© Twinx (rakennekuvat) ja Anniina S. -- kuvien hevonen ei liity sivun tietoihin mitenkään.


Vinlandia Vodka VH-12104, "Vodka"
Suomenhevosori
s. 1.12.2005, -vuotias
156cm, rautias; tähti, kuonopiirto, kuonopilkku
vaativa A, RE 100cm

Kasv. Karmankuja (Nervanto)
Om. angiesSaavutukset ja palkinnot

 • MVA-SERT x2, irtoSERT x2
 • VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 24.3.2007
 • KTK-III, 67p

 • Voittosumma 50v€
 • 15. sija tammikuun 2007 KRJ-cupissa vaativa A -luokassa


 • Kilpailukalenteriin »  Sukutaulu

  VINLANDIA VODKA
  sh-o. 156cm
  Unihuiski M tuntematon
  tuntematon
  Mymmeli Snusmumriken
  Sulatar


  » VINLANDIA VODKAN JÄLKELÄISET
  01. ori Harlekiinin Viktor, e. Hippu-Liina
  02. tamma Harlekiinin Viktoria, e. Hippu-Liina
  03. ori Herra Makkonen, e. Hippu-Liina
  04. ori Vaapukan Aulis, e. Kaisan Syystatar
  05. tamma Rommikola DL, e. Onnen Mokkamaija
  06. ori Ristin Hallusinaatio, e. Ajotar  Luonteeltaan...

  Yleisesti ottaen Vodka on ori isolla oolla. Minne tahansa se on saapunutkin, se ilmoittaa suureen ääneen olevansa paikalla nyt. Vaikka lisääntymisvietti määrääkin tahdin oriin tekemisissä suurimmaksi osin, sille ei oikeastaan osaa olla vihainen. Kuka voisi ojentaa tuota charmanttia, jalkojaan ihanteellisesti nostavaa oria joka liihottelee kouluradalla valkeiden aitojen keskellä?

  Vodka ei salli tuntemattomien ihmisten tulla karsinaansa kovin mielellään. Useimmiten hieman aremmat ihmiset se karkottaa reviiriltään melko helposti; eihän säikäyttämiseen tarvita muuta kuin syöksähdys eteenpäin hampaat irvessä. Tutuille ja kaapin paikan näyttäneille ihmisille ori on erittäin seurallinen ja sympaattinen. Jos ori olisi kissa, se varmasti kehräisi hoitajalleen :) Niinpä hoitotehtävät suorittaa mielummin Vodkalle tuttu ihminen. Ruokinnan sen sijaan voi hoitaa kuka vain, kuka antaa ruokaan hieman ekstraa - ori on erittäin perso ruualle, ja vahtiikin niitä tarkoin. Laitumella muut hevoset saavat ruokinnan aikaan kyytiä, mikäli joku uskaltaakin orin aterialle.
  Karsinan ulkopuolella ori on hieman säyseämpi ja joku arempikin ihminen voi uskaltaa tulla taputtelemaan ja silittelemään sitä. Varusteiden laitto kannattaa suorittaa pesukarsinassa, käytävällä tai jossakin muussa paikassa, missä orin saa kiinnitettyä molemmin puolin.
  Kengitys on orin kohdalla melko yksinkertainen asia, kunhan kengittäjä muistaa varoa takalistoaan orin hampailta - eihän Vodka oikeasti pahaa tarkoita, sille vaan sattuu tulemaan tylsää. Uskallanpa väittää, ettei sinuakaan huvittaisi seistä pitkää aikaa yksi jalka ylhäällä..
  Eläinlääkäri on myöskin yllättävän tervetullut vieras. Orille toimenpiteet pitää vain suorittaa käytävällä, missä sen saa sidottua kahdelta puolelta kiinni. Piikitettäessä ori on paikallaan kuin patsas - vieläkään ei tosin ole selvinnyt, onko se kauhuissaan vai malliesimerkkinä pelkääville hevosille.

  Ratsastaessa Vodka on energinen sekä yhteistyöhaluinen, ja kun lisää tähän vielä eteenpäinpyrkivyyden ja lennokkaat askeleet sekä ennakkoluulot orilla ratsastamisesta, on ensi kertaa Vodkalla ratsastava varmasti ihmeissään, mikäli ei ole aiemmin nähnyt sen työskentelyä. Ori alistuu ratsun tehtäviin mielellään, eikä juurikaan protestoi, vaikka sen pitäisikin suorittaa laukanvaihtoja askeleessa tai mennä erittäin koottua ravia. Vodkan mielestä on mukavampaa esitellä liikkeitään sileällä, kuin loikkimalla sikinsokin ripoteltujen esteiden seassa. Vodka kantaa itsensä hyvin sekä on erittäin kevyt edestä, vaikka kuuluukin kylmäverisiin. Se hakeutuu joka askellajissa peräänantoon ja polkee takajalkojaan heti alussa alleen hyvin.
  Vaikka Vodka ei juuri esteistä välitäkään, se ei tarkoita, etteikö se osaisi hypätä. Kouluratsuna se on erittäin kuuliainen, joten sitä on helppoa koota ja lyhentää esteiden välillä. Vodka odottaa ratsastajaa silloin, kun se on ratsastettu hieman rankemmalla treenillä, mutta jos sillä on höyryjä päästämättä, niin se imee esteille kyllä reilusti.
  Maastoilu on Vodkan lempilaji kouluratsastuksen jälkeen. Se nauttii pärskähdellen, kun se saa kävellä löysin ohjin kaulaansa venyttäen peltojen keskellä, varjoisissa ja kivikkoisissa metsissä ja sen mieltä rauhoittaa kuulla omien, raudoitettujen kavioiden kopse asfaltissa. Raviosuuksilla ori toki säntää matkaan kuin paraskin montéhevonen, mutta jos maastossa ollaan yksin, se ravailee kuin ratsastuskoulun kaksikymmenvuotias tuntihevonen. Suuremmalla joukolla ori kirii koko ajan etummaiseksi, jos se on jätetty muiden taakse.

  Kilpailuissa Vodka on hyvinkin innoissaan. Trailerinsa luota se hirnuu, pärskii ja korskuu ja kuopii minkä ehtii. Kisapaikan ympäri talutettaessa ori tulee vastahakoisesti perässä ylähuuli rullalla; se tahtoisi niin kovasti jäädä nuuskimaan uusia hajuja ja tutustumaan lähemmin niihin kahteen kauniiseen puoliveritammaan. Kun orin saa pysäytetyksi, se ei millään tahtoisi pysyä paikallaan. Kilpailuiden tunnelma, uudet hajut ja uusi näkymä saa orin pään sekaisin heti, kun se kuulee ensimmäiset äänet koppiinsa. Niin tietenkin, ori ei mielellään suvaitse muita vieraita samaan aikaan kahden hevosen traileriin, joten sitä joudutaan kuljettamaan yksin.
  Näyttelyissä ori ei osaa kuin höseltää. Esitettäessä se ei millään tahtoisi pysyä paikallaan, vaan peruuttelee, steppaa ja hirnuu - tämä saa jotkut tuomarit nauramaan makeasti, kunnes kaikilta palaa hihat ja ori hermostuu vielä enemmän, kun ihmisetkin alkavat väsyä sen temppuiluun. Raviosuuksilla se ei taas haluaisikaan liikkua mihinkään, vaan jäisi mielellään ravaamaan kuin laiska tuntiponi. Raipan kanssa oriin saadaan kyllä helposti liikettä, kunhan muistaa kaarteissa jarruttaa ajoissa, muuten voi poika lähteä käsistä.