28 Septembrie 2007
UN SECOL DE AUR
Sambata, 16 Septembrie 2006

86-9143-untitled1.jpgLa cei 100 de ani de existenta pe care îi aniverseaza astazi, Federatia Româna de Gimnastica se prezinta cu un palmares impresionant, care o situeaza printre cele mai prestigioase si mai puternice federatii de gimnastica din lume.

Astazi (ora 15:30, direct pe TVR 1), în Sala Polivalenta din Capitala, GALA GIMNASTICII ROM~NESTI ne va aminti performantele gloriilor acestui sport: Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Daniela Silivas, Teodora Ungureanu, Lavinia Agache, Mihaela Stanulet, Eugenia Golea, Lavinia Milosovici, Gina Gogean, Simona Amânar, Maria Olaru, Andreea Raducan, Aurelia Dobre, Catalina Ponor, Marius Urzica etc.

Va propun sa admirati, cu prilejul demonstratiilor programate, eleganta, robustetea, gratia trupului omenesc. Fac parte din cerul frumusetii. Câteva dintre campioanele noastre sunt mame: Nadia, Caty Szabo, Dana Silivas, Teodora Ungureanu (ce fata frumoasa are!), Simona Amânar, Lavinia Milosovici. Maternitatea reprezinta una dintre conditiile echilibrului unei personalitati.

Desi au trecut prin “lagarul de la Deva” (nefericita sintagma pentru uzina de campioane a antrenorilor Bela si Marta Karolyi, Octavian Belu si Mariana Bitang), femeile din gimnastica româneasca sunt sanatoase, arata bine si ochii spectatorilor se vor desfata cu estetica placere în fata  gratiei raspândite de gimnastele carora li se potrivesc atât de bine miscarea si zborul.

“Cerul nu se va atinge cu un singur salt”, spune un proverb. Tâlcul lui nu poate fi descifrat decât de cei (cele) care stiu sa-si construiasca succesul si, mai ales, sa depaseasca dificultatile. Asa cum au facut-o campioanele gimnasticii românesti.

Cristian TOPESCU
COMENTARII
Pagina: 1 
COMENTARIUL TAU LA ARTICOL
Nume *
Subiect *
Comentariu *
  **
* Campuri obligatorii
** Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara injurii sau trivialitati. Prosport isi rezerva dreptul de a elimina astfel de manifestari si de a suspenda pe perioada nelimitata dreptul de a publica comentarii de la acel IP. Va multumim
TOP: CELE MAI CITITE STIRI

special pentru suporteri

Developed by RUN
Designed by 648