yksinkertaisesti tiedä miten elämä on syntynyt ja miten se on tällaiseksi kehittynyt. Jos joku muuta väittää, niin hän on ilmeinen uskovainen. Sattumalta syntyminen kuulostaa täsmälleen yhtä epäuskottavalta kuin, että Ukko ylijumala olisi vahingossa keksinyt salaman, joka sytytti aineeseen tulen. Silti on täysin mahdollista, että kaikki on syntynyt sattumalta.

Toisaalta mistä mää sen tietäisin tai kuten Kymissä tavataan sanoa: "Älä siä miult mitää kysy, en miä mitää tiiä." Kuitenkin, jos joku esimerkiksi selittää ystävällisesti miten lisääntyminen on kehittynyt sellaiseksi, että se todella epätehokkaasti vaatii kaksi sukupuolta ja miten nämä kahdesta sukupuolesta koostuvat lajit ovat tulleet hallitseviksi elämänmuodoiksi, niin kuuntelen ihan mielelläni. Linkit tiedon lähteillekin kelpaavat.

Noin yleispoliittisena kannanottona väittäisin kuitenkin, että on ihan sama opetetaanko kouluissa luomisoppia vai evoluutioteoriaa, kunhan pidetään huolta siitä, että siellä opetetaan biologiaa ja tuodaan esille se, mitä teorioita on olemassa.

Kivet kuppiin, loppu on lähellä

Eräs hauskimpia ja surrealistisimpia verkkokokemuksiani, Futisforumin Edelleen hereillä - kisan hurjimpien etappien ohella, on ehdottomasti Suomen Curlingjoukkueen kannattaminen Curling areenalla. Internet keksittiin ihan noita juttuja varten vaikka sitkeä väärinkäsitys muusta vielä elääkin. Ja todennäköisesti koko verkon keksi Uusis.

Oli miten oli niin kansansa edustaja Markku Uusipaavalniemi esittää nyt vakavasti sen mahdollisuuden, että Suomi on jälleen syöksymässä lamaan. Hänen toteamuksensa "Toivottavasti olen väärässä" kuulostaa kovin ontolta, kun tietää, että hän ei voi olla väärässä. On mielenkiintoista nähdä miten tuo artikkeli kehittyy ja tuleeko se valmiiksi ennen talouden romahtamista.

Nykypolitiikkaa ja siellä sählääviä vähänkään seuranneen paras toivo taitaa olla, että Uusis tuijottaa talouden nousuun.

Friday, June 29, 2007

Syklinen historia pikakelauksella

Itämaisen, syklisen historiakäsityksen mukaan maailmaa menee koko ajan huonompaan suuntaan, kunnes se kuolee ja alkaa uusi maailma, joka taas rupeaa menemään huonompaan suuntaan, noin pääpiirteissään siis. Aiheesta on moninaisia tulkintoja eri suuntausten ja uskontojen parissa.

Käsityksen oikeellisuuteen on tietysti mahdoton ottaa mitään tieteellistä kantaa koska syklit ovat pitkiä kuin nälkävuodet, eikä oikein osaa sanoa missä kohtaa mitäkin aionia milloinkin elellään. Tuollaisen käsityksen puolesta puhuu kuitenkin se, että on moninaisia "pienoismaailmoja", jotka voidaan eristää ja jotka näyttävät vääjäämättömällä tavalla todistavan syklisen historiakäsityksen oikeellisuutta. Esimerkiksi Suomen presidentti-instituutiosta on ehkä mahdoton sanoa ollaanko lopun viimeisillä rappion metreillä vai jo uuden historian aloittavan kulta-ajan kynnyksellä, kun taas eduskuntalaitoksen ja hallituksen sotien jälkeinen kehitys todistaa täysin aukottomasti, että viimeisiä rappion aikojahan tässä niiden suhteen elellään. Tai ajatellaanpa vaikkapa* Finlandia hymnin kehitystä Sibeliuksesta Sakari Kuosmaseen...

On monia hinduja, joiden mielestä lopun aika pitäisi elää uljaasti. Itse arvostan enemmän tyyneyttä, kuin uljautta ja olen melko tyytyväinen siihen, että tässä voi jo kulta-aikaa odotellessa todeta tyynesti, asiallisesti ja rauhallisesti: "Katso Suomi, sun päiväs koittaa."

* Kielitaiteellinen viittaus tuleviin kunnallis- europarlamentti- ja eduskuntavaaleihin ;)

Thursday, June 28, 2007

Valittajien valtakunta

Vähemmistövaltuutettu ja narri Mikko Puumalainen on nyt tehnyt kantelun omakustanteisesta runokirjasta. Poliisin velvollisuus on tutkia kaikki tuollaiset.

