Virtuaalihevonen - A SIM-game horse


Kiefer GER


Virallinen nimi : Kiefer GER
Kutsumanimi : Kiefer
Rekisterinumero : VH-15264, HRo-00117
Rotu : holstein
Sukupuoli : ori
Säkäkorkeus : 172 cm
Syntynyt & ikä : 19.05.2006, (VHKR)
Kasvattaja : Meredith Schneider, Saksa
Omistaja : Chloe, Savoy

Koulutustaso : ko helppo A, re 160 cm
Painotuslaji : esteratsastus


kilpailukalenteri

esikantakirjattu
ERJ-II (76 pistettä)
ERJ-sijoituksia 48 kpl


 


Kiefer on komea saksalainen oripoika ehdottoman estepainotteisesta suvusta. Yleisvaikutelma orista on rauhallinen ja itsevarma, mutta pinnan alla on havaittavissa temperamenttiakin. Erityisesti tammojen lähistöllä Kiefer saa uutta energiaa ja esiintymisintoa. Itsevarmuuden huomaa erityisen hyvin esteradoilla: ori harvemmin kieltää ja uskaltaa lähteä luottavaisesti hyppyyn, vaikkei lähestyminen olisikaan kaikkein paras mahdollinen. Hoitaessa Kiefer käyttäytyy lähes moitteettomasti, mutta se hyväksyy lähelleen vain harvoja, tuttuja ihmisiä. Ulkopuolisillekaan se ei ole mitenkään vihainen, lähinnä vain epävarma ja sen takia saattaa näykkäistäkin. Oikean ihmisen kanssa ori osaa kyllä ottaa kaiken nautinnon irti hoitamisesta. Kiefer osaa olla niin hellyyttävä näky, ettei karsinasta voi poistua ilman pientä rapsutteluhetkeä, lempikohtia ovat ryntäiden sekä korvien alue. Varusteiden laitossa ei ilmene muita ongelmia kuin satulavyön kanssa. Ori ei niinkään pullistele, mutta saattaa näykätä, mikäli joku sattuu seisomaan sopivasti sen pään vieressä. Muut päivittäiset askareet, kuten talutus, juoksutus ja tarhaus onnistuvat helposti tämän tasapainoisen hevosen kanssa. Toki pitää aina muistaa, että kyseessä on loppujenlopuksi hyvinkin orimainen ori, joka välillä saattaa yllättää rauhallisen kuorensa takaa.

Ratsastaessa Kiefer luottaa täysin omiin kykyihinsä ja tahtoo näyttää ne muillekin, koskaan ei ole tarvinnut kentältä poistua sellaisen tunteen kanssa, että ori ei olisi yrittänyt parhaansa mukaan. Kouluratsastuksen puolella Kieferillä on vanha peruskoulutus, se osaa helpon A:n kuviot moitteettomasti ja laukanvaihto sekä avo- ja sulkutaivutuksetkin luonnistuu. Helpoissa luokissa on siis mahdollisuus kisata esteiden ohella, mutta sen korkeammalle eivät oriin askellajit vain riitä. Niin kuin suvun muillakin hevosilla, Kieferilläkin on hyvin näyttävä, pomppiva laukka. Juuri sellainen miltä korkean tason estehevoselta vaaditaan. Laukka on myös orin vahvin askellaji, sitä on helppo työstää ja Kiefer osaa kulkea myös hyvin lyhyessä laukassa. Vauhtikestävyyttäkin ollaan harjoiteltu, joten kunnosta ei pitäisi löytyä moitittavaa. Ravi ja käynti taas ovat hieman mitäänsanomattomia, mutta puhtaita kuitenkin. Ravin saa oikealla lämmittelyllä ihan hyväksi, mutta lisäyksissä on välillä suuriakin ongelmia. Suurempia paineita emme kuitenkaan siitä ota, sillä rataesteet ovat ehdottomasti painotuksemme. Esteillä Kiefer pääsee hyödyntämään kaikkia parhaita ominaisuuksiaan: rauhallisuutta, itsevarmuutta, päättäväisyyttä sekä sitä pientä maustetta, temperamenttia. Orihan on ratsastaessakin hyvin tasainen. Selvästi eteenpäinpyrkivää sorttia, mutten missään nimessä kutsuisi sitä kuumaksi. Radalla se saattaa junan lailla lähteä porhaltamaan eteenpäin, mutta sekin on helppo ehkäistä puolipidätteillä oikeissa kohdissa.

