nimi Magnolia's Penny Lane
syntynyt 30.04.2004, FIN
rekisterinumero VH-4251
rotu suomalainen puoliverinen (FWB)
väri ja merkit tummanruunikko, epäsäännöllinen piirto, mtj ks.
säkäkorkeus 163 cm
sukupuoli tamma
kisaaja Orli
kasvattaja Magnolia Grove
ex-omistaja Petra H.
omistaja Orli
kotitalli Keijulampi
käyttö kilpaileminen ja jalostus
painotus kouluratsastus
koulutustaso               Ko: Intermedaire I, Re: 140 cm, Me: 130 cm, Ih: 140 cm
näyttelymenestys BIS2 x 2, BIS3 x 3, BIS4, LKV1 x 6, LKV3, MVA-SERT x 6, irtoSERT x 2, JS x 8.
jälkeläiset 10 kappaletta, joista oreja 5 ja tammoja 5.

Kuvagalleria

Sukutaulu

    VIR MVA Ch KWB Smash Me
    km fwb-o, KTK-II, 162cm, †
Ch Utah W, KTK-III, † Ch Futurous W, KTK-III
Barame Caltic Z
VIR MVA Ch Alchemy Nin, KTK-II, † Ikaros By The Way
Alaney Nin xx
    Ch Estelle M
    rt fwb-t, KTK-III, 164cm
VIR MVA Ch FNS Matthew, KTK-II, † VIR MVA Ch Stefan Tajs
VIR MVA Ch RG Golden May, KTK-II
R'Triangel, KTK-II, † VIR MVA Ch Sultan I Deverce, KTK-II, †
Laakson Praying Eyes


Luonnekuvaus

Yleisesti Liinaa kuvaillaan sanoilla jämäkkä, itsevarma sekä kuitenkin hyvinkäyttäytyvä. Liina osaa olla omalaatuinen eli omalta osaltaan hirveä kiukkupussi, mutta kun päättäväinen ihminen ilmestyy näköpiiriin tietää Liinakin mihin asettaa sen rajan. Ratsastaessa on hieno näky jota kehtaa katsella pidemmänkin aikaa. Liina askeltaa hienosti ja koulupainotus sopii Liinalle erittäin hyvin. Välillä saattaa reippaantua liikaakin, mutta kaikin puolin Liina on hieno, mutta paikkansa tietävä tamma.

Hoitaessa saattaa tulla pieniä erimielisyyksiä. Liina kannattaa sitoa kiinni karsinaan, sillä muuten se pyörii ympäri karsinaansa. Muuten Liina on kiltti ja malttaa kyllä seistä jonkin aikaa paikallaa, mutta jos se joutuu seisomaan omasta mielestään liian kauan aikaa paikoillaan niin se alkaa riuhtoa riimunnarua kevyesti ja heittelemään päätään. Joskus jos se oikeasti kyllästyy se alkaa stepata paikoillaan ja kuopia maata. Liina pitää rapsutuksista ja huomiosta. Niskasta Liina tosin on hieman arka ja herkkä joten sitä ei kannata sorkkia turhaan.

Suitsiessa Liina pitää päänsä mukavasti paikoillaan. Antaa ottaa pään kiinni ja ottaa kuolaimet hyvin suuhun. Mutta kun alat vetämään suitsia korvien taakse Liinan pää nousee äkkiä salamannopeasti korkeuksiin ja se katsoo sinua silmävalkuaiset muljahdellen. Se saattaa johtua siitä, että sen niska on niin arka ja suitset saattavat kirpaista alussa sinne. Siksi helläkätisyys on Liinan kanssa kaiken a et o.

