Etusivu
Esittely
Talli 1
Talli 2
Toiminta
Kasvatus
Maili

                    K.T Lilja

Kuollut 16.06.2007 sydänpysähdykseen karsinassaan.

kutsutaan Lilli
rekisterinumero SHRt-550, VH-8363
syntynyt 10.05.2005
ikääntyminen VHKR ( 25 - vuotias )
rotu suomenpienhevonen
sukupuoli tamma
väri tummanruunikko
merkit ei merkkejä
säkäkorkeus 143cm
kasvattaja Johanna H. / Yt Kirpputalli.
omistaja Taikakuun Kartano
koulutustaso ko He A, re 100cm
painotus este + kouluratsastus
saavutukset -
näyttelymenestys BIS2, LKV1, LKV2, LKV5, irtoSERT, KUMA x2, JS x3

esikantakirjattu

>>KILPAILUKALENTERI


© Sanna L.
- klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa.

Yleisesti Lilli on todella kiltti hoitaa ja ratsastaa. Tamma ei luimistele melkein koskaan, paitsi jos jostain kohdasta sattuu, silloin se kyllä myös näyttää sen. Tarhassa Lilli viihtyy eniten muiden hevosten kanssa eikä tykkää olla yksin. Taluttaessa tyttö kulkee kiltisti vierellä eikä yritä rynniä. Harjatessakin seisoo kiltisti. Lilli ei tykkää jos sitä harjataan käytävällä vaan yrittää koupia kokoajan ja luimistelee karsinoissa oleville hevosille. Tamma antaa kiltisti kiinni tarhasta eikä juokse koskaan pakoon.

Ratsuna Lilli on mukava ja yhteystyöhaluinen. Tamma on todella eteenpäin pyrkivä ja aika äkkiliikeinen tamma. On aika jäykkä joten sen kanssa pitää oikein paljon venytellä ja jupata. Etenkin laukassa takapää usein menee ravia ja etupää laukkaa, jos ei kunnolla venytellä ja taivutella ympyröillä ennen laukkaamista. Mutta kun venytelty ja jumpattu on hyvin, laukkakin pyörii hyvin ja Lillin laukka on pehmeää ja aika keinumaista. Ravi on Lillillä aika pompottavaa, mutta kun siihen tottuu, se tuntuu mukavalta. Käynti on aika nopeaa ja pehmeää. Esteillä tamma innostuu ja haluisi aina vain laukata esteiden yli vaikka edessä olisikin pelkkä puomi. Lilli osaa hyvin katsoa kohdan mistä pitää ponnistaa ja sen takia harvoin tulee kisoissakaan virhepisteitä. Maastossa tamma innostuu toden teolla. Laukassa se yrittää vetää ohjat käsistä ja lähteä vain omia teitään. Lilli on varmajalkainen joten poluillakin voi hyvin ratsastaa.

Kisoissa Lilli on välillä vähän sählä ja hirnahtelee kimeästi muille vieraille hevosille. Lämmittelyssä se alkaa jo hiljaksee rauhoittua ja alkaa työskennellä oikein kunnolla. Kouluradalla Sievä yrittää itse oikein kunnolla ja kuuntelee ratsastajan pientäkin ohjausta tai pohkeen antoa. Esteradalla Lilli taas ei pahemmin kuuntele ratsastajaa vaan haluaa vain mennä esteitä. Lillillä voi ratsastaa esteillä vain huimapäät, sillä tamma painelee esteillä niin kovaa. Tuntuu että se kaatuisi kun se juoksee, mutta Tamma kyllä tietää mitä tekee.

Kengittäjän kanssa voi tulla joskus ongelmia, sillä Lilli ei jaksaisi pitää jalkaansa niin kauaa ylhäällä ja alkaa nojailemaan kengittäjää. Kun kengät laitetaan kiinni, niin Sievä alkaa vähän luimistelamaan sillä se ei tykkää että laitetaan kengät nauloilla kiinni. Eläinlääkärin kanssa Lilli ei tule lainkaan toimeen. Tamma luimistelee ja nostelee jalkaa uhkaavasti, mutta kun ei siitä välitä se lopeettaa sen. Piikeistä ja ruiskuista tamma ei tykkää lainkaan. Mutta Lilli on aina tyytyväinen kun eläinlääkäri taputtaa lopussa sitä kaulalle ja kiittä, silloin Lillikin tuntee olonsa turvalliseksi.
© Tiia

Magnolian Muskettisoturi FNS Eepos Lähde-Leevi
FNS Hemuli
Muskan Tarunhohto Hovin Mahtimies
Muskan Tarutar
Kivi Lintu TM Keinukallion Kivijumala Ryöväri
Keinukallion Katseenvangitsija
FNS Matleena Hopeakuun Paprika
Erokedon Kanttarelli

Magnolian Muskettisoturi Ch, KTK II.
FNS Eepos VIR MVA Ch, KTK I, YLA1, SHLA2, KRJ-I, KERJ-III, VVJ-II.
Muskan Tarunhohto VIR MVA Ch, KTK III.
Kivi Lintu TM KTK III.
Keinukallion Kivijumala KTK II.
Ryöväri Ch, KTK I, YLA2, AB.
Keinukallion Katseenvangitsija VIR MVA Ch, KTK I.

Lilli siitoskäytössä!

sukupuoli nimi emä
ori Taikakuun Kaspar Kapoeira YLA1
tamma Taikakuun Emanuela Taikakuun Elmeri KTK I
tamma Taikakuun Lumililja R.I. Lumilyhty YLA1
ori Taikakuun Elvis Taikakuun Elmeri KTK I
ori Taikakuun Veriveli Samooja TK

HUOM! Tämä on virtuaalihevonen ja kaikki sivuilla oleva tieto on mielikuvituksen tuotetta. Mahdollisen kantakirjalausunon teksteistä en vastaa minä, vaan ne ihmiset jotka hevosen ovat kuvien perusteella arvostelleet ovat tämän arvostelun myös kirjoittaneet. Kuvissa esiintyvä hevonen on suomenpienhevostamma Pinki 1058-84P ja ylläolevat tiedot eivät liity kyseiseen hevoseen millään tavalla.