Kilpailut ovat hyvin suuri osa-alue Kieferin elämää ja se on jo hyvin nuorena tottunut suurienkin areenoiden hulinaan. Pyrimme yleensä saamaan sille kuitenkin mahdollisimman rauhallisen karsinan tai yhden päivän kilpailuissa parkeeraamme trailerin mahdollisimman syrjään, sillä orin keskittyminen häiriintyy liiallisesta hulinasta, silloin kun sen pitäisi levätä ja kerätä voimia. Lämmittelyssä Kiefer on usein normaalia eloisampi johtuen todennäköisesti ympärillä olevista muista hevosista. Ihan kuin se haluaisi saada kaikkien huomion ja yrittää viestittää muille hevosille, että se on täällä taas, pitäkää varanne. Itse kilpa-areenalle kun päästään, niin tuttu ja turvallinen luonne palaa pinnalle eikä yleisöstä ole haittaa, vaikka kuinka kovaa meteliä pitäisi. Kiefer varmasti aistii ratsastajastakin sen, että nyt on tosi kyseessä ja yrittää parhaansa. Joskus yritys menee hieman yli ja ori innostuu liikaa mikä ilmenee liian nopeissa lähestymisissä. Näissä kohdissa se ajautuu usein liian lähelle ja seurauksena on usein pudotus, erityisesti oksereiden etupuomit tulevat herkästi alas. Mutta epäonnistumisetkin korvaa se tunne, joka tulee kun Kiefer pääsee tuulettamaan sijoitustaan. Kunniakierroksella se tietää tehneensä jotain hienoa ja saattaa juhlistaa sitä turhan kovallakin vauhdilla!


i. Kleofas
ii. Petrides
iii. Placidus
iie. Elladines
ie. Kenndall
iei. Diebald II
iee. Kerrington
e. Lucienda
ei. Lorenzo
eii. Ampliador
eie. Laurenzia
ee. Enedine
eei. Nicholson
eee. Camelie


Kieferin isä Kleofas on komea ja raamikas seniori. Tämä tummanruunikko ori viettää nykyään eläkepäiviään Katarina Rümmlerin hoivissa ja on astunut jo päälle kaksikymmentä tammaa. Ori kilpaili aktiivisesti aina 17-vuotiaaksi asti kansainvälisiä luokkia lähinnä 140-160 cm korkeuksissa ja sijoittuikin useasti kotimaassaan Saksassa. Kleofas tuli tutuksi monille sen massiivisesta laukasta sekä hyvin varovaisesta hyppytyylistä. Pudotuksien sijaan ratsastajalla saattoi joskus esiintyä ongelmia saada ori keskittymään suurilla areenoilla, mikä on kostautunut hankalimmilla esteille kieltäytymisen muodossa. Luonteeltaan Kleofas on kuulemma hyvin luottavainen ja hyvä kilpakumppani, mutta vain tutuille ihmisille. Uusien tuttavuuksien kanssa ori on varovaisempi.

Lucienda synnytti esikoispoikansa Kieferin jo 6-vuotiaana. Lucienda on kaunis, Kleofasta selkeästi kevytrakenteisempi, ruunikko, jonka lupaava ura kilpakentillä valitettavasti loppui lyhyeen kun se loukkasi oikean etujalkansa kolmannessa 150 cm luokassaan. Tamman kasvattaja sekä omistaja Michael Schneider tiesi, että tästä hevosesta voisi tulla jotain suurta ja käytti paljon aikaa, vaivaa sekä rakkautta sen kouluttamiseen. Vanhempiensa jalanjälkiä seuraten siitä tuli uskomattoman hyvän ponnistuksen omaava kilpahevonen aina 150 cm asti. Loukkaantumisen jälkeen esteet on unohdettava kokonaan ja Schneider käyttää sitä nyt holsteiner-jalostuksessa ja hänen vaimonsa Cindy kilpailee Luciendalla silloin tällöin helppo A -tasolla kouluratsastuksessa.


Jälkeläiset

01.    t. Rinascita SWA (e. Renesaince R)
02.    t. Illinois 54 (e. Dohle-Nonstop)
03.    o. Kenneth SRO (e. Vinessa)
04.    t. Chickaboo Z (e. Clarice KEM)


Kuulumisia

tulossa


© Virtuaalitalli Savoy 2007, kuvat Benny de Ruiter Stables