virallinen nimi : Madison lempinimi : Sanni
sukupuoli, säkä: tamma, 160cm rotu: suomalainen puoliverinen, fwb
syntynyt: 31.08.2006 ikä: (VHKR)
kasvattaja, ex-omistaja: Scorpia,
Jenni M.
omistaja: Heidi S. / Kostenlooss
koulutustaso: re:100cm me:90cm ko:Grand Prix painotus: koulupainotteinen
kilpailukalenteri
esikantakirjattu

KRJ-laatuarvostelu 15.12.2006
7/7/8/8/7 + 25 + 24 // 37 + 49 = 86p. / KRJ-II
rakenne: 7 + 7 + 8 + 8 + 7
kisat: 25 + 0 + 24 + 0

Madison eli tutummin Sanni on luonteeltaan hyvin vaativa. Melko äkäinen luonne jatkaa periytymistään ja tästä tammasta tulee kolmas polvi tätä luonnetta. Sanni on hyvin itsetietoinen, erittäin tammamainen ja jopa melko kiukkuinenkin. Tamman lähellä saa olla varuillaan ettei mitään pääse tapahtumaan, mutta onneksi tyttö peri myös hyviä puolia vanhemmiltaan. Perusluonteeltaan Sanni siis on kiukkuinen, mutta oman ihmisen kanssa se muuttuu aivan erilaiseksi. Oman ihmisen kanssa osataan jo melko hyvin käyttäytyä, vaikka aina turhauduttua saattaa tamma pistää hanttiin. Lasten käsittelyyn ei Sannia anneta alkuunkaan ja muutenkin pyrimme, että vain harvat ihmiset käsittelevät tammaa ettei tapaturmia pääse tapahtumaan. Sanni on siis selvästi yhden ihmisen hevonen ja sen yhteisen sävelen löydettyä paljastaa aivan uusia puolia itsestään.

Hoidettaessa Sanni osaa olla hyvinkin turhauttava, hoitaminen kannattaa suorittaa käytävällä tai pesukarsinassa turvallisuuden takia. Tamma kun saattaa pyöriä tai keksiä jotain muuta jos sen karsinaan ängetään rikkomaan sen rauhaa harjauksen takia. Harjata saa melko lailla miten tahtoo, mutta mahan alta harjattaessa kannattaa ottaa rauhallisesti ja hellemmin. Turhan pitkään ei kuitenkaan kannata jäädä puunailemaan, koska Sannilla on tapana turhautua pitkästä hoitosessiosta ja sitten alkaa kiukuttelu kuopimisen, näykkimisen tai muun muodossa. Kaviot tamma nostaa onneksi nätisti ja pitääkin ne ylhäällä. Kuitenkin jalkoja kylmätessä Sanni yleensä heittelee jalkojaan, että saisi piuhat irti kun ne on nyt niin kauheat. Pää on tamman toinen herkkä paikka, päätä harjatessa kannattaa ottaa vain rauhallisesti ettei Sanni ala heittelemään päätään. Satulan ja suitset saa päälle nopeasti, mutta suitsen solkia kiinnitettäessä kannattaa olla nopea ja satulavyö tietenkin kiristetään kiskomatta kovaa herkän masun takia.

Ratsastettaessa Sannin luonne muuttuu täysin. Kun oikea ratsastaja on selässä, tamma tekee mitä vain käsketään innolla ja taidolla. Rauhallisella ja päättäväisellä ratsastuksella saadaan erittäin hyviä tuloksia, Sanni kuuntelee todella hyvin eikä kaahaile omiaan. Kouluratsastus on Sannin laji täysin, tamman erinomaiset liikkeet ja yhteistyökyky pääsevät oikeuksiinsa kun ratsastetaan haastavia ohjelmia sen kanssa. Yleensä ei mitään valtataisteluja selässä käydä. Kuitenkin kiiman aikaan Sanni on lähes aina normaalia herkempi ja itsepäisempi, jolloin kaivataan sitä päättäväisyyttä, että hevonen saadaan toimimaan kuten on haluttu. Sannin käynti on matkaavoittavaa ja erittäin keinuvaa, ravi on ehdottomasti tamman valtti. Ravi on todella tasaista ja mukavaa istua, kun molemmat ovat rentona. Laukka on isoa ja keinuvaa, joskus jopa vähän raskasta istua. Esteet ovat sitten se hankalampi laji, Sanni kun tykkää kaahailla mielensä mukaan. Päättäväisellä ratsastuksella kun saa tamman rentoutumaan, on ratsastus paljon helpompaa. Emme kisaa lajissa ollenkaan, koska esteiden hyppääminen tuntuu jopa stressaavan Sannia ja tamman hyppytekniikka rasittaa jalkoja aivan väärällä tavalla. Maastossa tallipihasta poistuttua alkaa steppaaminen, mutta tamma rauhoittuu kunhan sille antaa mahdollisuuden eikä vain roiku ohjissa. Matkat yleensä sujuvat alkurauhattomuuden jälkeen hyvin kunhan ratsastaja osaa pysyä rentona.
© Jenni M.

  Maverick
  KRJ-I
  Matthew Junior
  KRJ-I
  FNS Matthew
  KRJ-I, ERJ-I, KTK-II
  KWB Celtic Blue xx
  Altaira M
  KRJ-II
  Acciaio Nin
  KRJ-II, YLA3, KTK-III
  RG Altar
  KRJ-III, YLA2, KTK-III
  Adoro's Illuminada
  KRJ-I
  FR Predator
  Golden Rebel
  Laakson Spring
  Adoro's Drisana
  Metsähaan Paranormal Activity
  KRJ-I
  Efeito von Kraften
  KRJ-II, YLA3, KTK-III

fwb o. Matterhorn Kooss (i. Brandon Kin)
fwb o. Maddock (i. Adoro's Francois)
fwb o. Maxim (i. Kronewald M)

© Heidi S.
Jacques Toffi