28 Septembrie 2007
60.000 DE LOCURI!?
Joi, 1 Februarie 2007

IMAGINI Nemtii au fotografiat arena din Ghencea, urmând ca în scurt timp sa conceapa prima macheta
IMAGINI Nemtii au fotografiat arena din Ghencea, urmând ca în scurt timp sa conceapa prima macheta
PLANURI Directorul executiv Valeriu Argaseala s-a întâlnit cu reprezentantii a doua mari firme din Germania care se vor ocupa de modernizarea stadionului

Oficialii Stelei au precizat ca echipa nu va trebui sa joace pe alt stadion pe timpul lucrarilor, care vor dura aproximativ trei ani.

Trimisii firmei de arhitectura GMP si societatii de constructii Donges au venit în Ghencea pentru a demara discutiile cu privire la extinderea capacitatii si acoperirea arenei si de a lua un prim contact cu stadionul. Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca în cadrul întâlnirii au fost prezentate imagini cu diferite versiuni ale modalitatilor de conceptie si executare. Nemtii au lasat o oferta de studiu, urmând sa fie continuata corespondenta pentru finalizarea discutiilor.

“Aceste firme cunosc foarte bine cerintele FIFA si ne-au propus doua variante de extindere: 45.000 sau 60.000 de locuri. Ne-au asigurat ca pe durata lucrarilor se poate juca pe stadion, chiar daca executarea lucrarilor va fi mai dificila pentru ei. Ei ne-au spus ca durata renovarii arenei va fi de maximum trei ani”, a declarat Argaseala.

Christian Hoffmann, arhitect la GMP, a afirmat ca stadionul Steaua va fi unul dintre cele mai moderne din Europa. “Va fi un stadion construit la standarde înalte, asemanator cu cele de la CM din Germania. Nu pot sa spun o suma estimativa pentru realizarea acestor lucrari, pentru ca difera de la arena la arena”, a mentionat Hoffmann. La negocieri au participat si reprezentanti MAPN cu care conducerea Stelei va trebui sa ajunga la un acord în cazul în care se hotaraste demararea lucrarilor.  

Confuzia lui Gigi Becali

“Olympiastadion” din Berlin
“Olympiastadion” din Berlin
Firmele GMP si Donges au în spate multe realizari în domeniu, ei participând la modernizarea “Olympiastadion” din Berlin (foto), a arenelor din Frankfurt si Köln, precum si a uneia din China, iar acum lucreaza în Africa de Sud, Dubai si Algeria. “Daca ati urmarit Cupa Mondiala ati putut vedea unele din realizarile noastre. Acum avem proiecte în Africa de Sud si speram sa ajungem la o întelegere cu Steaua. Cea mai grea lucrare a fost la stadionul din Berlin, pentru ca a trebuit pastrata arhitectura, arena fiind un monument national”, a declarat Christian Hoffmann. Gigi Becali a fost indus în eroare, spunând ca aceste firme au conceput si “Allianz Arena” din München, ceea ce nu e adevarat.  

Sebastian STAN
COMENTARII
Pagina: 1 2 
COMENTARIUL TAU LA ARTICOL
Nume *
Subiect *
Comentariu *
  **
* Campuri obligatorii
** Va rugam sa formulati comentarii civilizate, fara injurii sau trivialitati. Prosport isi rezerva dreptul de a elimina astfel de manifestari si de a suspenda pe perioada nelimitata dreptul de a publica comentarii de la acel IP. Va multumim
TOP: CELE MAI CITITE STIRI

special pentru suporteri

Developed by RUN
Designed by 648