Satulointi onnistuu Liinan kanssa todella ahdistavissa merkeissä. Ensinnäkin Liina katsoo sinua silmät valppaana. Kun menet kaulan ali oikealle puolelle se näykkäisee sinua selästä. Kun alat heittämään satulaa selkään Liina väistää taitavasti alta pois. Kun olet pienen taistelun jälkeen saanut satulan selkään niin alkaa se vuosia kestävä satulavyönkiristys. Ensin kannattaa laittaa vyö jo ensimmäiseen reikään toiselta puolelta ja sitten ähkiä tiukka vyö paikoilleen ensimmäiseen reikään. Jonkin aikaa kannattaa touhuta siinä Liinan lähellä ja sitten yllättävästi ja nopeasti tarrata kiinni satulavyöhön ja pikkuhiljaa kiristää sitä tiukemmalle. Selästä käsin vyö kannattaa loppujen lopuksi sitten kiristää.

Taluttessa Liina kulkee kiltisti vierellä. Joskus saattaa olla niin hyvännäköinen ruohotupsu ihan lähellä niin se pitää saada ottaa, mutta muuten ei hirveästi jää viivyttelemään. Ei myöskään taluta taluttajaa vaan kulkee sopivaa vauhtia.

Selkään noustessa Liina seisoo kiltisti paikallaan ja leikkii aikansa kuluksi kuolaimellaan. Saattaa hieman luimistaa korviaan, kun selkään ponnistaa, mutta ei tee ihmeempiä. Jos säädät selässä jalustimia Liina saattaa vähän tepastella paikallaan tai olla jo lähtemässä matkaan.

Askel-lajit ovat mukavia istua. Ravi on tasaista ja Liina askeltaa hyvin alleen. Se hakee hyvin ravissa peräänantoa ja kun kädet pidät oikeassa asennossa rentoutuu Liinakin ja kulkee vaaditussa asennossa. Ravissa on helppo keventää. Ravissa Liinalla ratsastaessa jalat tulee kuitenkin pitää mahdollisimman rauhassa, sillä tamma ottaa heiluvista koivista lieviä vaikutteita jotka näkyvät sitten treenin lopulla kun kiihdytyksiä tulee vaikka mikkä mitalla. Liinan käynti on tasaista ja matkaavoittavaa. Se meinaa joskus sortua peitsaukseen, mutta pienellä pidätyksellä sen saa kävelemään ihan normaalia reipasta käyntiä. Liina nostaa laukan hyvin ja pienestä vihjauksesta. Pieni huomaamaton puolipidäte ja kevyt jalan siirto riittää yleensä. Liinan laukka on liitävää ja tasaista. Helppoa istua.

Kentällä Liina kulkee paremmin kun maneesisa. Sen jotenkin tuntee kun se liikkuu vetreämmin ja joustavammin, kuin synkässä ja pelottavassa maneesissa. Kulman pienet hirviötkin ovat jostain kumman syystä hävinneet ja lakanneet ahdistelemasta Liinaa. Raippakin on syytä jättää kentän reunalle, sillä kentällä sitä et Liinan kanssa tarvitse. Se kulkee todella iloisesti ja reippaasti ilmankin sitä. Kulmiinkin voidaan mennä tällä kertaa.

Maneesissa Liina on vähän varuillaan. Maneesiin meno onnistuu ehkä toisella kerralla. Ensimmäisellä yrityksellä maneesi näyttää ihan liian pelottavalta hökötykseltä. Kulkee ehkä hieman jännittyneenä alkutreenistä, mutta loppua kohden alkaa jo rentoutua ja tottua siihen hökötykseen. Maneesin kulmissahan lymyää tietysti niitä iänikuisia mörköjä jotka pomppivat Liinan turvan eteen aina pahimmissa paikoissa ja niitä säikytään ihan kunnolla. Liina menee yleensä ihan paniikkiin ja riistäytyy käsistä. Siinä menee sitten taas aikaa saada tamma taas normaaliin olotilaansa eli omaan rauhallisen reippaaseen itseensä.

Kouluratsastus sujuu Liinalta kuin vettä vaan. Tamma on koulupainotteinen ja sen huomaa liikkeistäkin. Se kulkee hienossa muodossa ja nostelee jalkojaan. Astuu takasillaan hyvin alle ja kokoaa itseään. Se taitaa kaikki asiat helposta C:stä Intermediaire I:seen asti ja hienosti taitaakin. Hieno ja lihaksikas rakenne takaa Liinan koululiikkeet.