En ole kirjallisuusarvostelija, joten pysyn taiteellisten ansioiden suhteen hiljaa. Kansalaisena katson kuitenkin olevani kypsä arvostelemaan virkamiehiä ja hallintoa, joten todetaan nyt tässä, että Puumalainen vaikuttaa yli-innokkaalta, mutta täysin epäpätevältä ja sohlaavalta tollolta, eli juurikin sopivalta sellaisen hallinnon, jonka pääministeriä Shanghain pormestari lähettää tapaamaan jonkun alaisensa, virkamieheksi.

Linkatusta ketjusta ilmenee, että Puumalaisesta voi valittaa kenelle tahansa valtion virkamiehelle, jonka virkavelvollisuus on sitten ohjata valitus oikeaan osoitteeseen.

Wednesday, June 27, 2007

Ympäri käydään, yhteen tullaan

Steve Sailer nostaa esille New York Timesin artikkelin roduista. Niille jankkaajille, jotka väittävät nykytieteen osoittavan, että mitään rotuja ei ole, juttu voi olla valaisevaa luettavaa. Niille, jotka ovat luottaneet maalaisjärkeen ja omiin silmiinsä nykytiede ei tuossa mielessä ole paljastanut mitään uutta.

Toki voidaan puhua syntyperästä ( tai miten sana ancestry nyt parhaiten kääntyy ), mutta miten luulette esimerkiksi lääkärin tulevaisuudessa lääkkeitä määrätessään ratkaisevan sen mitä syntyperää kukakin potilas edustaa? Hän tuskin voi edellyttää jokaiselta potilaalta täydellistä sukuselvitystä.

Sen tuo Timesin juttu - taas kerran osaltaan - kertoo toki kaikille, että todellisuuden muuttaminen vastaamaan hömppäpömppä-jengin ( vihervasemmisto, ranskalainen intelligentsija, humanistit, valkoiset liberaalit,... mitenkä vain. ) käsitemaailmaa ei vain yksinkertaisesti onnistu. Mutta senhän kaikki jo tiesivätkin.

Sunday, June 24, 2007

Egon Friedell

Egon Friedellin Uuden ajan kulttuurihistoria on hämmentävän hyvä kirja. Juhannus meni sitä lukiessa ja lenkkeillessä, joten ei ole edes krapulaa.

Kolmannen osan alku innoitti kirjoittamaan runon Byronin hengessä:

Vain surullisuus on tietoa

Ja jos tiedät
mitä on ollut tiedät vain
minkä olisi parempi ollut olla olematta.

En tiedä onko tuo hyvä, huono vai ihan paskaa, mutta sulkeudun suosioonne ;)

Thursday, June 21, 2007

Kaikki liittyy kaikkeen

Huomasin tuossa, että edellisen postauksen videossa Athleticin laulajien taustalla esiintyvä Kepa Junkera on uskomattoman hieno laulu- ja soitinyhtye. Etsivä löytää lauluja lisää.

Tänään, kun kävin juhannusta varten hakemassa maalikyliltä lasin valkoviiniä savustetun lohen seuraksi, mietin Jukan postausta kriittisestä suhtautumisesta uskontoihin. Mieleen tuli sellainen ajatus, että eikö kaikkein järkevintä olisi suhtautua uskontoihin olemassa olevina entiteetteinä. Ehkä henkisinä entiteetteinä, mutta samalla tavoin olemassa olevina kuin fyysiset, kuten vaikka kasvit, kivet, eläimet tai ihmiset. Jotenkin se selkeyttäisi ajattelua. Ne nyt vain ovat olemassa ja niissä on eroja kuin on koivussa ja voikukassakin, mutta niitä ja niiden eroja voi käsitellä aivan asiallisesti. Voi myös miettiä haluaako pihalleen koivun vai jonkun muun kasvin.

Juhannuksena nyt varmaan kuitenkin koivun, joten hyvää juhannusta.

Tuesday, June 19, 2007

Lukijapalvelutiedote

Siirrän Athletic Bilbaota koskevan kirjoittelun Futisforumille. Tavanomaisen läpän lisäksi yritän oikeasti seurata mitä joukkueessa tapahtuu. Kunhan saan imuroitua viime kauden pelejä ja näen tulevan kauden pelejä niin kommentoin enemmän myös itse pääasiaa, eli peliä, joka toisaalta ei kyllä ole politiikasta riippumatonta.

Bilbao aiheen voisi lopettaa tähän veikeään videoon, joka viittaa siihen, että Euroopan alkuperäiskansoilla voisi kuin voisikin olla jotain yhteistä. Ainakin pelaajat tuntuvat ujostelevan laulamista ja kaikenlainen, kääkkä-ääliömäinen "we are the champions" - uho, joka tahditti Madridin mestaruusjuhlia, loistaa poissaolollaan. Mielestäni tyylikkäästi.

