Virallinen nimi: WDL Lancelot
Kutsumanimi: Lancelot, Lani
Rotu: suomalainen puoliverinen (FWB)
Syntynyt: 18.9.2005 FIN ( v)
Rekisterinumero: VH-01163
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 169 cm
Väri: punarautias
Koulutus: ko Intermediaire I, re 110 cm
Painotus: kouluratsastus
Kasvattaja: Laura J. / Wadelma
Omistaja: Laura J. / Wadelma

Esikantakirjattu huhtikuussa 2006

Tavoitteena KRJ I -palkinto lokakuussa.

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti!
Lue lisää astutusinfosta.

Sijoituksia koulukisoissa: 41 kpl
Sijoituksia estekisoissa: 11 kpl
NJ-menestys: 2x KUMA, 2x JS

KRJ-ranking: 101 rp
ERJ-ranking: 22 rp

Lancelot on perinyt pitkälti luonteenpiirteensä molemmilta vanhemmiltaan, ja silti Lanista löytyy myös jotain erilaista, jotain, joka tekee siitä aivan omanlaisensa persoonan. En osaa tarkkaan sanoa, mitä se jokin on, mutta olen aivan täysin ihastunut siihen. Ja olen suunnattoman iloinen siitäkin, että näen Lancelotia katsoessani myös sen molemmat vanhemmat - omistuksessani pitkään olleet, rakkaat ja lahjakkaat hevosystäväni.

Lani on aina suunnattoman kiinnostunut kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu. Ensimmäinenkään hevosen hännän huiskahdus, ulkona vartioivan koiran varautunut liikahdus kun vieras saapuu pihaan, tai varustehuoneesta leijaileva valjasrasvan tuoksahdus ei jää siltä huomaamatta. Hoitotoimenpiteidenkin aikana Lani osaisi kyllä seisoa paikallaan, mutta aina on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että se ei millään malttaisi. Lanilla on oma turvajoukko, ne kaikkein läheisimmät ja tutuimmat ihmiset, jotka siitä pitävät aina huolen. Aina se ottaa kuitenkin lämmöllä vastaan niin tutut kuin vieraatkin. Se on siis hyvin lempeä ja kiltti hevonen luonteeltaan, vaikkakin hyvin utelias.

Jokaisella hevosella (kuten ihmiselläkin) on kuitenkin huonotkin puolensa, ja Lancelotilla se taitaa olla orimaisuus, joka käy välillä aika vahvana esille. Tammoille Lani innolla hörisee ja esiintyy, oreille taas pitää uhmakkaasti näyttää, kuka on pomo. Se kuitenkin kunnioittaa ihmistä niin paljon, että harvemmin mitään vaaratilanteita tulee eteen, vaikka muut orit koitetaankin Lanin kanssa kiertää kaukaa.

Lancelot on hyvin rohkea ori ja ehkä osittain tästä syystä se pitää kilpailuista, suorastaan rakastaa niitä. Monille hevosille kilpailut aiheuttavat stressiä, mutta Lani on toista maata - tai ainakaan se ei näytä jännittävänsä. Kilpailuissa on niin paljon ihmisiä ja hevosia ja vilinää, että Lani on aivan innoissaan. Jos aiemmin sait sen käsityksen, että Lani pyörii ja hyörii ympärilleen vilkuillen, ehkä hieman hermostuneinkin elein, selitin huonosti. Herra nimittäin ottaa ja hengailee täysin rentona ja tutkailee ympäristöään. Siinä vasta eriskummallinen hevonen! Lähelle tulevat - ah niin viehättävät - tammat ja uhkaavan oloiset orit saavat kuitenkin Laninkin jännittyneeksi kuin viuluin kielen. Radan läheisyydessä ei kuitenkaan suorituksen aikana (kaikeksi onneksi) ole muita hevosia ja yleisö on rauhallinen, joten Lanin saa melko helposti siirtämään huomionsa ympäristöstä radan suorittamiseen. Lämmittelyssä asiaan on kuitenkin kiinnitettävä paljon huomiota, jotta Lanin saa keskittymään. Vaikka Lani yleensä onkin varsin rento ja toimiva ratsastaa, vauhtia tulee usein liikaa. Sitten kun Lanin saa kulkemaan sopivaa vauhtia, se saattaa kyrpiintyä siitä ja tehdä asioista hankalampia kuin ne ovat. Onneksi se ei ole pitkävihainen :)

Kouluratsuksi Lani on sopii erinomaisesti liikkeidensä ja ratsastettavuutensa ansiosta. Se toimii varsin näppärästi ja sen kanssa on ilo treenata. Lanillakin on toki huonot päivänsä ja aina kaikki ei suju niin kuin toivoisi, mutta on myös niitä päiviä, jolloin Lani tuntuu kulkevan kuin ihmisen mieli.