Maastossa Liina on viritetty. Elikkä sapelihammastiikerit ja pienet vihreät miehet ahdistelevat tätä tammaa maastossa mihin menettekin. Maastossa tavallista reippaampi eikä suostu kulkemaan juurikaan perääannossa. Laukkapätkillä kuumuu ihan hirveästi ja kotia päin ei enään kävellä.

Esteratsastuksessa Liina on helmi. Se ylittää esteen kuin esteen, mutta saattaa olla välillä vähän huolimaton. Ei aina välttämättä jaksa hidastaa juuri kaarteessa tai ennen estettä ja se saattaa koitua sitten harmilliseksi pudotukseksi. Saattaa reagoida myös vähän hitaasti kaikki painoavut. Ohjasavuille on taas herkkä kuin mikä ja Liinan saat käännettyä melkeimpä pelkillä pohkeillakin. Liinan kanssa on tarkkaa vain katsoa mihin ratsastaa ettei tamma lähde säheltämään ihan mitä sattuu vaan säheltää perushäslingit eikäs en kummempaa.

Pesupaikalla Liina on rauhallinen ja nauttii veden virtauksesta. Jos sen jalkoja viilennetään niin saattaa ensin vähän nostella niitä korkealle, koska kylmästä vedestä tämä neiti ei pidä ei ollenkaan. Pitää vain malttaa kunnes Liina tottuu kylmään veteen ja sitten vain rauhallisesti liottaa. Jos nostaa vesiletkua yhtään ylemmäksi kuin pitäisi Liina saattaa ottaa siitä vedestä sieppiä. Koska sieltä letkustahan tulee käärme joka syö Liinan, joten sitä ei voi olla pelkäämättä eihän? Uimaan Liina menee mielellään ja hurjaa vauhtia meneekin. Liina tykkää riehua ja polskia vedessä vaikka millä mitalla. Kuopii vähintään viisi minuuttia ennen kuin suostuu liikkumaan mihinkään ja matkalla syvemmällekkin pysähdytään joka toisella askeleeella kuopaisemaan pohjaa oikein kunnolla. Pitää uimisesta syvemmälle ja veneen perässä tulee mielellään.

Ruoka-aikana kuulet ininää ja hirveää riehumista. "Haluan haluan haluan", Liina varmaan huutaisi jos osaisi. Liinan pitää saada ruuat aina ensimmäisenä koko joukosta. Varsinkin viereisissä karsinoissa olevat saavat tuntea Liinan riehumisen kun tamma uhittelee heillekkin. Karsinan seinät ovat myöskin koetuksella. Sitten kun tulet karsinaan Liina hyökkää heti karsinan ovelle ja on hurjana. Kannattaa olla vain päättäväinen ja tiukka kun astelee karsinaan. Pelkoa ei saa näyttää, sillä sen Liina jos kuka vainuaa ja alkaa isottelemaan. Liinalle ei kannata antaa periksi ruuan suhteen, vaan pihdata ruokaa ruokakuppiin asti jolloin rynnätä äkkiä pois Liinan ja ruuan välistä.

Tarhassa ja laitumella Liina tykkää pomottaa muita tosin yleensä tuloksetta, sillä sen yrityksen kostautuvat lähes aina. Se uhittelee kuin pikkutyttö. Näyttelee hampaitaan ja kääntyilee takapää kohti muita, mutta ei uskalla tarrata kiinni tai sitten kuitenkaan potkaista. Neiti isottelija saa aina köniinsä muilta.

Kisapaikalla Liina haistelee, irvistelee ja kuopii. Hermoilee siis aivan suotta. Tutkailee oreja ja hirnuu kimeästi tervehtiäkseen muita paikalla olleita. Taluttaessa kentälle tai ratsastaessa kentälle Liina sortuu aina ns ravikäyntiin ja steppailee lämmittelyssä ihan syyttä suotta. Lämmittely sujuu yleensä hermostuneissa merkeissä ja Liinan kanssa saa olla koko ajan varuillaan ja tiukkana, että neiti keskittyisi siihen suoritukseen eikä muuhun hälinään.