Lopussa esiintyvän naisjoukkueen edesottamuksien kommentointi sopii ehkä tänne, joten ei täälläkään Bilbaota kokonaan ehkä hylätä.

Monday, June 18, 2007

Vallankumouksellinen huomio

Olemme ehdottomasti kaikki syrjittyjä, kuten Euroopan yhteisön rahoittama Syrjinnän vastainen käsikirja todistaa. Useimmat meistä ovat jopa moniperusteisesti syrjittyjä.

Mikäli kumoaisimme vallan, jonka tehtävänä on tuottaa noita teatraalisia dokumentteja itseään työllistääkseen, niin syrjintä olisi mahdollista lopettaa. Eli ei muuta kuin Vamos! ja sama baskiksi.

Kausi loppu Espanjassa

Tuli katseltua televisiosta Madridin fasististen imperialistien valtion rahalla ostamaa mestaruusjuhlintaa. Mutta siitä viis.

Bilbao otti voiton Levantesta ja säilyi sarjassa. Aivan ennustusten mukaan viimeinen kierros ei mennyt vaan tulokseksi tuli tämä:

Levante 42
Betis 40
Atheletic 40
------
Celta 39
Sociedad 35
Gimnastic 28

Bilbao varmaan jonkin verran uusii kesän aikana joukkuettaan. Ensi kaudella sijoitus sijoille, joista päästään Euroopan kentille on tietysti jo tässä vaiheessa varma.

Saturday, June 16, 2007

Taloustieteellinen teesi

Jos yhteismarkkinat ovat liian suuret ja kulttuurisesti liian heterogeeniset tuotanto taantuu.

Friday, June 15, 2007

Revisionistista historiankirjoitusta II

sekä rento johtopäätös

a.

Historian teollisimman ja kylmän byrokraattisimmin toteutetun kansanmurhan kuvaus: Kahdella täsmällisellä suihkukomennuksella reilut 200 000 siviiliä savupiipun kautta ulos.

Hiroshima ja Nagasaki.


b.

Chiang Kai-shekin armeija olisi tuhonnut Maon kommunistit seuraavana päivänä, mutta juuri sinä päivänä Japani hyökkäsi Matsuriaan. Chiang Kai-shek näki Japanin hyökkäyksen mahdollisuutena yhdistää Kiina ja hän vetäytyi armeijoineen välittömästi eteläiseen pääkaupunkiin Nankingiin. Japanilla taas ei ollut juurikaan mitään aikomusta hyökätä Kiinaan vaan sen sotatoimet oli suunnattu Neuvostoliiton vaikutusvallan laajenemista vastaan. Diplomaattinen tasapaino oli kunnossa. Neuvostoliiton rahoittamat ja soluttamat länsimaiset kommunistit kuitenkin provosoivat japanilaisvastaista toimintaa etelässä, jolloin Japanin armeija siirtyi sinne. Sen seurauksena Neuvostoliitto sai vaikutusvaltaa pohjoisessa. Loppujen lopuksi Kiina oli kuitenkin liian vahva, eikä sitä voitu jakaa liittoutuneiden USA:n ja Neuvostoliiton kesken, kuten Korealle - ja Ensolle ;) - tehtiin.

c.

Aito historia osoittaa, että lasketaan vuosissa, ellei kuukausissa, mutta ei ainakaan enää vuosikymmenissä, kun Japani ilmoittaa olevansa liitossa Kiinan kanssa ja alkaa noudattaa johdonmukaisesti liittoutumisen mukanaan tuomaa politiikkaa.

Olemme silloin kusessa, koska meitä johtavat ihmiset ovat yksinkertaisesti tyhmempiä kuin saappaat.

uskon huomispäivään...

...tai ainakin sitä seuraavaan.

Espanjan jalkapallojoukkueiden hymnit ovat aika hienoja. Ratkaiseva peli Bilbaon säilymisen kannalta alkaa sunnuntaina kello 18:00 Suomen aikaa ja sitä kohti marssitaan tietenkin näin laulaen. En uskalla enää ennustaa mitään. Toivon vain parasta. Bilbaon vastustajan Levanten hymnistä kuitenkin kuultaa jo jotenkin, ei välttämättä degeneroitunut, mutta kuitenkin rennon välinpitämätön, iskelmällinen alistuneisuus verrattuna Bilbaon hilpeän reippaaseen klassisuuteen.