Sukutaulu ja -selvitys

i Dara's Dascott
FWB, tprn, 170 cm
YLA 1, KRJ II, jälk.luokka AB
ii Ch K.K. Grandelite
FWB, rautias, 164 cm
KTK II, YLA 3
iii KK Elite
FWB, tummanruunikko, 165 cm
iie Agave's Adamant
FWB, rautias
KTK II
ie Decanera W
FWB, rautias, 168 cm
iei Tulimäen Charming Fortune
FWB
iee MH Fortuna's Castana
FWB
e KMS Cecilie
FWB, ruunikko, 168 cm
YLA 2, KRJ II
ei Ch Dara's Donave
FWB, kimo, 168 cm
KTK II
eii Waterfall's Luxury x
angloarabi, ruunikko, 172 cm
KTK II, KERJ II
eie VIR MVA Ch Dara's Dequandra
FWB, ruunikko, 153 cm
YLA 2, KTK III
ee Waterfall's Privileged
FWB, ruunikko, 167 cm
YLA 3, KRJ III
eei Devil's From Hell xx
engl. täysiverinen, ruunikko, 173 cm
KTK II
eee Ch Hubertuksen Lady Frost
FWB, ruunikko, 163 cm
KTK III

Katso 6-polvinen sukutaulu ->

Lancelotin isä, Dara's Dascott, on upea KRJ II ja YLA 1 -palkittu tummanpunaruunikko ori, joka on menestynyt hienosti kouluratsastuksessa ja näyttelyissäkin. Vauhdikkaasta luonteestaan huolimatta (tai juuri sen ansiosta) se on kisannut intermediaire -tasolla asti. Dara's Dascottin puolelta suku on melko tuntematon, mutta ehdottomasti hyvin laadukas ja vanha koulusuku! Suvusta löytyy paljon hienoja agavelaisia ja muitakin menestyneitä hevosia, näistä mainittakoon mm. Ch K.K. Grandelite, YLA 3 ja KTK II -palkittu rautias herrasmiesori, Ch Excitable Luna, KTK II -palkittu tamma, paljon kuuluisuutta niittänyt KK Elite ja kantahevosina kaukana monien polvien päässä täysiverisiä.

Emä on KMS Cecilie, erittäin kiltti ja kaunis tamma, KRJ II ja YLA 2 -palkittu. Tällä liikkeissään kevyellä ja hyvän ratsastettavuuden omaavalla hevosella on takanaan pitkän linjan jalostustyö useiden kasvattajien aikaansaannoksena. Muutamia mainitsemisen arvoisia nimiä emälinjan puolelta ovat ainakin VIR MVA Ch Dara's Dequandra, KTK III ja YLA 2 -palkittu herttainen pieni tamma, jonka isänä on K.K. Grandelite (johon Lancelot on siis linjattu 2x4), sekä kisakentillä loistanut, KTK II -palkittu täysiverinen VIR MVA Ch Waterfall's Savannah xx.

Jälkeläiset

Nimi Syntynyt Emä
01. tamma KF Kreischen 08.07.2006 Mezglains LC's
02. tamma Miliana VR 24.07.2006 Faithful Miss Vanilla Sky
03. ori Pracelot 19.08.2006 Magnolia's Prada Realm
04. ori Quantico WPS 17.05.2007 Amarn Olymer

Astutusinfo
Lancelot on käytettävissä ensisijaisesti FWB- ja täysiveritammoille. Lanilla sopivat astutettavaksi etenkin koulupainoitteiset tammat, joilla toivottavasti on vähän kisanäyttöä ja valmiit sivut (jälkeläisten laadun takaamiseksi). Astutuspyyntöjä voi lähettää osoitteeseen virtuaali@elohopea.net asiaan sopivasti otsikoituna. Huomaathan, että varsa on Lancelotin jälkeläinen vasta, kun sen sivun osoite on ilmoitettu minulle.

Astutusmaksu 300v€
Varsamaksu 700v€
(+ siirto 40v€)© Laura J. 2005-2006
WDL Lancelot on virtuaalihevonen. / WDL Lancelot is a SIM-game horse.
Kuvat on antanut käyttöömme Gestüet Sommerlade. / Photos provided by Gestüet Sommerlade.