© Woodcroft Stud

Nicolette F

tamma Nicolette F, VH-01517
suomalainen puoliverinen, 166 cm
14 - vuotias, syntynyt 20.04.2005   (ikääntyminen)

koulupainotteinen
omistaa Linnea's Black Army
kasvattaja Kiia J.

ko Grand Prix

meriitit
KRJ-II, KTK III, ATC2
esikantakirjattu
tulevaisuudessa
Tavoitteena laadukkaat jälkeläiset

"Vielä varsamaisen kimeä hörähdys ja taskuja tutkiva samettinen turpa; alahuuli nautinnollisesti lörpöttäen ja silmät puoliummessa hellijäänsä takaisinrapsuttava pikkuenkeli suorastaan kerjää haleja."

Nicolette on kiltti keijunsielu, ja se peilautuu sen jokaisessa eleessä ja - vielä hieman varsamaisen kimakassa - hörähdyksessä. Lempeä, jopa hieman ujo, katse suorastaan kerjää rapsutuksia ja hellimistä. Mutta jopa kaiken tämän haurauden pohjalta löytää emän Elegancia VK:n vilkkautta ja särmikkyyttä, jonka ansiosta Nicoleten liikkeet ovat varmoja ja hallittuja, suorastaan kadehdittavia.

Nicolette on varovaisen kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Hännänheilahdus, unelias hörähdys tai ämpäreiden kolahdus saa hetkessä tamman kurkkimaan karsinastaan äänen aiheuttajaa. Maastossa ratsastaja saa olla tavallista herkempi reagoimaan äkkinäisiin pysähdyksiin ja pään heilahduksiin; Nicoleten mielestä tuulessa lehahtaneen lehden ohi käveleminen ilman sen perusteellisempia tutkimuksia on pyhäinhäväistys. Moni on sinkoutunut satulasta, kun tamma päättää kesken laukkapätkän pysähtyä kuuntelemaan ohi lentävän linnun laulua, tai haistelemaan tuulen mukana tuomia hajuja pää korkealla ja sieraimet suurina puhaltaen. Neiti nauttii pitkistä ja rauhallisista maastoreissuista 'laumanjäsenensä' (eli hyvin luotettavan ihmisen / lajitoverin) seurassa. Kuntoa kohottavat ylämäet ravissa ja hiekkarannalla laukkaaminen saa Nicolin innostumaan; se kirmaa kuin varsa veteen pärskyttelemään ja kiljuu kimakoita hirnahduksia kutsuen kaverinsa leikkimään.

Tutun ihmisen rapsuttaessa / harjatessa Nicol ummistaa silmänsä ja nauttii, hoitohetkiin kannattaakin varata runsaasti aikaa (ja porkkanoita). Hellävarainen syväpuhdistus sualla, suan irroittamat karvat ja pöly pölyharjalla, loppusilaus pehmeällä harjalla ja lopuksi porkkana taskuun piiloon; Nicol löytää sen varmasti herättyään hellimisen aikaansaamasta horroksestaan.

Nicol on perinyt vanhemmiltaan upean kouluratsun rakenteen ja kapasiteetin; isältään taitoa ja halua miellyttää ratsastajaansa, emältään energisyyttä ja lennokkuutta askeliin. Nicol kuuntelee ja tottelee kuuliaisesti jo pelkällä hyvällä perusistunnalla ja tasaisilla käsillä ratsastavaa ja asettuu helposti muotoon kooten takajalat hyvin alleen. Askelissa on mukava istua ja laukka on tasaisen kolmitahtista, jossa on upea liitovaihe. Nicoletella on hyvin herkkä suu, joten pienempikin tuntuma riittää, suusta ei todellakaan kannata repiä tai jäädä vetämään. Sen sijaan kannukset on hyvä olla ratsastaessa, sillä Nicol on hieman laiska reagoimaan pohkeisiin.

Vaikka eläinlääkäri on jo saanut Nicolen luottamaan itseensä, tamma silti hieman kammoksuu tästä lähtevää 'eläinlääkärihajua'; pelkkä eläinlääkärin askelten kopina sementtikäytävällä saa Nicolen perääntymään karsinansa peränurkkaan. Myös kengittäjä on Nicolen mielestä 'iso paha susi', vaikka antaakin peruskiltin luonteensa ansiosta kengittäjän hoitaa hommansa rauhassa. Traileriin neiti suhtautui aluksi hieman varuillaan, mutta Marttyyrin käveltyä se pari kertaa läpi, uskaltautui Nicolkin kokeilemaan. Nykyään lastaus sujuu ongelmitta, vaikka neiti ei vieläkään suostu matkustamaan ilman lajitovereiden seuraa.

Nicol on erittäin herkkä kilpailujännitykselle ja tuntuu vapautuvan ujosta hahmostaan radoilla; se hirnuu kimeästi oreille ja tanssahtelee riimunnarun päässä häntä korkealla. Oriit vastaavat yleensä vielä kimakammin ja Nicolia on vaikea saada keskittymään rataan. Tarvitaan vielä paljon rutiinia ja pikkukisoja, kunnes se hieman tasoittuu.

i. K.N Casimir
fwb, KTK III
e. Elegancia VK
fwb, KTK III
ii. K.N Scandal
fwb, KTK II
ie. Ch K.N Grape
fwb
ei. Dewilyah's Abalaze
trak
ee. Sound of Crystal
iii. Alfa Star T
fwb
iie. K.N Cilla
fwb
iei. RG Two Truns iee. Laakson Beauty Time xx
xx
eii. VIR MVA Ch Goroaq
fwb, KTK II
eie. Heartbreaker
fwb, KTK I
eei. Sound of Silence eee. Crystal River

01.   t. B'Liselotte (i. Dara's Dascott)
02.   o. BTR Andante (i. Treble Dartakan)

Nicolette F ottaa vastaan päätökseni mukaan kouluratsastuksesta kisakokemusta keränneitä puoliverisiä, laitathan astutuspyynnöt asiaankuuluvasti otsikoiden sähköpostiin.

parhaat kilpailutulokset (KRJ)
Kilpaillut vuosina 2005-2006 232 starttia ja kiertänyt monia näyttelyitä.

( kilpailukalenteri tyhjennetty )