Sarjataulukko putoamisviivalla on tämä:

Levante 42
Betis 37
Athletic 37
--------------
Celta 36
Sociedad 34
Gimnastic 25

Athletic Bilbao kohtaa siis kotikentällään Levanten, jolle peli on merkityksetön. Ainoastaan voitto takaa varman säilymisen sarjassa. Muut ratkaisevat pelit ovat Celta vastaan Getafe, Racing vastaan Betis ja Valencia vastaan Sociedad. Kaikki pelit pelataan sunnuntaina ja ne alkavat tuohon samaan aikaan.

Vaikka en uskallakaan uhmata taivaiden tai muiden nimeltä mainitsemattomien paikkojen henkiä ennustamisella enää tässä tilanteessa, niin sijoitan kuitenkin koko omaisuuteni seuraavalle lopputulemalle:

Levante 42
Atheletic 40
Celta 39
----
Betis 37
Sociedad 37

Rahat tai henki :)

Oppia ikä kaikki

Tämä on jännittävä juttu. Etusormen ja nimettömän pituuksien suhteita tarkkailemalla voi tehdä valistuneen arvauksen siitä onko ihminen matemaattisesti vai verbaalisesti lahjakas, kuten ilmenee tästä jutusta. Pitkä etusormi korreloi kirjallisen lahjakkuuden kanssa ja pitkä nimetön taas matemaattisen. Tai jos ei nyt suoranaisesti lahjakkuuden kanssa, niin ainakin sen kumpi osa-alue on henkilöllä vahvempi.

Itse en pelkää paljastaa pimeitäkään asioita itsestäni, joten kerrotaan tässä avoimesti, että nimetön on noin pari milliä keskisormea lyhyempi ja noin sentin etusormea pitempi. Eipä siis ihme, että kukaan ei näistäkään aamuisista sanoista mitään maksa.

Thursday, June 14, 2007

Multikultinationalismi

Vera Izrailit analysoi kokemuksiaan tapansa mukaan ansiokkaasti. Tämä: "...the kind of nationalists who are into ethnic romanticism are usually considered somewhat insane in civilized countries,..." selittää kyllä aika paljon. Nehän pitävät minua mielipuolena, eikä siinä mitään sen kummempaa olekaan.

No joo. Lueskelin juuri uudestaan Neuvostoliiton hajoamisen ja entisen Jugoslavian tapahtumien innoittaman nationalismitutkimuksen yhtä helmeä, Robert McKimin ja Jeff McMahanin kokoamaa, keskustelevaa artikkelisarjaa Morality of Nationalism. Jotkut kirjan tutkijoista tosiaan pitävät monikultturismia nationalismin jatkeena ja tavallaan hyvänä nationalismina. Minusta tuossa hyvyydessä on kyseessä aika paha väärinkäsitys. Monikultturismi nimenomaan korostaa Veran mainitsemaa nationalismin etnisromanttista puolta, joka tietysti on juonteena mukana kaikissa nationalismeissa. Valtiollinen nationalismi, joka keskittyy kansallisvaltioiden hallintaan kuitenkin tasapainottaa tuota juonnetta, eikä päästä sitä nousemaan keskeiseksi, koska paine sen luonnottomalle vahvistamiselle puuttuu. Olennainen juju on siinä, että kansan pitää olla hallinnollinen yksikkö, jonka yläpuolelle ei rakenneta mitään kansan tahdon vastaisia, kansainvälisiä järjestelmiä, eikä toisaalta taas pilkota kansaakaan miksikään toistensa kanssa kilpaileviksi heimoiksi tai klaaneiksi.

Monikultturismin idea tuntuu olevan, että pyörä pitää hajottaa, jotta päästäisiin keksimään sitä uudelleen. Nykyinen monikulttuurinen tutkimus näyttää uusimpina ideoinaan tuottavan käsitystä, että eri etnisten ryhmien pitääkin antaa eristäytyä toisistaan valtion sisällä, mutta valtion pitää rakentaa ryhmien välille siltoja, joiden kautta ne voivat kohdata toisiaan. Idea on täysin pässi, koska noita siltoja voi aivan hyvin rakentaa myös kansallisvaltioiden rajojen yli. Tulevaisuudessa monikulttuuriset valtiot, mikäli niitä nyt edes onnistutaan rakentamaan, tulevatkin taas hajoamaan kansallisvaltioiksi, eikä se luonnollisestikaan tule tapahtumaan ilman väkivaltaa.

On tietysti osittain etnisromanttista sanoa, että Suomen pitäisi nyt vain olla se mikä se jo on/oli, eli suomalaisten kansallisvaltio, mutta se on myös järkevää, eikä suinkaan mielipuolista ;)

Tuesday, June 12, 2007

Kalevala

Paras suomalainen runoilija, jopa parempi kuin dr. Doctor, on Martti Haavio, joka kirjoitti suhteellisen suppean ja helposti luettavan runotuotantonsa nimellä P. Mustapää. Suosittelen tutustumaan.