Kisaradalla Liina on ehkä hitusen säikympi ja hermostuneempi kuin kotona sillä kisapaikan kireä ja jännittynyt ilmapiiri saa Liinan kireälle kuin viulunkieli. Sen saa rentoutumaan vain sillä keinolla, että itsekkin rentoutuu eikä jännitä yhtään. Esteradalla Liinalta saatetaan nähdä joko hienoja suorituksia tai sitten hätiköityjä ja aivan pieleen menneitä suorituksia. Mitään siltä väliltä tuskin ikinä tulee. Liina keskittyy joko täydellisesti tai sitten seurailee vain vieressä kulkevia oreja ja niiden flirttiyrityksiä.


Kisakalenteri

Päivämäärä Paikka Luokka Sijoitus
01.05.2004 Frondon Talli RE 80-90cm 2/7
25.05.2004 Keinukallion Ponitalli RE 65cm 11/16
25.05.2004 Keinukallion Ponitalli RE 80cm 6/21
30.05.2004 Kuusivuori & Suomentalli NJ: FWB-tammat 3/12, LKV3, irtoSERT, JS
01.06.2004 Vihermetsän Ratsastajat NJ: FWB-tammat 1/15, BIS2, LKV1, MVA-S, JS
02.06.2004 Haltian Kartano RE 60-80cm 11/26
02.06.2004 Haltian Kartano RE 80-100cm 26/26
03.06.2004 YT Cupido NJ: FWB-tammat 1/12, BIS3, LKV1, MVA-S, JS
05.06.2004 Siittola Silverlea NJ: FWB-tammat 1/15, BIS3, LKV1, MVA-S, JS
05.06.2004 Tähtimetsän NJ: FWB-tammat 1/14, BIS4, LKV1, MVA-S, JS
07.06.2004 Nouvelle Lune NJ: FWB-tammat 1/15, BIS2, LKV1, MVA-S, JS
09.06.2004 YT Geramind NJ: FWB-tammat 1/15, BIS3, LKV1, MVA-S, JS
10.06.2004 Laitakuja Helppo A 12/30
10.06.2004 Castago Helppo A 17/18
14.06.2004 Laitakuja RE 100cm 13/30
14.06.2004 Laitakuja RE 120cm 24/30
17.06.2004 Confugium Helppo B 16/40
18.06.2004 Castago RE 70cm 5/20
18.06.2004 Castago RE 90cm 11/20
18.06.2004 Laitakuja Helppo A 24/28
20.06.2004 Luminalle Helppo A 13/20
20.06.2004 Sinitaivaan kisatalli NJ: ei tietoa luokasta irtoSERT, JS
20.06.2004 Berkhoutt Helppo A 10/30
20.06.2004 Kukkaniityn Tila Helppo A 19/35
22.06.2004 Berkhoutt KRJ: Helppo A 18/25
23.06.2004 TiiterinTalli & TiTo KRJ: Helppo A 34/35
24.06.2004 Laitakuja RE 110-120cm 19/24
25.06.2004 MT Tuuliharja KRJ: Vaativa B 13/30
30.06.2004 NRS KRJ: Helppo A 24/25
01.07.2004 Linne RE 100cm 9/12
10.07.2004 Minor KRJ: Vaativa B 9/12
14.07.2004 Ceridwyn RE 110-120cm 25/29
14.07.2004 KK Element Helppo A 18/25
18.07.2004 Confugnium Helppo A 13/13
25.07.2004 Lumotus Helppo A 18/25
09.03.2005 Satakieli Helppo C 11/30
09.03.2005 Satakieli Helppo A 3/30
11.03.2005 Satakieli RE 80-90cm 20/30
11.03.2005 Satakieli RE 80-90cm 18/30
11.03.2005 Satakieli RE 90-100cm 18/30
23.03.2005 Satakieli Helppo C 30/30
