3r Pop al Carrer, festival

FESTIVAL

La tercera edició del festival "Pop al Carrer" se celebrarà com els darrers dos anys al Passeig dels Tarongers de la platja de Tavernes de la Valldigna [la Safor], a cinquanta metres i escaig de la Mediterrània, a partir de les 20.30 hores del capvespre del divendres 20 de juliol de 2007.
Enguany ampliem el radi d’acció, mirant cap al nord, per a presentar dues propostes diferents però complementàries dins de la cultura rock. D’una banda, tindrem al pioner del rock català, un artista inclassificable, provocador i visionari: Pau Riba, qui vindrà amb l’espectacle Ribaibal, acompanyat de la seua guitarra i de les projeccions i danses de Memi March i Aina March, respectivament. I d’altra, el nou projecte pop d’Helena Casas, cantant del duet avant-folk Pomada, batejat amb el nom de Conxita, com la de la cançó del Pau Riba —"Ei Conxita Casas, si en fa d’anys!"
Així mateix, comptarem amb tres propostes emergents de la música popular contemporània feta al País Valencià: Senior [l’Horta], Arthur Caravan [l’Alcoià] i Amanida Peiot [la Valldigna]. I com a contrapunt, gaudirem de les noves cançons del mestre del rock mediterrani, Remigi Palmero [la Ribera Alta].
El festival es completarà amb la participació especial de l’actor i poeta valencià Héctor Arnau, qui exercirà de mestre de cerimònies abans de cadascuna de les actuacions que aniran alternant-se al dos escenaris, un de més menut per a les actuacions més acústiques —format d’autor—, i un altre més gran per a les actuacions més elèctriques —format pop-rock.
I com a novetat, s’inclouran les projeccions audiovisuals de Daniel Olmo, component del grup multidisciplinar VerdCel, que tractaran principalment la temàtica de la cultura de carrer.
Tot açò amb el patrocini de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i de la Mancomunitat de la Valldigna, amb la col·laboració de diverses entitats privades de la comarca, i de Gandia TV i Info TV.
Les diferents activitats del festival es desenvoluparan en el següent ordre i horari:

[20.30 h] Presentació del festival, a càrrec de l’actor Héctor Arnau.
Fill del Cap i Casal, Héctor Arnau es va desplaçar a viure a la Ciutat Comtal a fi de donar eixida als seus projectes personals i artístics. El xicot Arnau és un agitador, un polvorí amb llengua de foc, un paladí de la llibertat, del moviment okupa barceloní, això sí: sense rastes, ni arracades al melic. Ha editat dos poemaris, El insomne, i, recentment, Y el hambre y los ciegos, els quals nodreixen les seues sorprenents performances. Per al nostre festival Héctor se n’ocuparà d’introduir els altres artistes [ell també ho és] i de fer seguir les parts de l’espectacle.

[21.00 h] Senior + El Cor Brutal _rock d’autor, València.
No és un nouvingut al món de la música, porta mitja vida entre cordes i vàlvules. Tampoc és un veterà de la resistència, fa dos anys que ha iniciat la seua carrera de cantautor rock, després d’editar un parell de treballs amb Landy. Es tracta doncs de la reconstrucció personal de M. A. Landete a través de microcròniques cantades de la manera més crua i directa: amb el cor a la mà. Tot i que diu que se sent major —ací tenim la raó del seu nom—, les seues cançons vessen la mateixa sinceritat i entusiasme que els infants amb ulls esbatanats.

[21.45 h] Conxita_ pop domèstic, Sabadell.
Facturen el que ells anomenen "pop trist de la quotidianitat": lletres manllevades de poetes propers, paraules que apareixen als discos que escolten o que escriuen els amics amb qui fan la sobretaula; cançonetes amb mel i llimona, fetes amb molta cura i sensibilitat, com els titelles de la "tieta Assunción". L’any passat editaren el seu primer treball discogràfic, Amb lletra petita, amb el qual han rebut el premi al millor disc pop-rock del 2006 atorgat per la revista especialitzada Enderrock.

[22.50 h] Pau Riba_ cançó psicodèlica, Tiana.
Heroi de la contracultura, artivista de la provocació, Pau Riba es revisita perquè li ve de gust. Ribaibal, doncs. Un espectacle que conjumina la paraula amb les ombres xineses, les al·lucinacions sonores amb les corregudes de caragols. Mentrestant, un pinzell guixa l’aire. Els astres reben el senyal, els gripaus i les sargantanes prenen nota. Tot està preparat. La disbauxa, garantida. Tan sols hi faltes tu.

[00.05 h] Remigi Palmero_ pop d’autor, Alginet.
Després d’una temporada recomponent les peces del seu laberint artístic, Remigi Palmero torna lleuger com el vent, amb un repertori de noves cançons, que continuen forjant-se dia a dia en els escenaris que calciga. I és que el directe és la millor carta de presentació per a un artista que muda de pell contínuament, en una prova inequívoca d’acceptació de la màxima "Viu el moment". Un altre clàssic renovador entre nosaltres, i per molts anys!

[01.00 h] Arthur Caravan_ pop viatger, Alcoi.
Projecte encapçalat per l’alcoià Pau M. Soler, l’altra cara del duet experimental Ix i guitarrista dels iconoclastes Jalea Real, a més de ser el productor del segon disc dels VerdCel, el qual ha obtingut diverses mencions i premis. Les seues cançons omplin els carrerons d’una flaire existencialista, sempre inconformista, i delitosament evocadora i bucòlica.

[02.00 h] Amanida Peiot_ pop tavernícola, la Valldigna.
La família peiotaire creix, mentre l’univers s’expandeix. Ara ja en són set els tripulants de l’espai interior, amb les incorporacions de Francesc Mifsud a la trompeta, Hugo Canet al saxòfon i Gerard Verger a l’acordió i saxòfon. Així, els nous arranjaments donen ales a aquesta formació de la Valldigna que presentarà el seu repertori més jogasser. I és que la proclama continua sent la mateixa: "Toca el terra i mira les estrelles!"


FESTA-PRESENTACIÓ

Dissabte 9 de juny tingué lloc al carrer de LaCasaCalba, és a dir, al carrer Cervantes de Tavernes de la Valldigna, la festa presentació de la tercera edició del festival Pop al Carrer, que se celebrarà una vegada més al Passeig dels Tarongers de la Platja de Tavernes de la Valldigna el divendres 20 de juliol.

Així a partir de les 23.00 h, i a banda de la presentació del cartell d’aquest estiu es pogué gaudir de l’actuació de Transportes Hernández y Sanjurjo, projecte paral·lel de Julián H., líder Siniestro Total, i Rómulo S., ex acordionista de Os Diplomaticos de Montealto, que presentaren el seu segon àlbum “Vista Alegre”, recentment publicat per Discos de Freno, la discogràfica que dirigeix el propi Julián H. I també de Les Mãedéus, una proposta en clau acústica encapçalada per Toni de l’Hostal, un activista de l’ironia, el sarcasme i la mala llet. Això sí, tots ells ben templats. L’animació musical es completà amb la participació especial de La Petita Orquestra Peiotaire, alter ego del grup valler Amanida Peiot. Abans de tot açò, però, es projectà el documental realitzat per Barret Films al voltant de la segona edició del festival.