P. Mustapää kirjoittaa...

Vihaa emme tunteneet, me rakastimme vain,
ja siksi vaellamme me maassa vainajain.

Äitien laulun tähden, neitojen lempeäin,
ja kotilieden tähden marssimme surmaa päin.

Järvien, metsäin tähden, ja viljapeltojen,
ja kylän kirkon tähden kuolimme taistellen.

Kaaduimme isiemme muistain kunniaa.
Suo meille siunauksesi, Suomi, synnyinmaa!

...ja luo tuossa aika täydellisen kuvan siitä mitä on tapahtunut sen eteen, että olemme nyt tässä ja siitä mitä meidän pitäisi nyt siksi tehdä. Joka muuta väittää, se puhuu paskaa.

Monday, June 11, 2007

Monikulttuuri X

Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen on todennut: "Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä." Se on varmasti totta, koska Puumalainen niin sanoo.

Ruokakulttuurin monikulttuurisuusasteen tuntuu usein ratkaisevan se mitä ainesosia on kiellettyjen listalla. Näin kaikkein monikulttuurisin ruokavalio on tietenkin "Vettä ja leipää". Tämä näkyy myös selvästi monikulttuuristen länsimaiden naisihanteesta, joka laihuuttaan pyörtyilee korokkeille, joilla se yrittää kävellä korkokengissä.

Friday, June 8, 2007

Baskimaa

Kaikkien nationalistien rakastama möreä nallekarhu ja Kymijoen tulevia kanavatyömaita leppeästi kronikoiva bardi Panu Höglund on ilahduttavasti nostanut aiheekseen baskien nationalismin. Mikä on tietysti hienoa.

Höglundin tarkan fiktiivisessä käsittelyssä aihe luonnollisesti muuttuu kierojen ETA-terroristien ja yksittäisen skribentin väliseksi taisteluksi, jonka käsittelystä ei puutu hyytävän dekkarimaista murhanhimoisuutta ja vertauskuvia, joissa turkulainen taistelija joutuu palkkaamaan murhaajia uhkaajiensa päiden menoksi.

Tosiasiassa kuitenkin vasta käydyissä vaaleissa lähinnä oikeistolainen ja kristillisdemokraattinen nationalistipuolue, baskien Axel Olof Freudenthalin, Sabino Aranan oma puolue EAJ-PNv sai 31,76 prosenttia äänistä ja sosiaalidemokraattinen nationalistipuolue EA sekin 7,1 prosenttia. Espanjan sosiaalidemokraattien baskiosasto, joka sekin on selkeästi autonomian kannalla sai äänistä 24, 78 prosenttia. Aralar, joka ajaa ehdotonta itsenäisyyttä, mutta on ajat sitten etääntynyt ETA:sta sen väkivaltaisuuden tähden sai 7,22 prosentin kannatuksen. Yleisvasemmistolainen, nationalistinen liittouma Herri Batasuna, joka ideologisesti on ehkä lähimpänä ETA:a ja ajaa myös ehdotonta itsenäisyyttä on kielletty eikä voinut osallistua vaaleihin, mutta sen kannatus liikkuisi varmaan 10 ja 20 prosentin välillä. Ainoa puolue, joka suhtautuu Baskimaan autonomiaan ja sen laajentamiseen pitkin hampain on oikeistolainen PP jonka äänimäärä oli 15, 78 prosenttia kaikista äänistä.

Hienoa, että Euroopassa on kansoja, jotka eivät suostu mukautumaan vasemmistolaisiksi itseään kutsuvien ajattelijoiden ulkomuseoksi. Huomennahan Athletic Club ottaa taas askeleen kohti parempaa maailmaa kohtaamalla Valencian itsehallintoalueen omat pojat, Villarrealin. Valitettavasti tietoverkko on vielä niin puutteellinen, että pelin voi joutua seuraamaan Livescoresta. Parempi kuitenkin sekin kuin ei mitään. Joka tapauksessa lienee selvää, että Athletic Club lyö taas yhden terävän naulan noiden Välimeren rantojen manoloiden arkkuun.

Thursday, June 7, 2007

Aira Kemiläinen Fan Club

Teemu kirjoittaa siitä mikä on se poliittinen voima, joka voi pelastaa monikurjistuvan Euroopan. Johtaja on tietysti aina oikeassa, joten ei siitä sen enempää.

Nyt, kun Athletic Club Bilbaon puheenjohtajana on nainen on ehkä aika myöntää, että naisetkin osaavat ajatella. Suomen viisaimpia naisia taitaa olla Aira Kemiläinen, joka kirjoittaa viisaita niin amerikkalaisesta nationalismista kuin Suomen asemasta lännen historiankirjoituksessakin.

