Fairs

News

73. International Agricultural Fair
13. 5. - 20. 5. 2006.

Međunarodni poljoprivredni sajam videlo 600.000 posetilaca

15.9.2006.
Najveća smotra poljoprivrede u regionu, 73. međunarodni poljoprivredni sajam, prema opštoj oceni, bio je izvanredan – izjavila je na konferenciji za novinare povodom završetka Međunarodnog poljoprivrednog sajma izvršni direktor za korporativne poslove Marijeta Lazor.

Sklopljen je rekordan broj poslovnih ugovora i uspostavljeni su brojni kontakti, koji će konkretne rezultate dati po završetku Sajma. Vrednost ostvarenih ugovora i direktne prodaje meri se stotinama miliona evra.
Izlagači poljoprivredne mehanizacije prezentovali su najsavremenije modele traktora, kombajna, priključaka i delova. Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma bile su izložene poljoprivredne mašine najpoznatijih svetskih, ali i domaćih proizvođača.
Izložba stoke, najveća ove vrste u zemlji, bila je izuzetno kvalitetna. Prikazano je više od 3.000 grla koja, po svojim proizvodnim kvalitetima, spadaju u sam svetski vrh. Veliko interesovanje pobudilo je predstavljanje alternativne stočarske proizvodnje - ribarstva, pčelarstva i pužarstva.
Domaća prehrambena industrija pokazala je da, uz agresivnu marketinšku strategiju i dobro osmišljenim izgledom ambalaže, ima čime da konkuriše na svetskom tržištu.
Tokom osam sajamskih dana više od 2.000 domaćih i stranih izlagača koji su izložili proizvode iz 60 zemalja sveta, videlo je 600.000 posetilaca.