09.03.2005 Satakieli Helppo A 26/30
30.03.2005 Satakieli RE 80-90cm 15/30
30.03.2005 Satakieli RE 90-100cm 20/30
17.04.2005 Satakieli KRJ: Helppo C 30/50
17.04.2005 Satakieli KRJ: Helppo A 48/50
28.04.2005 Satakieli RE 110-120cm 45/71
10.05.2005 Talli Humu RE 120cm 9/13
17.08.2005 Harhalampi ME 70cm 11/20
15.09.2005 Nétts KRJ cup: Helppo A 239/286
02.10.2005 Tähtiniityn Talli ERJ: RE 110-120cm 1/30
02.10.2005 Tähtiniityn Talli ERJ: RE 130-140cm 22/30
30.10.2005 Tähtiniityn Talli KRJ: Intermediaire I 19/25
27.02.2006 Splendour Estate ERJ: RE 120-130cm 27/30
27.02.2006 Splendour Estate ERJ: RE 130-140cm 2/29
26.02.2006 Olympiq Estate ERJ: RE 120-140cm 2/26
01.03.2006 Mayten Welsh Ponies ERJ: RE 90-100cm 37/45
01.03.2006 Mayten Welsh Ponies ERJ: RE 100-110cm 45/45
03.03.2006 Kisakeskus Champman Helppo B 5/20
03.03.2006 Kisakeskus Champman Helppo A 20/22
03.03.2006 Kisakeskus Champman Helppo C 7/15
04.03.2006 Kisakeskus Champman RE 120-130 cm 4/14
04.03.2006 Kisakeskus Champman RE 60-70 cm 13/19
04.03.2006 Kisakeskus Champman RE 80-90 cm 2/28
10.03.2006 Dayanaran Ratsastajat RE 90-100cm 8/21
10.03.2006 Dayanaran Ratsastajat RE 130cm 1/6
12.03.2006 Dayanaran Ratsastajat Helppo B 26/35
12.03.2006 Dayanaran Ratsastajat Intermediaire I 8/8
16.03.2006 Dayanaran Ratsastajat Helppo B 27/35
16.03.2006 Dayanaran Ratsastajat Intermediaire I 8/9
19.03.2006 Edelweiss RE 70-80cm 2/8
19.03.2006 Edelweiss RE 90-100cm 1/14
19.03.2006 Edelweiss RE 110-120cm 5/6
18.03.2006 KHR ERJ: RE 100-110cm 19/29
18.03.2006 KHR ERJ: RE 120-140cm 12/15
12.11.2006 KHR KERJ: He A x RE 110cm x ME 100cm 5/17
12.11.2006 KHR KERJ: Va B x RE 120cm x ME 115cm 6/7
01.02.2007 KHR RE 120-130cm 3/9
02.02.2007 KHR Vaativa A 4/4
02.02.2007 KHR Intermediaire I 3/7


Jälkeläiset

Nimi Syntymäaika Sukupuoli Isä
Dazzlin Bustle 19.04.2005 ori Fernando VC
Carantio Bustle 16.06.2005 ori Gilmore AIR
Cassino 01.01.2006 ori Hoobastank
Lamourette KL 06.03.2006 tamma VIR MVA Ch Classic Lucas, KTK-II
Romanticide KL 28.03.2006 tamma Treble Dartakan
Bachelorette KL 14.04.2006 tamma Barneytte Lord F, KTK-II
Manhattan KL 14.07.2006 tamma J's Calypo's Sir Lancelot
Adonico KL 18.11.2006 ori Ch Adoro's Warnube, KTK-III.
Ramuzeno KL 09.04.2007 ori Ch Music's Rammy, KTK-III.
Feel Spirit KL 21.09.2007 tamma Ch Heartbreaker


Tekijänoikeus

Ulkoasu: © Heini H
Tekstit: © Orli
Luonne: © audrey.
Kuvat: © Johanna Huovinen