Suomessa kansallismielisyyden ongelma on, että kansallismielisyys käsitetään kaikissa vanhoissa poliittisissa liikkeissä niin oikeistossa, vasemmistossa kuin vihreissäkin täysin väärin ja täsmälleen siten kuten amerikkalaiset ovat tyhjäpäisille ystävillemme asiat kertoneet. Amerikkalaisten käsitys nationalismista on harvinaisen typerä ja historiallisesti väärä. Nimenomaan nationalismi lähtee kaikkien kansojen itsemääräämisoikeuden kunnioittamisesta. Amerikkalaisten hyvänä pitämä patriotismi on yksinkertaisesti vain isänmaallinen tunne, joka ei ota mitään kantaa muiden kansojen asemaan. Patriootti voi silmää räpäyttämättä alistaa muut kansat ja usein tekeekin niin, nationalisti taas ei voi, koska kansan oikeus hallita itseään on keskeinen arvo.

Wednesday, June 6, 2007

ja merisään jälkeen...

...jälleen suorana kisastudioon:

- Hieno peli, mikä toi tämän muutoksen joukkueeseen?
- Pöllö! Haluamme ehdottomasti, että Bubi Wallenius selostaa Suomen seuraavat pelit huuhkaja olkapäällään. Bubi ei pelota huuhkajaa, eikä huuhkaja Bubia.
- Oliko muuta?
- Jeremenko on löytänyt itsestään joukkuepelaajan. Se on sen ansiota, että Aki Riihilahti otettiin joukkueeseen. Koska Suomi on hävinnyt, kun Aki on ollut joukkueessa?
- Mitä pöllölle tehdään, noin strategian suhteen?
- Siitä tehdään Palloliiton puheenjohtaja. Huu, huuu!

Suomi 2 - Belgia 0.

Pöllöliitto Live

Huuhkaja ( Bubo bubo ) otti stadionin haltuunsa kymmeneksi minuutiksi. Se avasi laidan Kolkalle, joka nousun jälkeen syötti Johansonille, joka taas teki maalin.

Huuhkaja on hieno lintu. Suomi 1 - Belgia 0.

Huomiotalouden ongelmia

Kun ihmisille maksetaan edustamisesta, mielipiteistä ja niiden esittämisestä heistä tulee usein monisanaisia ja typerän sekavia. Valistunut sivullinen, jolla ei ole mitään sen kummempia siteitä asiaan pystyy usein ilmaisemaan kaiken paljon selkeämmin ja ytimekkäämmin.

Itsekin pystyn ihan kansakoulupohjalta puristamaan vähemmistövaltuutetusta, neljästä ylitarkastajasta, toimialasihteeristä ja suunnittelijasta koostuvan vähemmistövaltuutetun toimiston vuosikertomuksen yhteen, sisällön kokonaisuudessaan kattavasti kuvaavaan sanaan: Paskaa.

Koska olen asiallinen, tuloista melko piittaamaton ja kiltti ihminen tarjoan lyhennelmäni Suomen valtion käyttöön aivan ilmaiseksi. Eli mikäs tässä Pro Finlandia mitalia - tai mitä niitä nyt on? - odotellessa ;)

Monday, June 4, 2007

Luokkasota

Luokkakantainen ajattelu on syvältä sieltä minne aurinko ei paista, mutta jonka onkaloita hörhöimmät tutkivat taskulampuilla.

Silloin, kun diplomaattiperheiden lapset antavat hampaidensa mädäntyä kuulostaakseen työväenluokkaisilta, ei enää ole kiva olla työväenluokkaa, eikä varmaan enää ole työväenluokan sankareitaan. Parempi olla vain työläinen.

Beatlesien työläinen oli uskomattoman melodinen ja musikaalinen basisti Paul McCartney. Toisin kuin John Lennonin lauluja hänen laulujaan laitettiin myös hallitsevan establishmentin soittokieltolistoille. Lennonille ei jostain syystä koskaan käynyt niin.

Idea tähän poliittiseen kannanottoon syntyi tätä lukiessa.

Lehdistökatsaus

Iltalehden Aarno Laitinen on muun ohessa huomannut vanhan totuuden, että Suomi on poikkeuksellinen kansakunta, jossa on kansa on selkeästi älymystöään viisaampaa ja kirjoittaa asiasta kolumnissaan. Nykymenossa pelottavinta onkin ehkä se, että tuo totuus voidaan joutua tulevaisuudessa kirjoittamaan: Kansa oli selkeästi älymystöään viisaampaa.


