ETUSIVU   HEVOSET   ESITTELY   HOITAJAT   TOIMINTA    

       LE'NATALE

aka: Natsku
reknro: --
rotu: newforest
synt: 14.3.2005
ikä: -vuotias
sukup: tamma
väri: ruunikko
merkit: tähti, vtj sukka
säkä: 135cmkoulutus: he C / 120cm / ajo
painotus: esteet
kasvattaja: Alicia / Léfane Stud
omistaja: Ajka (50%) ja Enni & Petra H. (50%)Yleisesti Natsku on oikea lällykkä, jokaisen hoitajan suosikkiponi! Tamma antaa pikkutyttöjen tehdä itselleen vaikka mitä, eikä se lotkauta korvaansakaan. Kerrankin 5-vuotias pieni tyttö tuli tallille vanhempiensa kanssa käymään, ja silitti ensimmäistä kertaa elämässään hevosta. Tyttö päätti vähän läpsiä ponin turvalle ja vedellä voimiensa takaa harjasta, mutta Nanu sen kuin vain seisoi kiltisti paikoillaan. Tätä tammaa hoitaessa on siis aivan turha pelätä mitään kohtauksia, nuoremmatkin voivat aivan huoletta silitellä ja harjailla.


Hoidettaessa Nanu on - kuten ja sanoinkin - kärsivällinen ja kiltti, ja sitä on hyvin vaikea saada hermostumaan - tosin en ole aivan varma että tietääkö se edes mitä hermostuminen on. Nanu jaksaa seisoa paikoillaan pidemmänkin aikaa ilman erillisiä käskyjä, ja se tottelee heti myös sille uusia ihmisiä. Neiti on mitä enkelimäisin poni, ja sillä on hyvin harvoin pahoja päiviä. Pahoina päivinä Nanun kiukuttelu on kuitenkin lievää, se saattaa luimia tai olla hieman tottelematon, mutta kun hoitaja ei välitä siitä vaan jatkaa puuhiaan ihan normaalisti, tamma muuttuu äkkiä omaksi ihanaksi itsekseen. Tätä tammaa on pakko kunnioittaa sen kärsivällisyydestä, sillä sitä tuntuu riittävän vaikka muille jakaa! Nanun voi huoletta antaa hoidettavaksi aloittelijoillekin, sillä tamma itseasiassa auttaa ihmisiä luottamaan hevosiin enemmän, koska se ei itse sählää ja sen kanssa on helppoa tulla toimeen.


Tarhaillessa ja laitumella Nanu on yksi muiden joukossa, ja se tulee erittäin hyvin toimeen myös muiden hevosten ja ponien kanssa. Vaikka Nanulla onkin sitä tiettyä päättäväisyyttä, se ei ole koskaan uhmannut muita hevosia tai yrittänyt päästä lauman johtajaksi - se kait haluaa että joku muu päättää mihin suuntaan juostaan, jos uhkaa vaara. ;) Nanu viedään yleensä ensimmäisenä tarhaan, sillä kun muut tarhoille tulevat hevoset näkevät että maailman luotettavin ja ystävällisin poni on jo siellä, uskaltavat vähän aremmatkin tulla perässä. :)


Ratsastettaessa tamma on rauhallinen, mutta ei ratsukolta silti vauhtia tule puuttumaan mikäli ihminen haluaa Nanun menevän kovaa. Tamman selässä on totutellut monen monituinen aloittelija olemaan, sillä se on erittäin luotettava eikä järjestä mitään kohtauksia. Nanua ei myöskään saa säikyteltyä, tammalla on erityinen lahja olla kiinnittämättä huomiota mihinkään ympärillä tapahtuvaan. ;) Nanu tottelee ja kuuntelee ratsastajan käskyjä herkeämättä, ja toteuttaa ne aina parhaansa mukaan. Kisaponiksi tämä neiti on erityisen oiva valinta ekaa kertaa kisoihin menevälle ratsastajalle, sillä vaikka tamma vaistoaisikin ihmisen epävarmuuden, se ei välitä vaan tekee silti parhaansa, ja sillä tavalla se saa nostettua ratsastajan mieltäkin. Nanu on enimmäkseen esteratsastuskäytössä, mutta kyllä sillä tullaan vielä maasto -ja kenttäkisojakin kokeilemaan. Natale on tallin maastovarmin poni, ja sen kanssa tosiaan voi aloittelija lähteä kaksistaan vaikka vähän pidemmällekin lenkille kuin se pari kilometriä.i: Cambridge Johnny ii: Johnny Boy iii: Supastar
iie: Willow Cue
ie: Cambridge Nevyn iei: Septer
iee: Le'Amethysth
e: Le'Olifé ei: Naduzo eii: Bicon's Bake
eie: Samara
ee: Le'Calatea eei: Herb
eee: Galateajälkeläiset
t. Lacrisia Fiona / i. Le'Novercus / s. 20.7.2005
t. Lacrisia Mimmy / i. Le'Novercus / s. 10.10.2005
o. Lacrisia Romeo / i. Le'Novercus / s. 14.4.2006
t. Showdown Ronya / i. Yammer Jet / s. 15.6.2006
t. Tempera Roy / i. Yammer Jet / s. 17.6.2006
o. Lacrisia Jeremy / i. Le'Novercus / s. 20.6.2006kisamenestys
(laji sijoitukset ( joista voittoja))
koulu 0 ( 0 )
este 0 ( 0 )
= 0 sijoitusta
kisakalenteri© Anna S. / Ajka, Le'Natalien kuvat © Heidi M.
This is a SIM game stable! / Tämä on virtuaalitalli!