Samasta asiasta, eli koulutuksesta ilmestyi joku aika sitten Charles Murrayn kohtalaisen hieno, kolmiosainen kolumnisarja: Intelligence in the Classroom, What's Wrong With Vocational School ja Aztecs vs. Greeks. Vaikka juttu on selvästi amerikkalaispainotteinen, niin se on varmasti merkittävä, koska nykyään kaikki ajatukset kulkevat Amerikasta Eurabiaan ja sieltä edelleen Suomeen. Älymystömmehän on kykenemätön tuottamaan omaa ajattelua. Älymystöllä tarkoitan siis mediaväkeä ja sitä osaa oppineistosta, joka mediassa on esillä. Varsinaista sivistyneistöäkin Suomessa toki on. Se on vain ilmeisesti katsonut parhaimmaksi mennä piiloon.

Maahanmuuttovastaisuus on USA:ssa voimistumassa ja laajenemassa. Linkkien kautta löytää Thomas Sowellin kaksi vuotta vanhan artikkelin, joka kertoo yksinkertaisen tehokkaasti mistä väitteessä "tarvitsemme siirtolaisia tekemään töitä, jotka eivät enää kantaväestölle kelpaa" on kysymys. Seuraavan kerran, kun kuulee jonkun poliitikon sanovan tuon, niin siitä tietää välittömästi, että kyseessä on tyyppi, jolla ei yksinkertaisesti ole mitään edellytyksiä olla päättämässä yhteisistä asioista.

Saturday, June 2, 2007

ja uutisten jälkeen suoraan...

...kisastudioon:

Sveitsin ja Itävallan alpit ovat kaukana.

- Mitä nyt olisi tehtävä, herra Pöllöliiton puheenjohtaja?
- No, jos ajattelisimme suomalaista jalkapalloa ja sen menestystä niin palkkaisimme maajoukkueen valmentajiksi luonnollisesti parasta suomalaista jalkapalloasiantuntemusta. Kolmikko Kuusela, Rautiainen, Hyppönen olisi erittäin hyvä ryhmä.
- Miksi ette palkkaa?
- Koska emme ajattele suomalaista jalkapalloa vaan Pöllöliiton taloutta, jossa rahan kierrättäminen ei oikein kestä rehellistä, urheilullista peliä. Myös Veikkausliigalle on erittäin tärkeää myydä pelaajia rikkaammille seuroille. Siitä saadaan "fyffeä", kuten slangiin viehtyneet juniorimme tapaavat sanoa.
- Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kukaan ei osta ikuista häviäjää?
- Tässä olette kyllä täysin väärässä. Me Pöllöliitossa tiedämme erittäin hyvin, että kiinalaiset vedonvälittäjät ovat hyvinkin kiinnostuneita suomalaisesta jalkapallosta.
- Vituttaako teitä edes?
- Itse asiassa, kyllä.

Suomi 0 - Serbia 2.

Athletic Club

Bilbaon pelipaidoissa on joukkueen historian aikana ollut mainos vain kerran. Ja silloinkaan kyseessä ei ollut varsinainen mainos vaan kaudella 2004 - 2005 Bilbaon perinteisissä, punavalkoraidallisissa pelipaidoissa oli niin UEFA-cupissa kuin Espanjan cupissa sana "Euskadi" vihreällä kirjoitettuna. Euskadi on baskia ja tarkoittaa yksinkertaisesti baskimaata.

Suomen palloliitto on myynyt Suomen jalkapallomaajoukkueen Canal plussalle, joten suurimmalla osalla suomalaisista ei ole tänään mahdollisuutta nähdä Suomen ja Serbian välistä, EM-karsintasarjan jatkon kannalta melko ratkaisevaa Suomen kotiottelua. Ottelu ei muutenkaan ole saanut ansaitsemaansa julkisuutta. Eikä ihme, onhan kyseessä asioiden näin ollessa tavallaan Suomen Palloliiton ( pimeyden ydin ) joukkue, eikä Suomen maajoukkue.

Mikäli Suomen palloliitto voisi, se möisi myös Suomen maajoukkueen pelipaidat milloin tahansa Pepsi Colalle, Phillipsille tai kelle tahansa, joka siitä maksaisi.

Kulttuureissa on eroja.

Friday, June 1, 2007

Ikävä tosiasia

Euroopan yhteisö ei ole turvallinen paikka sellaisille toisinajattelijoille kuin Ayaan Hirsi Ali. Se johtuu siitä, että Hirsi-Ali on luopunut islamista ja arvostelee islamia, sekä sen käytäntöjä. Asiaa voi tietysti yrittää selittää muutenkin, mutta noin se vain on. Ihan yksinkertaisesti ja sellaisenaan.

Tämä on yksi näkyvä merkki niistä hitaista muutoksista, jotka ovat todellisia ja peruuttamattomia, mutta joihin päivänpolitiikka ei kykene - ihan vain rohkeuden puutteesta - ottamaan kantaa. Ei kukaan tiennyt vuonna 1938, että vuoden päästä alkaisi maailmansota, eikä kukaan olisi äänestänyt poliitikkoa, joka olisi sanonut sodan olevan väistämätön ja, että politiikan tulisi tähdätä siihen valmistautumiseen.

Eurooppa ( siis Olli "Wienin porttien avainten luovuttaja" Rehn kumppaneineen ) jatkaa Minotauruksen ruokkimista, kunnes Minotauruksen vaateet käyvät niin suuriksi, että Euroopan maiden kansalaiset eivät niitä enää kestä.

Rappion merkit

Lukion, siis tuon suomalaisen, yleissivistävän koulun lyhyen matematiikan oppikirjan nimi on Lyhyt matikka.

Olen sanaton.

Tämä on siis todella väärin. Mitä nopeasti kirjaa ehdin selailla sen nimi olisi aivan hyvin voinut olla rehellisellä ja hyvällä suomella, ilman tekaistun nuorekkuuden nuolemispisteitä: Laskento.

En uskaltanut edes kysyä, mutta varmaan siellä kirjallisuudesta lueskellaan Hevoshullua ja Soundia ja musiikissa tapaillaan jonkun Apulannan kappaleiden sävelkulkuja hokien mikä niissä on coolia. Voimistelua ei tietysti enää edes ole.

:)

Thursday, May 31, 2007

Rasisti

Ennen rasismi oli rotusortoa, mikä on vastenmielistä ja tuomittavaa. Nykyään se on kuitenkin jotain aivan muuta. Se on eräänlainen ajatusrikos, jonka ilmenemisiä erilaiset 'neekereiden' olkapäillä seisovat vahtimiehet vahtivat haukkamaisella tarkkuudella. He voivat olla huoleti sillä korkealta he näkyvät hyvin, mikä on heidän todellinen tavoitteensakin. Alapuolella seisovat kuitenkin varmasti pidemmän päälle väsyvät.

Ihmisiä melkeinpä vaaditaan olemaan näkemättä maailmaa sellaisena kuin se on ja mikäli joku vilpittömästi ja viattomasti toteaa, että ei sillä keisarilla nyt vain ole vaatteita ollenkaan alkaa välittömästi kammottava ja vastenmielinen jeesustelu, josta tekisi mieli pysyä mahdollisimman kaukana. Valitettavaa vain, että tuo jeesustelu tunkee nykyään itseään kaikille elämän aloille. Jalkapallokin oli ennen miesten pelaama pallopeli. Nykyään sekin taitaa olla jotain muuta. Tosin sielläkin on vielä asiallista porukkaa, kuten Kotkan Työväen Palloilijoiden puheenjohtajan vastaus noihin oululaisten asiattomiin syytöksiin osoittaa. Hänen kysymyksiinsä: " Kenen etuja edellä kerrottu manipulointi ajaa?" ja "Miltä tämä käyttäytymismalli lajin ulkopuolisista näyttää?" on helppo vastata: "Ei kenenkään, tai ehkä erityisopettajien ( Kampman )" ja "silkalta pelleilyltä."

Lopuksi vielä katsaus menneisyyteen ja siihen kuka näitä amerikkalaistyylisiä käytäntöjä ( nostettuna jeesustelun kolmanteen potenssiin ) on ollut innokkaimmin Suomeen ajamassa: Pässit narun päässä esittävät, olkaa hyvä.

Pojasta polvi pahenee

Suomalaisen työväenliikkeen perinteitä surutta raiskaavan Vasemmistoliiton nuorisojärjestö on on hyväksynyt uuden poliittisen ohjelman. Ohjelma on niin äärimmäisen typerä, että sitä ei satunnaisen lukijan säästämiseksi ole julkaistu HTML:nä, vaan erikseen avautuvana doc-muotoisena tiedostona. Suosittelen silti lukemaan, sillä siitäkin osittain näkee missä mennään.

Erillisessä maahanmuuttopoliittisessa kannanotossaan Vasemmistonuoret vaativat käytännössä täysin rajoittamattoman, vapaan maahanmuuton sallimista ainoana rajoituksena se, että sosiaalietuudet kuuluvat täysimääräisenä varmasti jokaiselle maahanmuuttajalle. Toivottavasti myös SAK:ssa vaikuttavat vasemmistoliittolaiset sisäistävät tämän jalon ajatuksen, niin päästään siitäkin paskasakista eroon ja kolmikannan muodostaminen tulee helpommaksi, kun ei tarvitse rakentaa kuin kahdelle jalalle työläisten järjestöjen tehtyä itsensä kyvyttömiksi toimimaan.